Calgary (Калгари) - защо не става за живот?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
tlatev

Calgary (Калгари) - защо не става за живот?

Мнение от tlatev »

Опитвам се да събера малко информация от първа ръка за живота в Калгари.
Интересуват ме предимно негативните страни - т.е. защо НЕ става за живот там.
Обръщам се към българи, които са живели известно време там, но са се преместили на друго място в Канада. Има ли такива?
Конкретни примери, лични впечатления и т.н. ще са максимално от полза.
Тези, които само са минавали оттам като туристи нека също споделят мнение, но да не пропуснат да упоменат, че мнението им е просто "туристическо" ;)

Сигурен съм, че климата ще бъде в топ 5, но какво още?
Хайде - вадете кирливите ризи ;)
Аватар
didrov

Re: Calgary (Калгари) - защо не става за живот?

Мнение от didrov »

:lol: интересно :clap: ще чакаме мнения,защото аз зная само положителни,за сега :devil:
10.10.10 формуляри
19.01.12покана
09.03.12 интервю
18.06.12 документи за Сидни Нова Скотия
06.09.12 Баркодове
30.10.12 Медицински формуляри по мейл
05.11.12Медицински прегледи-"Вита"-ОК:)
07.01.13 Покани за ВИЗИ
02.2013 ВИЗИ
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Сега, предварително казвам, че не съм бил във Калгари, и в близките ми планове нямам намерение да ходя. Мнението ми е съставено от чуто от други хора, но са били все хора, на които мога да им имам доверие.

Според мен в Калгари, основно емигрантите са два типа хора. Или такива с добри професии, които знаят много добре защо са там. Всякакви там геолози, инженери и не знам какви, дето работят по рафинериите.
Или такива, дето не знаят защо са там, но също така не знаят и къде да идат. Седят някъде, не им хареса и се местят. И все не могат да се уредят.
Горе долу тия 2типа хора пишат и във форума.
Ако ти отговорят от 1я тип, какво лошо могат да ти кажат. Супер високи заплати, висококвалифицирана работа. Какво му трябва на човек друго?
Втория тип не обичат много да отговарят и се спотайват. И дори да отговарят, малък е шанса да ти отговорят искренно. Не съм си го измислил аз, но видях да им казват "водолази". Дали щото лазят по дъното, или щото като се потопят не се виждат никъде над водата, и и заради двете, не знам.

Има и трети тип. Бачкатори, които бачкат яко, и вадят умерено добри пари. Те пък едва ли ще имат време да ти пишат, заради многото бачкане.

Не мисля, че е критерий "какво не ни харесва" в един град, за да се преместим там.
Ами аз мога да намеря сигурно 100 града, в които няма много неща да не ми харесват. Но не мога да се преместя и във 100те наведнъж. Избирам си там, където ми харесва.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Като турист на мен ми хареса!
Като слушател на там работещи, май негативите преобладават.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
tlatev

Мнение от tlatev »

Както се казваше в стария виц: "Поименно, колега, поименно" :rofl:

Та какви точно са негативите:
1) Дълъг работен ден?
2) Overtime чак след 10-тия час?
3) Стрес и спек?
....

Също така - има ли консенсус за дефиницията на "висока заплата" и "супер висока заплата" по принцип, а и за Калгари в частност?
Колко трябва да е висока "супер високата заплата" че да оправдае живеенето там?
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

tlatev написа:
Както се казваше в стария виц: "Поименно, колега, поименно" :rofl:

Та какви точно са негативите:
1) Дълъг работен ден?
2) Overtime чак след 10-тия час?
3) Стрес и спек?
....

Също така - има ли консенсус за дефиницията на "висока заплата" и "супер висока заплата" по принцип, а и за Калгари в частност?
Колко трябва да е висока "супер високата заплата" че да оправдае живеенето там?
Какво означава да оправдае живеенето там? За каква заплата ,за каква професия става вьпрос?
За повечето професии работния ти ден е като навсякаде в Канада. За фул тайм 37.5 до 40 часа на седмица. Никой с удоволствие няма да ти дава овер-тайм защото им струва пари, ако пьк работиш повече ще правиш повече.
За климата не виждам защо да се прави толкова сравнение след като в цяла Канада с изключение на Бритиш Колумбия е еднакво студено през зимата и на някои местса доста горещо през лятото.
Няма какво толкова да се избира след като в Канада има 5 града
Монреал, Торонто, Калгари, Едмонтон и Ванкувьр. Останалата част е като Срьбско(мизерия).
Направи си профил в PayScale и горе долу ще имаш представа колко за колко.
Само остава да те наемат.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Mr.D написа: Няма какво толкова да се избира след като в Канада има 5 града
Монреал, Торонто, Калгари, Едмонтон и Ванкувьр. Останалата част е като Срьбско(мизерия).
Направи си профил в PayScale и горе долу ще имаш представа колко за колко.
Само остава да те наемат.
Дефинирай мизерия. Аз съм добре запознат с два града неспоменати по-горе, за които понятието мизерия звучи най-малкото не на място.

Що се отнася до голяма и суперголяма заплата в зависимост колко било непривлекателно мястото - няма такова нещо. Съществена разлика може да се види в по-жестокия север и тя ще се изразява примерно в 1.5 пъти над (юга)

А що се отнася до Калгари, Малката мечка е спеца по тая част, чакаме включване.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Mr.D написа:За климата не виждам защо да се прави толкова сравнение след като в цяла Канада с изключение на Бритиш Колумбия е еднакво студено през зимата и на някои местса доста горещо през лятото.
Еднакво студено било, а? ;)
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

ablood написа:
Mr.D написа:За климата не виждам защо да се прави толкова сравнение след като в цяла Канада с изключение на Бритиш Колумбия е еднакво студено през зимата и на някои местса доста горещо през лятото.
Еднакво студено било, а? ;)
е не,при вас е малко по-студено като цяло с по-горещо лято.
като се има напредвид и влажността.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Щом има лято и зима значи все тая, а?
Я сравни лятото в Едмънтън с Монреалското! Щото на сателитните снимки мещо не виждам много басейни из дворовете там. :lol:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
grozdan

Мнение от grozdan »

Според мен където е Г-н Д там е най-добре. Лятото винаги е слънчево и топло, но не горещо, нито сухо, нито влажно. Зимата е приятно студена, ама не много. Има сняг в нормални количества, няма въобще вятър и бури.
Имаше една тема за климата в Торонто - там имаше подобни изцепки.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Темата кърти мивки. Мнения от един човек от Калгари и още трима от Монреал които дори и на туризъм не са ходили в Калгари и набързо обясниха какво се работи там и за климата и за водолазите и за басейните и т.н. :D
Тангра, според теб в Калгари има 3 вида хора:
- такива, които знаят точно за какво са там
- такива, които не знаят за какво са там, но не знаят и къде точно другаде да отидат
- още един вид които явно не са в горните 2 групи, но работят по много и така успяват да си докарат прилични пари
Така като гледам тоя щаблон можеш да го пляснеш на произволно избран град от цял свят и пак ще важи - нищо специфично за Калгари не виждам, освен че най-високоплатените работи са в Oil&Gas индустрията, с което и аз съм съгласен.
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Що му се връзвате на питащия ?
Човек, който се чуди защо нещо не става, а не си задава въпроса "Как да си направя живота по-хубав?", според вас заслужава ли да му отделяте такова внимание.
Ето - Блъда, Танграта, Бистра си ги кефи Монреал и винаги изтъкват предимствата на този град. Оптикс пък го кефи да си кара велосипеда във Виктория.
Сами знаете, че човек, който се оглежда основно за недостатъци, не умее да вижда предимствата. И това не му носи нищо добро за самия него.

Тангра, днес не е ли Денят на Бургас ? На Никулден май празнувахте като град ? Ай Честит празник, и да почерпиш ;)
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

grozdan написа:Според мен където е Г-н Д там е най-добре. Лятото винаги е слънчево и топло, но не горещо, нито сухо, нито влажно. Зимата е приятно студена, ама не много. Има сняг в нормални количества, няма въобще вятър и бури.
Имаше една тема за климата в Торонто - там имаше подобни изцепки.
Най-добре за мен и според мен. Имахме право да избираме в началото и избрахме Калгари вместо всички останали. Направихме си една ваканция преди да се заселим окончателно.
Много мислихме за Монреал но френския ни отказа,твьрде много работа за нищо накрая.След това пристигнахме в Калгари рентвахме кола обиколихе го и до планините се качихме. След Калгари отидохме вьв Ванкувьр, там бяхме 5 дни пак с рент кола го обикаляхме всеки ден,основно в тьрсене на апартамент.
Не ни хареса и се вьрнахме в тук.
Аз лично не виждам да има голям избор.
Пьрво ме интересува работа в ИТ - не навсякаде има.
Второ, колко струват кьщите, не са навсякаде еднакви цените спрямо заплатите.
Трето не ми харесват големи градове които са малки на площ но с много хора на куп.

Има два начина да трьгнем на другаде.
Да спечеля зелена карта и да се приберем вьв Флорида.
Да ми писне от зимата и да имигрираме в Австралия.

Оптикс има сигурно напредвид Виктория. Да, сугурен сьм че е добре поне няма зима, но като за работа едвали става.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Добре, значи ако съм разбрал правилно Мистър Д. има предвид "няма работа" когато казва "мизерия".

Ако е така - съгласен съм. Всички малки градове са "мизерни". И не само в Канада е така.

Но общо взето това е преекспониране на думата, която по принцип не се ползва в този смисъл.
Ще излезе че всяко малко китно градче в което няма никаква индустрия ( а само туризъм примерно) е мизерно ?!?

2 юни 2012, budtel
Заключено