Въпроси за документите за Монреал, Квебек
Re: Въпроси за документите
Няма молба. Прибавяш негова снимка към вашите снимки, които прикрепяте към молбата за селекция.
А превода на документите трябва да бъде легализиран или лицензиран ??
Не! Само нотариална заверка. Тук можеш да се осведомиш за документите, и кой от тях трябва да се завери нотариално. Информацията е налична и на английски и руски (горе в дясно) език.alize написа:А превода на документите трябва да бъде легализиран или лицензиран ??
-
Здравейте ! АЗ и моя приятел искаме да заминем за Канада и затова ще сключим брак идните месеци. Моите въпроси са няколко :
1.Какви документи трябва да представя за стаж?
2.Проблем ли е ако съм работила като управител на ресторант , а са ме осигурявали на минимална работна заплата?
3.Ако имам основни познания по френски нужно ли е да представя документ-сертификат?
4. Моят приятел има завършен колеж-семестриално . Това брои ли се ?
5. Ако бъдем избрани ще се изисква ли от мен да работя като Restourant manager?
Благодаря предварително !
2.Проблем ли е ако съм работила като управител на ресторант , а са ме осигурявали на минимална работна заплата?
3.Ако имам основни познания по френски нужно ли е да представя документ-сертификат?
Здравей!hrisi_mandova написа:Здравейте ! АЗ и моя приятел искаме да заминем за Канада и затова ще сключим брак идните месеци. Моите въпроси са няколко :
По точка 1 : http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ments.html"
По останалите точки - виж точка 1.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
а документите за Квебек и за англоговорящата част едни и същи ли са?
Не, не са.И изискванията са различни.Коко ти е отговорил във форума на федералната процедура, че трябва да почетеш, за да ти се изяснят нещата.
За федералната можеш да прочетеш тук :
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp"
За федералната можеш да прочетеш тук :
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp"
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Лицензиран, т.е. заклет преводач. Към момента все още не ни изискват легализация, което е добре и спестява доста средства.alize написа:А превода на документите трябва да бъде легализиран или лицензиран ??

Виена - 30.05.2011г.
Акюзе - 13.02.2012г.
Искане за изпращане на допълн. документи, включително за език - 15.08.2012г.
Акюзе - 13.02.2012г.
Искане за изпращане на допълн. документи, включително за език - 15.08.2012г.
Значи лицензиран означава да бъде направен превод от заклет преводач ???
А искам да питам и друго за актовете за раждане и гражданския брак нужно ли е да вземаме дубликат или само го копираме и го даваме за нотариална заверка и след това за превод ?
А искам да питам и друго за актовете за раждане и гражданския брак нужно ли е да вземаме дубликат или само го копираме и го даваме за нотариална заверка и след това за превод ?
Имам въпрос и за осигурителната книжка - в нашите HR ми казаха, че вече осигурителна книжка няма, а има само трудова книжка. Дали тя плюс например препоръка и служебна бележка от работодател са нужни? Също така служебната бележка какво точно трябва да включва?
Благодаря отново
Благодаря отново

-
Осигурителна книжка има. Тя се купува от НОИ, попълва се от счетоводителя ти и се носи обратно в НОИ лично от теб за заверка. Там ти дават един изходящ номер, с който чакаш един хубав ден държавните служители да те извикат и да ти я заверят. На съпруга ми казаха, че хора чакали и по 6 месеца за тази заверка. Той ги почака няколко седмици, след което отиде и има каза, че го чака предложение за работа в чужбина и спешно трябва да му заверят книжката. И му го направиха веднага. Книжката е бяла на цвят и прилича на медицинските ни картони от детските ни години.alize написа:Имам въпрос и за осигурителната книжка - в нашите HR ми казаха, че вече осигурителна книжка няма, а има само трудова книжка. Дали тя плюс например препоръка и служебна бележка от работодател са нужни? Също така служебната бележка какво точно трябва да включва?
Благодаря отново
В официалния сайт пише какво трябва да включват служ.бележки.
Актовете за раждане и брак- в сайта пише да се правят копия. Ние ги копирахме и към тях прикрепихме лиценизран превод. Без нотариална заверка и без дубликати от общината, прости копия.
Колкото до преводите- трябва да са направени от лицензиран преводач към лицензирана агенция за преводи. Преводът трябва да бъде на бланка на фирмата, като на всяка страница има печат на същата фирма и подпис на заклетия преводач, като на края стои и заверка на преводача за извършване на достоверен превод.
DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
Счетоводителя какво точно попълва трудовият стаж ли ? Защото аз съм счетоводител във фирмата, която работя и не сме правили нещо подобно - по логично е да е човешки ресурси.mariko_san написа: Осигурителна книжка има. Тя се купува от НОИ, попълва се от счетоводителя ти и се носи обратно в НОИ лично от теб за заверка.
Актовете за раждане и брак- в сайта пише да се правят копия. Ние ги копирахме и към тях прикрепихме лиценизран превод. Без нотариална заверка и без дубликати от общината, прости копия.
А доколкото за актовете за раждане и гражданският брак ето тук http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 1.82.D0.B8"
пише че нотариална заверка не се прави ако е дубликат.
-
- Обратна връзка:
Мда,точно счетоводител ги попълва,като попълва трудовия стаж по месеци,вписва болнични и сумите на които се осигурява човека и т.н.Аз от 2006 г съм със самоосигурителна книжка и винаги счетоводител ми я е попълвал ,дори и той я носи в НОИ за заверки.alize написа:Счетоводителя какво точно попълва трудовият стаж ли ? Защото аз съм счетоводител във фирмата, която работя и не сме правили нещо подобно - по логично е да е човешки ресурси.mariko_san написа: Осигурителна книжка има. Тя се купува от НОИ, попълва се от счетоводителя ти и се носи обратно в НОИ лично от теб за заверка.
А доколкото за актовете за раждане и гражданският брак ето тук http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 1.82.D0.B8"
пише че нотариална заверка не се прави ако е дубликат.
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
-
Имам притеснение, че съм направила голяма грешка. Моля за съвет.
Пратих документите във Виена през август 2011 и подписах формуляра за плащане на таксата чрез кредитна карта. Обаче...кредитната ми карта е виртуална карта на ДСК. Не знам защо реших, че тя става. Май не съобразих, че е само за онлайн плащания. Вече съм много объркана и не знам какво да мисля - да пращам ли банков чек, да чакам ли да видя как ще се развият нещата, да им пиша ли.
Уф, май съм голяма бяла птица.
Пратих документите във Виена през август 2011 и подписах формуляра за плащане на таксата чрез кредитна карта. Обаче...кредитната ми карта е виртуална карта на ДСК. Не знам защо реших, че тя става. Май не съобразих, че е само за онлайн плащания. Вече съм много объркана и не знам какво да мисля - да пращам ли банков чек, да чакам ли да видя как ще се развият нещата, да им пиша ли.

Обади се най-добре в посолството във Виена и им обясни твоята ситуация . Това е линк към официалния им адрес :uncontrollable написа:Имам притеснение, че съм направила голяма грешка. Моля за съвет.
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... nnees.html
Давам ти и електронния адрес и на Г-жа Лиза Шрайбер . По принцип от форума разбрах , че тя също много отговаря на въпроси .
Lisa.Schreiber@micc.gouv.qc.ca
Лично моето мнение да се свържеш и с посолството и да пишеш на Г-жа Шрайбер !
Успех !

DCS-Виена-18.05.2011
Полет- 28-29.06.2015 София-Атина-Монреал
Полет- 28-29.06.2015 София-Атина-Монреал