Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mariko_san

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от mariko_san »

Ние си извадихме Удостоверение за наличие или липса на задължения от НАП. Безплатно е и става за 7 работни дни. В него пише, че лицето няма задължения, което означава, че не дължи на държавата здравни, социални осигуровки, данъци, глоби и каквото и да било друго. Успех и от нас! :y:
DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
Аватар
cantare

Мнение от cantare »

Rednik написа:Извинявам се за намесата, само че ние ходихме до НОИ с намерение да си извадим удостоверение и се оказа че:

Националният осигурителен институт/НОИ/ уведомява заинтересованите лица, че считано от 19 октомври 2011 година преустановява издаването на удостоверения за осигурителен стаж, на основание писмо на министъра на труда и социалната политика, с което се указва, че не следва да се издават удостоверения за осигурителен стаж от НОИ, които да послужат на заинтересованите в други държави. Такива удостоверения, които по преценка на лицата подлежаха и на легализация, до посочената дата се издаваха срещу заплащане от заинтересованите за цели, несвързани със социалното осигуряване или за доказване на осигурителен стаж в държави, с които България не прилага международен договор за социална сигурност.

Документите, удостоверяващи трудов/осигурителен стаж, които лицата ще следва да ползват, съгласно указанията от министъра на труда и социалната политика, са предвидените по българското законодателство трудови, осигурителни книжки, удостоверения и др., издавани по установения ред – чл.12 от Наредбата за трудовата книжка и трудовия стаж, чл.40 и 45а от Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж и чл.30 от Инструкция № 5 за приемане и съхраняване на разплащателните ведомости на прекратени осигурители без правоприемник.
Чудно как ще се доказва тогава стажът, ако поискат канадците удостоверение?
То по тази логика и майчинството няма да може да се доказва от НОИ :?:
Vouloir, c'est pouvoir!
Вик

Мнение от Вик »

mariko_san написа:Ние си извадихме Удостоверение за наличие или липса на задължения от НАП. Безплатно е и става за 7 работни дни. В него пише, че лицето няма задължения, което означава, че не дължи на държавата здравни, социални осигуровки, данъци, глоби и каквото и да било друго. Успех и от нас! :y:
Канадците не се интересуват толкова от това дали дължиш здравни осигуровки, данъци и такси, а искат да сравнят трудовият стаж нанесен в трудовите и/или осигурителни книжки с официалната информация удостоверена от държавна институция. В нашият случай това беше НОИ. С отказа да издават такива удостоверения НОИ създава проблем. Ще трябва да се търси алтернатива. В НАП също се регистрират договорите (трудови, за управление и т.н.), и там се издават подобни удостоверения. Поне ще може да се сравни името на работодатебя, но за заеманата длъжност се съмнявам.
minchev

Мнение от minchev »

марико_сан, нали това удостоверение от НАП сго го вадили,по вашая инициятива и не се изисква задалвително?
Документи, Виена - 28.10.2011
Осребрен чек - 29.02.2012
accusee (e-mail) - 05.06.2012
Аватар
Jidja

Мнение от Jidja »

Аз лично на ваше място, бих изискала бележка от НОЙ, относно тази забрана.... бих го заверила и превела.. и пратила на посолството, заедно с което... при мен е лесно тъй като не съм работила в много фирми, ако си работил в много фирми е малко по-трудоемко, но бих изискала от фирмите, в които съм работила бележка от кога до кога съм работила, заедно с размера на работната заплата....

Но това е изключително неприятно, при положение, че в трудовите книжки датите на назначаване и напускане са ръкописно и на моята например на едно място въобще не можеш да разбереш какво пише, каква е датата.... още при преводите ми сбъркаха тази дата....
ankadrior

Мнение от ankadrior »

Здравейте,групата .Изпитвам затруднение с вписването в статистиката някой ако има желание би ли го направил вместо мен.2011.11 юли, получени документи във Виена .
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

ankadrior написа:Здравейте,групата .Изпитвам затруднение с вписването в статистиката някой ако има желание би ли го направил вместо мен.2011.11 юли, получени документи във Виена .
Добавен си! :y:
Mariko_san - и вие! ;)
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
mariko_san

Мнение от mariko_san »

minchev написа:марико_сан, нали това удостоверение от НАП сго го вадили,по вашая инициятива и не се изисква задалвително?
Това удостоверение трябва да докаже платените соц. осигуровки за 5 години назад. След дълго обикаляне по институциите (НАП, НОИ, РУСО) и отново в обратния ред се оказа, че в БГ няколко институции могат да ти издадат документ с такова съдържание, като всеки документ носи различно наименование. Затова ние се спряхме на въпросното удостоверение. Остава да разберем дали имиграционните ще го харесат.
Друг е въпроса, че самата трудова/ социално- осигурителна книжка е доказателство за трудов стаж и платени такива осигуровки. Но като гледам и чувам как хората си измислят образояания, работи и т.н и изпращат фалшиви дипломи и какво ли още не, разбирам защо имиграционните искат още на начален етап да се застраховат с още една хартийка, издадена, подписана и подпечатана от държ.учреждение.

Карелия, благодаря за вписването в статистиката. Вчера много се пънахме и не успяхме :)
DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
ankadrior

Мнение от ankadrior »

Благодаря за вписването и успех на всички.
Аватар
milly

Мнение от milly »

mariko_san написа:Ние си извадихме Удостоверение за наличие или липса на задължения от НАП. Безплатно е и става за 7 работни дни. В него пише, че лицето няма задължения, което означава, че не дължи на държавата здравни, социални осигуровки, данъци, глоби и каквото и да било друго. Успех и от нас! :y:
само че в това удостоверение липсва много важна информация - колко трудов стаж имаш и като какъв. Не мисля, че ги интересува дали имаш задължения към държавата или към банки, напр. По-скоро като какъв си работил през последните 5 години. В някои случаи това е много важна информация, особено когато се доказва, че си с търсена професия. Затова не мисля, че информацията в удостоверението от НОИ и от НАП се припокриват.
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
minchev

Мнение от minchev »

mariko_san написа:
minchev написа:марико_сан, нали това удостоверение от НАП сго го вадили,по вашая инициятива и не се изисква задалвително?
Това удостоверение трябва да докаже платените соц. осигуровки за 5 години назад. След дълго обикаляне по институциите (НАП, НОИ, РУСО) и отново в обратния ред се оказа, че в БГ няколко институции могат да ти издадат документ с такова съдържание, като всеки документ носи различно наименование. Затова ние се спряхме на въпросното удостоверение. Остава да разберем дали имиграционните ще го харесат.
Друг е въпроса, че самата трудова/ социално- осигурителна книжка е доказателство за трудов стаж и платени такива осигуровки. Но като гледам и чувам как хората си измислят образояания, работи и т.н и изпращат фалшиви дипломи и какво ли още не, разбирам защо имиграционните искат още на начален етап да се застраховат с още една хартийка, издадена, подписана и подпечатана

Стига де чак пък и дипломи не ги ли проверяват всички тия докоменти мислех си че това е причината да се бавят толкова много време. :)
Документи, Виена - 28.10.2011
Осребрен чек - 29.02.2012
accusee (e-mail) - 05.06.2012
Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

margaret написа:
milly написа:margaret, първото е свидетелство за зидар, признато от МОН (вероятно свид. за професионална квалификация - зидар), а второто е удостоверение от НОИ за внесени социални осигуровки от 2006 г. (т.е. за последните 5 години) :)
Успех!
Е ние сме им пратили това свидетелство за професионална квалификация...какво искат още оригинала ли да им пратя???
И удостоверението от НОИ за осигуровките само за водещия кандидат ли трябва да е или и за двамата???
Маргарет, предполагам, че искат доказателство, че учебното заведение от където е дипломата е признато от министерството на образованието. Ние на времето си спомням, че заверявахме разни сертификати в министерството ама беше преди сто години.
Аватар
borotoni

Мнение от borotoni »

Здравейте, и аз Изпитвам затруднение с вписването в статистиката някой ако има желание би ли го направил вместо мен.2011.26 Септември, получени документи във Виена
[Първи урок по френски -28.07.2011г.
DCS- Виена - 20.09.2011 г.
Получени във Виена-26.09.2011г.
Аватар
milly

Мнение от milly »

borotoni написа:Здравейте, и аз Изпитвам затруднение с вписването в статистиката някой ако има желание би ли го направил вместо мен.2011.26 Септември, получени документи във Виена
готово :y:
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
bond007

Мнение от bond007 »

Здравейте, колеги! Днес се обаждах в банката да се информирам какво се прави като изтече чека(нашия изтича на 09.12.2011г.) и за моя радост ми казаха, че е осребрен на 27.10.2011г. :party: :party: :party: А все още нямаме акюзе, но ще чакаме, ще дойде, нали така? Трябва да бъдем оптимисти. За сведение - документите изпратихме на 16.06.2011г. Приятна вечер на всички.
16.06.2011-Виена
14.02.2012-accusé
08.04.2013/13,30-интервю - изчакване
23.05.2014 - сертификати
11.06.2014 - Сидни, Нова Скотия, получени на 18.06.2014
09.09.2015г. - медицински изследвания
21.10.2015г. - получени визи
19.07.2016г. - полет за Монреал
Заключено