Забавяне на accusee -то
-
Re: Забавяне на accusee -то
Ние си извадихме Удостоверение за наличие или липса на задължения от НАП. Безплатно е и става за 7 работни дни. В него пише, че лицето няма задължения, което означава, че не дължи на държавата здравни, социални осигуровки, данъци, глоби и каквото и да било друго. Успех и от нас! 

DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
AR- 12.05.2012
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
Чудно как ще се доказва тогава стажът, ако поискат канадците удостоверение?Rednik написа:Извинявам се за намесата, само че ние ходихме до НОИ с намерение да си извадим удостоверение и се оказа че:
Националният осигурителен институт/НОИ/ уведомява заинтересованите лица, че считано от 19 октомври 2011 година преустановява издаването на удостоверения за осигурителен стаж, на основание писмо на министъра на труда и социалната политика, с което се указва, че не следва да се издават удостоверения за осигурителен стаж от НОИ, които да послужат на заинтересованите в други държави. Такива удостоверения, които по преценка на лицата подлежаха и на легализация, до посочената дата се издаваха срещу заплащане от заинтересованите за цели, несвързани със социалното осигуряване или за доказване на осигурителен стаж в държави, с които България не прилага международен договор за социална сигурност.
Документите, удостоверяващи трудов/осигурителен стаж, които лицата ще следва да ползват, съгласно указанията от министъра на труда и социалната политика, са предвидените по българското законодателство трудови, осигурителни книжки, удостоверения и др., издавани по установения ред – чл.12 от Наредбата за трудовата книжка и трудовия стаж, чл.40 и 45а от Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж и чл.30 от Инструкция № 5 за приемане и съхраняване на разплащателните ведомости на прекратени осигурители без правоприемник.
То по тази логика и майчинството няма да може да се доказва от НОИ

Vouloir, c'est pouvoir!
Канадците не се интересуват толкова от това дали дължиш здравни осигуровки, данъци и такси, а искат да сравнят трудовият стаж нанесен в трудовите и/или осигурителни книжки с официалната информация удостоверена от държавна институция. В нашият случай това беше НОИ. С отказа да издават такива удостоверения НОИ създава проблем. Ще трябва да се търси алтернатива. В НАП също се регистрират договорите (трудови, за управление и т.н.), и там се издават подобни удостоверения. Поне ще може да се сравни името на работодатебя, но за заеманата длъжност се съмнявам.mariko_san написа:Ние си извадихме Удостоверение за наличие или липса на задължения от НАП. Безплатно е и става за 7 работни дни. В него пише, че лицето няма задължения, което означава, че не дължи на държавата здравни, социални осигуровки, данъци, глоби и каквото и да било друго. Успех и от нас!
марико_сан, нали това удостоверение от НАП сго го вадили,по вашая инициятива и не се изисква задалвително?
Документи, Виена - 28.10.2011
Осребрен чек - 29.02.2012
accusee (e-mail) - 05.06.2012
Аз лично на ваше място, бих изискала бележка от НОЙ, относно тази забрана.... бих го заверила и превела.. и пратила на посолството, заедно с което... при мен е лесно тъй като не съм работила в много фирми, ако си работил в много фирми е малко по-трудоемко, но бих изискала от фирмите, в които съм работила бележка от кога до кога съм работила, заедно с размера на работната заплата....
Но това е изключително неприятно, при положение, че в трудовите книжки датите на назначаване и напускане са ръкописно и на моята например на едно място въобще не можеш да разбереш какво пише, каква е датата.... още при преводите ми сбъркаха тази дата....
Но това е изключително неприятно, при положение, че в трудовите книжки датите на назначаване и напускане са ръкописно и на моята например на едно място въобще не можеш да разбереш какво пише, каква е датата.... още при преводите ми сбъркаха тази дата....
Здравейте,групата .Изпитвам затруднение с вписването в статистиката някой ако има желание би ли го направил вместо мен.2011.11 юли, получени документи във Виена .
Добавен си!ankadrior написа:Здравейте,групата .Изпитвам затруднение с вписването в статистиката някой ако има желание би ли го направил вместо мен.2011.11 юли, получени документи във Виена .

Mariko_san - и вие!

Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
-
Това удостоверение трябва да докаже платените соц. осигуровки за 5 години назад. След дълго обикаляне по институциите (НАП, НОИ, РУСО) и отново в обратния ред се оказа, че в БГ няколко институции могат да ти издадат документ с такова съдържание, като всеки документ носи различно наименование. Затова ние се спряхме на въпросното удостоверение. Остава да разберем дали имиграционните ще го харесат.minchev написа:марико_сан, нали това удостоверение от НАП сго го вадили,по вашая инициятива и не се изисква задалвително?
Друг е въпроса, че самата трудова/ социално- осигурителна книжка е доказателство за трудов стаж и платени такива осигуровки. Но като гледам и чувам как хората си измислят образояания, работи и т.н и изпращат фалшиви дипломи и какво ли още не, разбирам защо имиграционните искат още на начален етап да се застраховат с още една хартийка, издадена, подписана и подпечатана от държ.учреждение.
Карелия, благодаря за вписването в статистиката. Вчера много се пънахме и не успяхме

DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
AR- 12.05.2012
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
Благодаря за вписването и успех на всички.
само че в това удостоверение липсва много важна информация - колко трудов стаж имаш и като какъв. Не мисля, че ги интересува дали имаш задължения към държавата или към банки, напр. По-скоро като какъв си работил през последните 5 години. В някои случаи това е много важна информация, особено когато се доказва, че си с търсена професия. Затова не мисля, че информацията в удостоверението от НОИ и от НАП се припокриват.mariko_san написа:Ние си извадихме Удостоверение за наличие или липса на задължения от НАП. Безплатно е и става за 7 работни дни. В него пише, че лицето няма задължения, което означава, че не дължи на държавата здравни, социални осигуровки, данъци, глоби и каквото и да било друго. Успех и от нас!
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Това удостоверение трябва да докаже платените соц. осигуровки за 5 години назад. След дълго обикаляне по институциите (НАП, НОИ, РУСО) и отново в обратния ред се оказа, че в БГ няколко институции могат да ти издадат документ с такова съдържание, като всеки документ носи различно наименование. Затова ние се спряхме на въпросното удостоверение. Остава да разберем дали имиграционните ще го харесат.mariko_san написа:minchev написа:марико_сан, нали това удостоверение от НАП сго го вадили,по вашая инициятива и не се изисква задалвително?
Друг е въпроса, че самата трудова/ социално- осигурителна книжка е доказателство за трудов стаж и платени такива осигуровки. Но като гледам и чувам как хората си измислят образояания, работи и т.н и изпращат фалшиви дипломи и какво ли още не, разбирам защо имиграционните искат още на начален етап да се застраховат с още една хартийка, издадена, подписана и подпечатана
Стига де чак пък и дипломи не ги ли проверяват всички тия докоменти мислех си че това е причината да се бавят толкова много време.

Документи, Виена - 28.10.2011
Маргарет, предполагам, че искат доказателство, че учебното заведение от където е дипломата е признато от министерството на образованието. Ние на времето си спомням, че заверявахме разни сертификати в министерството ама беше преди сто години.margaret написа:Е ние сме им пратили това свидетелство за професионална квалификация...какво искат още оригинала ли да им пратя???milly написа:margaret, първото е свидетелство за зидар, признато от МОН (вероятно свид. за професионална квалификация - зидар), а второто е удостоверение от НОИ за внесени социални осигуровки от 2006 г. (т.е. за последните 5 години)![]()
Успех!
И удостоверението от НОИ за осигуровките само за водещия кандидат ли трябва да е или и за двамата???
Здравейте, и аз Изпитвам затруднение с вписването в статистиката някой ако има желание би ли го направил вместо мен.2011.26 Септември, получени документи във Виена
[Първи урок по френски -28.07.2011г.
DCS- Виена - 20.09.2011 г.
Получени във Виена-26.09.2011г.
DCS- Виена - 20.09.2011 г.
Получени във Виена-26.09.2011г.
готовоborotoni написа:Здравейте, и аз Изпитвам затруднение с вписването в статистиката някой ако има желание би ли го направил вместо мен.2011.26 Септември, получени документи във Виена

Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Здравейте, колеги! Днес се обаждах в банката да се информирам какво се прави като изтече чека(нашия изтича на 09.12.2011г.) и за моя радост ми казаха, че е осребрен на 27.10.2011г.
А все още нямаме акюзе, но ще чакаме, ще дойде, нали така? Трябва да бъдем оптимисти. За сведение - документите изпратихме на 16.06.2011г. Приятна вечер на всички.

16.06.2011-Виена
14.02.2012-accusé
08.04.2013/13,30-интервю - изчакване
23.05.2014 - сертификати
11.06.2014 - Сидни, Нова Скотия, получени на 18.06.2014
09.09.2015г. - медицински изследвания
21.10.2015г. - получени визи
19.07.2016г. - полет за Монреал
14.02.2012-accusé
08.04.2013/13,30-интервю - изчакване
23.05.2014 - сертификати
11.06.2014 - Сидни, Нова Скотия, получени на 18.06.2014