IELTS колко точки трябва да се изкарат на изпита !?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Stefan.Atanasov

IELTS колко точки трябва да се изкарат на изпита !?

Мнение от Stefan.Atanasov »

Здравейте , прочетох доста от темите и на много места се пише за изпита IELTS . Извинявам се предварително ако е задаван някъде въпроса но не можах да го намеря. Ние сме от Шумен и тепърва започваме с процедурата. До тук разбрах, че ще ни е по-лесно с федералната от колкото с тази за Квебек. Въпроса ми е : как се подготвяхте за изпита , и колко минимум точки трябва да се изкарат на изпита ? Кога точно трябва да се явим на изпита , преди да сме започнали процедурата или след като сме я започнали, и двамата ли трябва да се явим на езиков изпит или само водещия кандидат ? Голяма каша ми е с този езиков изпит и само той ме притеснява :) . Благодаря предварително за отделеното време.
PHOENIX ARIZONA

Re: IELTS колко точки трябва да се изкарат на изпита !?

Мнение от PHOENIX ARIZONA »

Stefan.Atanasov написа:Здравейте , прочетох доста от темите и на много места се пише за изпита IELTS . Извинявам се предварително ако е задаван някъде въпроса но не можах да го намеря. Ние сме от Шумен и тепърва започваме с процедурата. До тук разбрах, че ще ни е по-лесно с федералната от колкото с тази за Квебек. Въпроса ми е : как се подготвяхте за изпита , и колко минимум точки трябва да се изкарат на изпита ? Кога точно трябва да се явим на изпита , преди да сме започнали процедурата или след като сме я започнали, и двамата ли трябва да се явим на езиков изпит или само водещия кандидат ? Голяма каша ми е с този езиков изпит и само той ме притеснява :) . Благодаря предварително за отделеното време.
Здрасти
1. На курс с учител и самостоятелно с матеряли от Британски съвет и Интернет / повече тестове яко колкото повече толкова по добре на изпита./
2.Зависи колко точки изкарваш по другите критерии за да се стигне до мин.67 за федералната процедура - пак колкото по висок резултат толкова по добре
3.Преди теста /оригинал / се изпраща в първоначалния пакет с документите до Сидни
4.Само водещия кандидат / които ще се представи по добре и които има ЕДНА ГОДИНА НЕ ПРЕКЪСНАТ СТАЖ "боли ме сърцето като го пиша това за стажа " от списъка с търсените професии/
5. Ако само изпита те притеснява си ОК
Успех с изпита и с процедурата
Stefan.Atanasov

1. На курс с учител и самостоятелно с матеряли от Британски съвет и Интернет / повече тестове яко колкото повече толкова по добре на изпита./
2.Зависи колко точки изкарваш по другите критерии за да се стигне до мин.67 за федералната процедура - пак колкото по висок резултат толкова по добре
3.Преди теста /оригинал / се изпраща в първоначалния пакет с документите до Сидни
4.Само водещия кандидат / които ще се представи по добре и които има ЕДНА ГОДИНА НЕ ПРЕКЪСНАТ СТАЖ "боли ме сърцето като го пиша това за стажа " от списъка с търсените професии/
5. Ако само изпита те притеснява си ОК
Успех с изпита и с процедурата[/quote]

Завършил съм Социална педагогика , лошото е че всичкият ми стаж е като Мърчандайзер , Търговски представител и шофьор пласьор . Когато четох исискванията за стаж , там пишеше 4 години общ трудов стаж , никъде не е споменато ,че трябва да е по това което съм завършил , Тук ме изненада малко :) А относно езика , за да събера 67 точки съм посочил : слушане -8 . Писане -8 , Четене -8, Говорене -2. Като прецених че ще ми е по трудно гогоренето от всичко останало на изпита . Не знам само какво ниво на ИЕЛТС отговарят :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Stefan.Atanasov написа:Здравейте , прочетох доста от темите и на много места се пише за изпита IELTS . Извинявам се предварително ако е задаван някъде въпроса но не можах да го намеря. Ние сме от Шумен и тепърва започваме с процедурата. До тук разбрах, че ще ни е по-лесно с федералната от колкото с тази за Квебек. Въпроса ми е : как се подготвяхте за изпита , и колко минимум точки трябва да се изкарат на изпита ? Кога точно трябва да се явим на изпита , преди да сме започнали процедурата или след като сме я започнали, и двамата ли трябва да се явим на езиков изпит или само водещия кандидат ? Голяма каша ми е с този езиков изпит и само той ме притеснява :) . Благодаря предварително за отделеното време.
В общият случай френската процедура е с по-ниски изисквания от федералната - сигурен ли си че си изчислявате точките правилно? Особено в частта за образованието и трудовият стаж.
Ако не се лъжа в официалният сайт имаше таблица в която могат да се видят за колко точки изкарани на всеки от елементите на ИЕЛЦ колко точки се присъждат по самата имиграционна процедура.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
PHOENIX ARIZONA

Мнение от PHOENIX ARIZONA »

Is my application eligible for processing?

For your application to be eligible for processing, you must include the results of your official language proficiency test, and either:

have a valid offer of arranged employment, OR
be a skilled worker who has had one year of continuous full-time or equivalent part-time paid work experience in at least one of the following eligible occupations within the last ten years:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ctions.asp"

моя съвет е да прочетеш всичко това от сайта и на сън да те вдигнат да знаеш процеса,изискванията и процедурата
казвам ти го с добро от личен опит ;) ;) ;)
Stefan.Atanasov

Koko написа:
В общият случай френската процедура е с по-ниски изисквания от федералната - сигурен ли си че си изчислявате точките правилно? Особено в частта за образованието и трудовият стаж.
Ако не се лъжа в официалният сайт имаше таблица в която могат да се видят за колко точки изкарани на всеки от елементите на ИЕЛЦ колко точки се присъждат по самата имиграционна процедура.
От няколко дена чета всичко в сайта и се опитвам да преценя по коя процедура да кандидатстваме .Мислех по федералната заради английския , но сега разборам че това е невъзможно , понеже нямам една година стаж по специалноста си/Социална педагогика/ и не мисля и да работя някога това . А имам стаж само като Мърчендайзер , Т. представител и шофьор пласьор
но такива професии не се търсят , което автоматично ме лишава от предварителна селекция доколкото разбирам, А до сега си смятах общия стаж над 4 години , не бях разбрал че трябва да е по някоя от посочените професии :(
Stefan.Atanasov

PHOENIX ARIZONA написа:Is my application eligible for processing?

For your application to be eligible for processing, you must include the results of your official language proficiency test, and either:

have a valid offer of arranged employment, OR
be a skilled worker who has had one year of continuous full-time or equivalent part-time paid work experience in at least one of the following eligible occupations within the last ten years:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ctions.asp"

моя съвет е да прочетеш всичко това от сайта и на сън да те вдигнат да знаеш процеса,изискванията и процедурата
казвам ти го с добро от личен опит ;) ;) ;)
Мерси за съвета , това права от известно време насам , и колкото повече чета , толкова повече се омотвам . Аз до сега си мислех че ги интересува общия трудов стаж , а не по професиите приложени там и сега се оказа , че имам образование за 4152 Social Workers , но нямам стаж . А никак няма да е лесно да си сменя работата , и да изкарам 1 год като соц. работник за 240 лв. на месец , че едва тогава да кандидатствам ,. И маи ми остава само процедурата за Квебек , в която пък много ме притеснява този Френски език
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Не знам къде пише че стажа трябва да е по специалноста ти. Ти прочете ли го някъде това? Когаато аз минавах федералната нямаше такова изискване. Говоря за 2009
Taxation is theft.
tot2311

Мнение от tot2311 »

Няма такова изискване. За да ти признаят стажа той трябва да е минимум една година и да е в професийте които предварително са обявени в официалния сайт. На изпита по английски тези 8 мици които си дал ще ти е зверски трудно да ги изкараш. Общо взето най-лесно е та изкараш висока оценка на слушане и говорене.
Личен съвет действай по квебекската процедура.
Вик

Мнение от Вик »

Ето една полезна страничка относно IELTS и TEF

http://www.canadavisa.com/ielts/free-pr ... tests.html"
http://www.canadavisa.com/ielts/free-pr ... tests.html"
Вик

Мнение от Вик »

Мерси за съвета , това права от известно време насам , и колкото повече чета , толкова повече се омотвам . Аз до сега си мислех че ги интересува общия трудов стаж , а не по професиите приложени там и сега се оказа , че имам образование за 4152 Social Workers , но нямам стаж . А никак няма да е лесно да си сменя работата , и да изкарам 1 год като соц. работник за 240 лв. на месец , че едва тогава да кандидатствам ,. И маи ми остава само процедурата за Квебек , в която пък много ме притеснява този Френски език[/quote]

Ще дам една идея. Аз в момента кандидатствам по процедурата за Квебек и съответно уча усилено френски, с английския съм значително по-добре, но ми трябва подготовка за самия тест. Междувременно се опитвам да си намеря работа по специалност по-
падаща в 29-те. Ако успея да го направя и недай боже пропадна за Квебек ще използвам знанията по френски и ще се явя на TEF,
което ще ми донесе допълнителен бонус от точки по Федералната. Така ученето няма да е напразно и ще се използва по предназначение.
Stefan.Atanasov

[/quote]

Ще дам една идея. Аз в момента кандидатствам по процедурата за Квебек и съответно уча усилено френски, с английския съм значително по-добре, но ми трябва подготовка за самия тест. Междувременно се опитвам да си намеря работа по специалност по-
падаща в 29-те. Ако успея да го направя и недай боже пропадна за Квебек ще използвам знанията по френски и ще се явя на TEF,
което ще ми донесе допълнителен бонус от точки по Федералната. Така ученето няма да е напразно и ще се използва по предназначение.[/quote]

По Квебекската процедура , кои е списъка с изброените професии , вече съвсем се омотах :) И това е много нелепо да си смениш работата за 1 год. замо за кандидатстването , направо ужас , всички изброени професии по списък са нископлатени в БГ че аз ще затъна толкова , че няма как след това да изкарам по 550 CAD дори само за кандидатстването , Аз съм на път да се откажа. Няма ли някакъв вариант да кандидатстваш с общия си трудов стаж ?
kroxy

Мнение от kroxy »

Искам и аз да попитам за точките от IELTS...
Понеже заветните 67 точки събираме само при нива на англ. в предварителния тест "High Profiency", колко точки трябва да се изкарат на IELTS, за да влезем в тази категория ?
pumasapu

Мнение от pumasapu »

kroxy написа:Искам и аз да попитам за точките от IELTS...
Понеже заветните 67 точки събираме само при нива на англ. в предварителния тест "High Profiency", колко точки трябва да се изкарат на IELTS, за да влезем в тази категория ?

http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... sp#results"
"Животът се състои от ридания, подсмърчания и усмивки. Преобладават подсмърчанията." О'Хенри
------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
kroxy

Мнение от kroxy »

благодаря :)
Публикувай отговор