IELTS колко точки трябва да се изкарат на изпита !?
-
IELTS колко точки трябва да се изкарат на изпита !?
Здравейте , прочетох доста от темите и на много места се пише за изпита IELTS . Извинявам се предварително ако е задаван някъде въпроса но не можах да го намеря. Ние сме от Шумен и тепърва започваме с процедурата. До тук разбрах, че ще ни е по-лесно с федералната от колкото с тази за Квебек. Въпроса ми е : как се подготвяхте за изпита , и колко минимум точки трябва да се изкарат на изпита ? Кога точно трябва да се явим на изпита , преди да сме започнали процедурата или след като сме я започнали, и двамата ли трябва да се явим на езиков изпит или само водещия кандидат ? Голяма каша ми е с този езиков изпит и само той ме притеснява
. Благодаря предварително за отделеното време.

-
Re: IELTS колко точки трябва да се изкарат на изпита !?
ЗдрастиStefan.Atanasov написа:Здравейте , прочетох доста от темите и на много места се пише за изпита IELTS . Извинявам се предварително ако е задаван някъде въпроса но не можах да го намеря. Ние сме от Шумен и тепърва започваме с процедурата. До тук разбрах, че ще ни е по-лесно с федералната от колкото с тази за Квебек. Въпроса ми е : как се подготвяхте за изпита , и колко минимум точки трябва да се изкарат на изпита ? Кога точно трябва да се явим на изпита , преди да сме започнали процедурата или след като сме я започнали, и двамата ли трябва да се явим на езиков изпит или само водещия кандидат ? Голяма каша ми е с този езиков изпит и само той ме притеснява. Благодаря предварително за отделеното време.
1. На курс с учител и самостоятелно с матеряли от Британски съвет и Интернет / повече тестове яко колкото повече толкова по добре на изпита./
2.Зависи колко точки изкарваш по другите критерии за да се стигне до мин.67 за федералната процедура - пак колкото по висок резултат толкова по добре
3.Преди теста /оригинал / се изпраща в първоначалния пакет с документите до Сидни
4.Само водещия кандидат / които ще се представи по добре и които има ЕДНА ГОДИНА НЕ ПРЕКЪСНАТ СТАЖ "боли ме сърцето като го пиша това за стажа " от списъка с търсените професии/
5. Ако само изпита те притеснява си ОК
Успех с изпита и с процедурата
-
1. На курс с учител и самостоятелно с матеряли от Британски съвет и Интернет / повече тестове яко колкото повече толкова по добре на изпита./
2.Зависи колко точки изкарваш по другите критерии за да се стигне до мин.67 за федералната процедура - пак колкото по висок резултат толкова по добре
3.Преди теста /оригинал / се изпраща в първоначалния пакет с документите до Сидни
4.Само водещия кандидат / които ще се представи по добре и които има ЕДНА ГОДИНА НЕ ПРЕКЪСНАТ СТАЖ "боли ме сърцето като го пиша това за стажа " от списъка с търсените професии/
Успех с изпита и с процедурата[/quote]
Завършил съм Социална педагогика , лошото е че всичкият ми стаж е като Мърчандайзер , Търговски представител и шофьор пласьор . Когато четох исискванията за стаж , там пишеше 4 години общ трудов стаж , никъде не е споменато ,че трябва да е по това което съм завършил , Тук ме изненада малко
А относно езика , за да събера 67 точки съм посочил : слушане -8 . Писане -8 , Четене -8, Говорене -2. Като прецених че ще ми е по трудно гогоренето от всичко останало на изпита . Не знам само какво ниво на ИЕЛТС отговарят 
Успех с изпита и с процедурата[/quote]
Завършил съм Социална педагогика , лошото е че всичкият ми стаж е като Мърчандайзер , Търговски представител и шофьор пласьор . Когато четох исискванията за стаж , там пишеше 4 години общ трудов стаж , никъде не е споменато ,че трябва да е по това което съм завършил , Тук ме изненада малко

В общият случай френската процедура е с по-ниски изисквания от федералната - сигурен ли си че си изчислявате точките правилно? Особено в частта за образованието и трудовият стаж.Stefan.Atanasov написа:Здравейте , прочетох доста от темите и на много места се пише за изпита IELTS . Извинявам се предварително ако е задаван някъде въпроса но не можах да го намеря. Ние сме от Шумен и тепърва започваме с процедурата. До тук разбрах, че ще ни е по-лесно с федералната от колкото с тази за Квебек. Въпроса ми е : как се подготвяхте за изпита , и колко минимум точки трябва да се изкарат на изпита ? Кога точно трябва да се явим на изпита , преди да сме започнали процедурата или след като сме я започнали, и двамата ли трябва да се явим на езиков изпит или само водещия кандидат ? Голяма каша ми е с този езиков изпит и само той ме притеснява. Благодаря предварително за отделеното време.
Ако не се лъжа в официалният сайт имаше таблица в която могат да се видят за колко точки изкарани на всеки от елементите на ИЕЛЦ колко точки се присъждат по самата имиграционна процедура.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
-
Is my application eligible for processing?
For your application to be eligible for processing, you must include the results of your official language proficiency test, and either:
have a valid offer of arranged employment, OR
be a skilled worker who has had one year of continuous full-time or equivalent part-time paid work experience in at least one of the following eligible occupations within the last ten years:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ctions.asp"
моя съвет е да прочетеш всичко това от сайта и на сън да те вдигнат да знаеш процеса,изискванията и процедурата
казвам ти го с добро от личен опит

For your application to be eligible for processing, you must include the results of your official language proficiency test, and either:
be a skilled worker who has had one year of continuous full-time or equivalent part-time paid work experience in at least one of the following eligible occupations within the last ten years:
моя съвет е да прочетеш всичко това от сайта и на сън да те вдигнат да знаеш процеса,изискванията и процедурата
казвам ти го с добро от личен опит

-
От няколко дена чета всичко в сайта и се опитвам да преценя по коя процедура да кандидатстваме .Мислех по федералната заради английския , но сега разборам че това е невъзможно , понеже нямам една година стаж по специалноста си/Социална педагогика/ и не мисля и да работя някога това . А имам стаж само като Мърчендайзер , Т. представител и шофьор пласьорKoko написа:В общият случай френската процедура е с по-ниски изисквания от федералната - сигурен ли си че си изчислявате точките правилно? Особено в частта за образованието и трудовият стаж.Stefan.Atanasov написа:Здравейте , прочетох доста от темите и на много места се пише за изпита IELTS . Извинявам се предварително ако е задаван някъде въпроса но не можах да го намеря. Ние сме от Шумен и тепърва започваме с процедурата. До тук разбрах, че ще ни е по-лесно с федералната от колкото с тази за Квебек. Въпроса ми е : как се подготвяхте за изпита , и колко минимум точки трябва да се изкарат на изпита ? Кога точно трябва да се явим на изпита , преди да сме започнали процедурата или след като сме я започнали, и двамата ли трябва да се явим на езиков изпит или само водещия кандидат ? Голяма каша ми е с този езиков изпит и само той ме притеснява. Благодаря предварително за отделеното време.
Ако не се лъжа в официалният сайт имаше таблица в която могат да се видят за колко точки изкарани на всеки от елементите на ИЕЛЦ колко точки се присъждат по самата имиграционна процедура.
но такива професии не се търсят , което автоматично ме лишава от предварителна селекция доколкото разбирам, А до сега си смятах общия стаж над 4 години , не бях разбрал че трябва да е по някоя от посочените професии

-
Мерси за съвета , това права от известно време насам , и колкото повече чета , толкова повече се омотвам . Аз до сега си мислех че ги интересува общия трудов стаж , а не по професиите приложени там и сега се оказа , че имам образование за 4152 Social Workers , но нямам стаж . А никак няма да е лесно да си сменя работата , и да изкарам 1 год като соц. работник за 240 лв. на месец , че едва тогава да кандидатствам ,. И маи ми остава само процедурата за Квебек , в която пък много ме притеснява този Френски езикPHOENIX ARIZONA написа:Is my application eligible for processing?
казвам ти го с добро от личен опит![]()
![]()
- mortigur
- Обратна връзка:
Не знам къде пише че стажа трябва да е по специалноста ти. Ти прочете ли го някъде това? Когаато аз минавах федералната нямаше такова изискване. Говоря за 2009
Taxation is theft.
Няма такова изискване. За да ти признаят стажа той трябва да е минимум една година и да е в професийте които предварително са обявени в официалния сайт. На изпита по английски тези 8 мици които си дал ще ти е зверски трудно да ги изкараш. Общо взето най-лесно е та изкараш висока оценка на слушане и говорене.
Личен съвет действай по квебекската процедура.
Личен съвет действай по квебекската процедура.
Ето една полезна страничка относно IELTS и TEF
http://www.canadavisa.com/ielts/free-pr ... tests.html"
Мерси за съвета , това права от известно време насам , и колкото повече чета , толкова повече се омотвам . Аз до сега си мислех че ги интересува общия трудов стаж , а не по професиите приложени там и сега се оказа , че имам образование за 4152 Social Workers , но нямам стаж . А никак няма да е лесно да си сменя работата , и да изкарам 1 год като соц. работник за 240 лв. на месец , че едва тогава да кандидатствам ,. И маи ми остава само процедурата за Квебек , в която пък много ме притеснява този Френски език[/quote]
Ще дам една идея. Аз в момента кандидатствам по процедурата за Квебек и съответно уча усилено френски, с английския съм значително по-добре, но ми трябва подготовка за самия тест. Междувременно се опитвам да си намеря работа по специалност по-
падаща в 29-те. Ако успея да го направя и недай боже пропадна за Квебек ще използвам знанията по френски и ще се явя на TEF,
което ще ми донесе допълнителен бонус от точки по Федералната. Така ученето няма да е напразно и ще се използва по предназначение.
Ще дам една идея. Аз в момента кандидатствам по процедурата за Квебек и съответно уча усилено френски, с английския съм значително по-добре, но ми трябва подготовка за самия тест. Междувременно се опитвам да си намеря работа по специалност по-
падаща в 29-те. Ако успея да го направя и недай боже пропадна за Квебек ще използвам знанията по френски и ще се явя на TEF,
което ще ми донесе допълнителен бонус от точки по Федералната. Така ученето няма да е напразно и ще се използва по предназначение.
-
[/quote]
което ще ми донесе допълнителен бонус от точки по Федералната. Така ученето няма да е напразно и ще се използва по предназначение.[/quote]
По Квебекската процедура , кои е списъка с изброените професии , вече съвсем се омотах
И това е много нелепо да си смениш работата за 1 год. замо за кандидатстването , направо ужас , всички изброени професии по списък са нископлатени в БГ че аз ще затъна толкова , че няма как след това да изкарам по 550 CAD дори само за кандидатстването , Аз съм на път да се откажа. Няма ли някакъв вариант да кандидатстваш с общия си трудов стаж ?
което ще ми донесе допълнителен бонус от точки по Федералната. Така ученето няма да е напразно и ще се използва по предназначение.[/quote]
По Квебекската процедура , кои е списъка с изброените професии , вече съвсем се омотах

Искам и аз да попитам за точките от IELTS...
Понеже заветните 67 точки събираме само при нива на англ. в предварителния тест "High Profiency", колко точки трябва да се изкарат на IELTS, за да влезем в тази категория ?
Понеже заветните 67 точки събираме само при нива на англ. в предварителния тест "High Profiency", колко точки трябва да се изкарат на IELTS, за да влезем в тази категория ?
kroxy написа:Искам и аз да попитам за точките от IELTS...
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... sp#results"
"Животът се състои от ридания, подсмърчания и усмивки. Преобладават подсмърчанията." О'Хенри
------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;