Прочетох много внимателно темата, защото имам деца и това много ме вълнува (дано не се налага посещаване на лекари, но все пак). Стигам до извода, че много от вас скоро не са посещавали България

Това че някой е останал доволен от български лекар е много хубаво, защото все по-рядко се случва. Аз лично се боря до дупка, и винаги става така, че не мога да преборя системата и накрая си плащам за да получа съответната услуга. Лично аз съм оперирана от апандисит, и ако баща ми не работеше в болница навремето, щях да си умра в спешното със спукан апандисит, защото дори там нямаше да ме погледнат. На скъпите ни педиатри в две от най-добрите детски болници в София им трябваха 6 месеца, за да разберат защо детето ми вдига безпричинно температура, и най-накрая аз разбрах и им казах, за да го излекуват. Баща ми беше два пъти опериран (коремна операция, като можеше всичко да стане на веднъж), но лекарите не могат да си вземат така парите за 2-те различни клинични пътеки. Оперират го, виждат и другия проблем, с чиста съвест го зашиват, нищо не му казват и след няколко месеца тичаме в спешното, едва не умря, и лекаря се сети.... След смяна на клапа на сърцето му, за които платих доброволно дарение за болницата, отказаха да го приемат пак, въпреки че не бяха си свършили работата, защото не е платено отново. Излезе ми 4000 лв преди 7 години по здравната каса. Всеки път изследвам децата си платено, защото или педиатъра го няма, или не смята за уместно да ги изследва, или ме кара да чакам до следващият месец. Кръв и урина на дете ми излизат средно по 50 лева. Оставиха баба ми да умре в къщи, след инсулт, защото не можело да дойде линейка, след като я закарахме, се оказа че ако сме отишли веднага още щеше да е жива.
И аз като цяло съм доволна от Бг здравеопазването, защото в повечето случаи като си платя се оправят нещата, с изключение на фаталните.
Та много ми е интересно, въпреки че темата не е точно за това, но се е насочила натам, ще срещна ли тези неща в Канада според вас, за да мога да се приготвя психически и финансово. Знам че навсякъде здравеопазването е голямо блато, и затова не се притеснявам от леките заболявания, като нацтинка, грип, даже и от счупен крайник. Но за сериозните неща...как са лекарите там, защото тук хич ги няма.