Спешна нужда от лекари в Монтреал
Re: Спешна нужда от лекари в Монтреал
Ако може да пътува +1 и от мен за България. Не коментирам изобщо кои специалисти са по-добри или лоши. Огромното предимство е възможността срещу заплащане да се срещнеш със всички сециалисти за много кратко време, както и да направиш нужните изследвания.
Преценете къде е по-големия риск - лечение тук или пътуване до България. А иначе ще споделя наш семеен опит. В БГ-клиника направихме пълни здравни изследвания за няма и 5 дни. Тукашният ни лекар много се зарадва и поиска да ги види. Попитахме го, колко време ще ни отнеме да ги направим тук и той се засмя ....
Успех!
Успех!
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
Какво значи пълни здравни изследвания?
Аз съм правила кръвни изследвания и ехограф при тия http://www.medwestmountsquare.com/" . Отидох на преглед, кръвта я дадох в същия ден , ехографа беше след два дни. Резултатите за кръвта ги получих след два дни по пощата, ехографа ти го пращат по факс. . Кръвта е към 200 долара, ехографа беше към 120. За ядрено магнитен резонанс ти дават час за следващия ден, около 600 долара.
Аз съм правила кръвни изследвания и ехограф при тия http://www.medwestmountsquare.com/" . Отидох на преглед, кръвта я дадох в същия ден , ехографа беше след два дни. Резултатите за кръвта ги получих след два дни по пощата, ехографа ти го пращат по факс. . Кръвта е към 200 долара, ехографа беше към 120. За ядрено магнитен резонанс ти дават час за следващия ден, около 600 долара.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Ще карам отгоре надолу и дано не пропусна нещо:IRA написа:Какво значи пълни здравни изследвания?
УНГ
Очен
Кожен
Кардиолог
Кръв и урина
Хирург
Уролог
АГ (прегледа само единия

Ортопед
Хирург
Как по друг начин да го нарека?
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
С обяснението става по ясно, защото за мен пълни здравни изследвания са преглед при личен лекар, кръв урина и гинеколог.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- ablood
- Обратна връзка:
Ъхъ
Преслушване, преглеждане, кръв и урина и тукашния доктор си ми ги дава всяка година за 0$.
Платих $40 за да ми махнат една безопасна за здравято брадавица, но това се води козметика, не медиицина.
Преслушване, преглеждане, кръв и урина и тукашния доктор си ми ги дава всяка година за 0$.
Платих $40 за да ми махнат една безопасна за здравято брадавица, но това се води козметика, не медиицина.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Ненужна загуба на време и пари. Това е моя отговор на въпроса накрая.YOUPPI написа:Ще карам отгоре надолу и дано не пропусна нещо:IRA написа:Какво значи пълни здравни изследвания?
УНГ
Очен
Кожен
Кардиолог
Кръв и урина
Хирург
Уролог
АГ (прегледа само единия)
Ортопед
Хирург
Как по друг начин да го нарека?
И аз не разбирам защо да ходя на кожен, кардиолог, ортопед и хирург ( и то два пъти
) ако нямам нужда, хей така да ги видя. Вашия доктор се е изсмял вероятно представяйки си нелепостта на идеята да загуби времето на толкова специалисти само за да се разпишат на една бланка, както едно време обикаляхме по кабинетите преди сватбата
...
А на тази жена не са ли и по-конкретни някакси оплакванията, не разбирам как ще ми е зле няма да ми обърнат внимание
, направиха ли снимка на бял дроб, ултразвук на корема, кръв-урина, ЕКГ ? На тях няма нищо ?
Включете и ендокринолог в Бг, понякога се объркват много неща едновременно оттам .

А на тази жена не са ли и по-конкретни някакси оплакванията, не разбирам как ще ми е зле няма да ми обърнат внимание

Включете и ендокринолог в Бг, понякога се объркват много неща едновременно оттам .
Циганите - на Сатурн !
Темата е интересна за всички. Напълно подкрепям мнението на anxeli i pumpy.
Личната ми лекарка тук няколко пъти ми е споменавала какви проблеми е имала тя и нейни колеги с имигранти от бивша Югославия преди 10-15 години. Тогава даже е имало оплаквания и обяснения в провинциалния колеж на лекарите. За тези хора, пострадали от събитията в родината им, е било неразбираемо, че нямат директен достъп до специалист.
Ако имате сериозни оплаквания, няма да останете без лечение и помощ.
Болните да оздравяват!
Личната ми лекарка тук няколко пъти ми е споменавала какви проблеми е имала тя и нейни колеги с имигранти от бивша Югославия преди 10-15 години. Тогава даже е имало оплаквания и обяснения в провинциалния колеж на лекарите. За тези хора, пострадали от събитията в родината им, е било неразбираемо, че нямат директен достъп до специалист.
Ако имате сериозни оплаквания, няма да останете без лечение и помощ.
Болните да оздравяват!
Проблемът не е дали ще ти обърнат внимание или не. Чака се много дори за неотложни случаи. Казват няма как и това е. За преглед при добър специлист се чака повече от три месеца, но зависи от случая ако няма много чакащи може да стане и по-бързо. Лекарите гледат да спестят колкото си може повече изследвания и така понякога казват диагноза на изуст, като риска да сгрешат е голям. Подобен метод има и в България, но за сега смятам, че там е по-добре, защото избора е свободен. Частната практика също е много добре развита, чакането е минимално, има профилактика.
Мой роднина наскоро го оперираха в България. Всичко стана много бързо. Имаше перфектна организация. Беше опериран от световно известен неврохирург, като ние си го избрахме свободно. Всичко стана без познати. Операцията беше доста сложна, но мина успешно. Никой не ни е искал рушвети. Сестрите се гижеха много добре. Операцията бе поета от здравната каса, а ние платихме около 1000 лева за разни неща съвсем официално. Направи ми впечатление изключителната хигиена в болницата и дисциплината която цареше там.
Подобна операция в Германия струва 25 000 евро без престоя в болницата.
Става въпрос за проф. Габровски от неврохиругията в Пирогов - София. Да е жив и здрав той и неговият екип и всички невероятни, български лекари специалисти, които никак не са малко!
Мой роднина наскоро го оперираха в България. Всичко стана много бързо. Имаше перфектна организация. Беше опериран от световно известен неврохирург, като ние си го избрахме свободно. Всичко стана без познати. Операцията беше доста сложна, но мина успешно. Никой не ни е искал рушвети. Сестрите се гижеха много добре. Операцията бе поета от здравната каса, а ние платихме около 1000 лева за разни неща съвсем официално. Направи ми впечатление изключителната хигиена в болницата и дисциплината която цареше там.
Подобна операция в Германия струва 25 000 евро без престоя в болницата.
Става въпрос за проф. Габровски от неврохиругията в Пирогов - София. Да е жив и здрав той и неговият екип и всички невероятни, български лекари специалисти, които никак не са малко!
Преди време прочетох в Труд тази история:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleI ... fferer=RSS"
Не познавам участниците в нея, опитвам се да избягам от опитите за медицински обяснения какво точно се е случило. Интересни са ми коментарите долу.
Истината е, че всеки сам решава на кого и доколко да се довери в лечението си. Важни са интуицията и предишен опит, а също да можем да реагираме според ситуацията.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleI ... fferer=RSS"
Не познавам участниците в нея, опитвам се да избягам от опитите за медицински обяснения какво точно се е случило. Интересни са ми коментарите долу.
Истината е, че всеки сам решава на кого и доколко да се довери в лечението си. Важни са интуицията и предишен опит, а също да можем да реагираме според ситуацията.
В България също има много некадърни лекари дори от гилдията на професорите и доцентите. Аз лично попаднах на двам такива хубавци. Единият беше професор и си правеше експерименти с мен, а другият беше доцент и за малко не ме уби с едни системи.
Навсякъде има добри специалисти и некадърници. Това, което смятам, че е добре в България е, лесния достъп до добрите специалисти. Достатъчно е да знаеш кой е и още утре отиваш при него и той те спасява. Сега с интернет всичко е много по-лесно. Ние така открихме проф. Габровски.
В Канада самата ситема те ограничава да изискваш и да търсиш. Да не говорим, че крият изследвания и казват грешни резултати. На нас не ни дадоха изследванията на дъщеря ми и казаха, че и няма нищо, а после в България установихме, че това не е така.
Не се обръща достатъчно внимание на профилактиката на болести причниняващи безплодие, козметични дефекти, хронични кожни заболявания и др. Това го смятат за глезотия от която нямаме нужа.
Бачкай и не се оплаквай!
Навсякъде има добри специалисти и некадърници. Това, което смятам, че е добре в България е, лесния достъп до добрите специалисти. Достатъчно е да знаеш кой е и още утре отиваш при него и той те спасява. Сега с интернет всичко е много по-лесно. Ние така открихме проф. Габровски.
В Канада самата ситема те ограничава да изискваш и да търсиш. Да не говорим, че крият изследвания и казват грешни резултати. На нас не ни дадоха изследванията на дъщеря ми и казаха, че и няма нищо, а после в България установихме, че това не е така.
Не се обръща достатъчно внимание на профилактиката на болести причниняващи безплодие, козметични дефекти, хронични кожни заболявания и др. Това го смятат за глезотия от която нямаме нужа.
Бачкай и не се оплаквай!
Благодаря на всички, които споделиха мнение и се опитаха да помогнат.
В България е невъзможно сега да пътува, поради състоянието й. Приеха я от спешното в болница. Но защо трябваше толкова да се влоши, че да я приемат и обърнат внимание.
В България е невъзможно сега да пътува, поради състоянието й. Приеха я от спешното в болница. Но защо трябваше толкова да се влоши, че да я приемат и обърнат внимание.
- Independent
Защото не знаете как работи системата. Тук спешното отделение е точно за спешни случаи. Ако случаяt не е спешен, не се приоритизира. Ако сте искали по-рано да се започне лечение, отивате при личния лекар (много често и лекарите в walk-in клиниките вършат същата работа), казвате си болежките и настоявате да ви даде направление за специалист. Особено лекарите в walk-in клиниката досега никога не са ми отказвали направление, личния повече се стреми сам да разреши проблема. След това с наличното направление се обаждате в болницата и оттам ви дават час. Ако специалистът прецени, чак тогава се настанява пациентът в болница. Това обаче е много рядко, защото им трябват легла за спешните случаи и предпочитат да те следат като out patient. На мен досега ми се е случвало да чакам максимум месец за преглед при специалист - една седмица да ме види личния лекар и още три в болницата.didi63 написа:Но защо трябваше толкова да се влоши, че да я приемат и обърнат внимание.
Ако нямате личен лекар, отивате в най-близкото CLSC и молите да списък с лекари, които приемат пациенти и започвате да звъните. Освен това се звъни и по болниците. Много често се оказва, че не приемат пациенти, но дават телефоните на други. Аз с пет-шест обаждания намерих личен лекар, от когото съм много доволна.
Осен това има walk-in клиники, които работят и през уикенда, така че не се налага да се ходи до спешното в петък вечер, ако може да се изчака до събота сутрин. Ако не знаете къде около вас има подобни клиники, се обаждате на 811 и оттам ви дават списък с телефони. Пак аз лично така намерих една клиника на платото, която освен събота и неделя, работи и по празници. Та досега не ми се е налагало да вися в спешното по 12 часа, защото когато съм стигнала дотам е било наистина спешно.
И отново за кой ли път да кажа колко съм учудена и възмутена как може да има хора, които непрекъснато се оплакват от здравната система, като в същото време се опитват да я изиграят. За мен лично системата работи чудесно и нямам никакви оплаквания от нея. Имам оплаквания от някои лекари, но това е друга тема.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Като човек работил от другата страна на бариерата имам някакво впечатление от болния в БГ:
обикновенно на лекар се ходи, когато е на умирачка; обикновенно се иска нещо от днес за вчера; обикновенно лекарят е некадърен; обикновенно в момента, в който острия симптом отшуми се спира каквото и да е лечение; обикновенно профилактиката не съществува като понятие, защото дядо ми умря на 98 без нито един изваден зъб;
СИгурно има изключения от горното, но аз съм ги срещал много рядко.
Спешното в тази държава, за разлика от Пирогов е наистина за спешни случай, затова "всичкото останало народ чака с часове"
Много от болестните състояния са ХРОНИЧНИ заболявания и изискват постоянна грижа, всеки ден, всеки час.
обикновенно на лекар се ходи, когато е на умирачка; обикновенно се иска нещо от днес за вчера; обикновенно лекарят е некадърен; обикновенно в момента, в който острия симптом отшуми се спира каквото и да е лечение; обикновенно профилактиката не съществува като понятие, защото дядо ми умря на 98 без нито един изваден зъб;
СИгурно има изключения от горното, но аз съм ги срещал много рядко.
Спешното в тази държава, за разлика от Пирогов е наистина за спешни случай, затова "всичкото останало народ чака с часове"
Много от болестните състояния са ХРОНИЧНИ заболявания и изискват постоянна грижа, всеки ден, всеки час.