Вярно ли е, че парите от курсове се връщат?
Re: Вярно ли е, че парите от курсове се връщат?
Курсовете не са задължителни, дори ако 2 пъти откажеш да започнеш курс мисля че си губиш правата. Ако нямаш представа от френски е добре да се започне платен курс-до колкото зная са по цял ден - нещо като пподготвителен клас в езиковите гимназии.
Разбира се че ако си добре с езика няма смисъл да се кара.
Имиграционните съветват на инфрмационната среща. Ако си добре с езика те пращат една седмица на курс по интеграция. Спорд мен нищо кой знае какво не научаваш, но поне се срещаш с хора и е някаква дейност на втората седмица след пристигането.
Има и вечерни езикови курсове, които са безплатни - от 18ч до 21ч мисля - за работещите.
Разбира се че ако си добре с езика няма смисъл да се кара.
Имиграционните съветват на инфрмационната среща. Ако си добре с езика те пращат една седмица на курс по интеграция. Спорд мен нищо кой знае какво не научаваш, но поне се срещаш с хора и е някаква дейност на втората седмица след пристигането.
Има и вечерни езикови курсове, които са безплатни - от 18ч до 21ч мисля - за работещите.
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Arrivee au Quebec - 22.03.2011
Visas - 19.01.2011
Здравейте отново. Аз започвам курсове този месец в алианс франсез бургас. Документи за Виена ще подаваме другият месец обаче, а там ми казаха, че ще ни върнат парите, коет явно не е вярно тогава, щом след акюзето трябва да си ги почнал.
Какво означава да откажеш да започнеш? Някой кара ли те да ги почваш? И какви права по-точно се губят?zorbat написа:Курсовете не са задължителни, дори ако 2 пъти откажеш да започнеш курс мисля че си губиш правата.
Rock 'N' Roll
acsior написа:Какво означава да откажеш да започнеш? Някой кара ли те да ги почваш? И какви права по-точно се губят?zorbat написа:Курсовете не са задължителни, дори ако 2 пъти откажеш да започнеш курс мисля че си губиш правата.
Ами например, подал си документи за платени от държавата курсове по френски. Ходил си на определяне на ниво и когато ти се обадят да ти кажат на коя дата започваш курс ти отказваш да се явиш на курса. Тогава ти дават втора дата по-късна и ако и тогава откажеш да започнеш курс, вече нямаш право да караш платен от държавата курс.
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Visas - 19.01.2011
На кой етап се получава този сертификат за селекция?dwars написа:karelia79 написа: Détenir un Certificat de sélection du Québec (CSQ) - т.е. да притежаваш сертификат, не акюзе!!!
Питам, за да съм наясно в кой момент трябва да се започнат езиковите курсове.
От АФ ме посъветваха да ги почна още сега, дори и да не съм подала още документи.
Моля да поясните, за да знам какво да правя.
Освен това, на мен ми казаха като водещ, че трябва да изкарам курсове до ниво Б2, но за мъжът ми, да изкара до А2 и после там на място да ходи за Б1 и Б2, по програмата за платени курсове от Имиграционното министерство.
Това добра идея ли е?
Добра идея е да започнеш да четеш какво е писано из форума, преди да задаваш въпроси, дискутирани многократно.Star Dust написа: Това добра идея ли е?

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
Star Dust написа:На кой етап се получава този сертификат за селекция?dwars написа:karelia79 написа: Détenir un Certificat de sélection du Québec (CSQ) - т.е. да притежаваш сертификат, не акюзе!!!
Питам, за да съм наясно в кой момент трябва да се започнат езиковите курсове.
Сертификат за селекция е така очаквания от всички документ

Почвай ги сега тези курсове, защото без да знаеш френски не можеш да получиш сертификат за селекция.като отидеш на интервю какво ще кажеш ''чакам сертификата за да започна да го уча'' ли? Въобще забрави за това връщане на пари и почвай да учиш.Кой ще ти води курса, ако не е тайна?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Почвай с френския веднага, но и почни да четеш форума и официалните страници, както казва tonich, че така доникъде няма да стигнеш. Ако на интервюто не знаеш къде отиваш и какво ще правиш там (съдейки от незнанието ти по въпроса за сертификата), дори с що годе добър френски, е много вероятно да не го минеш.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Здравейте,
Аз доста търсих информация по тази тема в официалните сайтове на министерството и което разбрах, е че пари се връщат само за курсовете записани след получаването на CSQ. Това е написано като задължително условие в сайта на MICC.
Аз доста търсих информация по тази тема в официалните сайтове на министерството и което разбрах, е че пари се връщат само за курсовете записани след получаването на CSQ. Това е написано като задължително условие в сайта на MICC.
Така е. Ти кога мислиш да почваш с френския?bss написа:Здравейте,
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
В което няма логика, точно поради факта, че на интервюто няма да можеш да се справиш. Значи, да не се очакват никакви такива връщания... за какво са ги направили тогава?bss написа:Здравейте,
Форумът чета от 2-3 дни за Квебек, изтеглих си всички документи, макар че, в Уикито, повечето линкове не са актуални (преместени или изтрити от сайта на емиграционните). За ходенето - знам къде и какво правя, просто съм още в началото. Понеже съм зеленокартовец от САЩ, понеже четох и за федералната прожедура и за други варианти, не е ненормално да не съм в час с всички термини, още повече когато са на френски... какво ще кажете. Питам учтиво и изисквам учтив отговор, съвети приемам, чета чинно и по много... само да ми се обясни нормално... та, приятно ми е да се запознаем!
Незнам още при кой са ми курсовете, само платих капаро, а чакали да се съберат 5 души. Запознах се само със секретарката и шефката на АФ - Бургас - много приятни и мили хора ми се видяха...
Питай и ще ти се отговориStar Dust написа:В което няма логика, точно поради факта, че на интервюто няма да можеш да се справиш. Значи, да не се очакват никакви такива връщания... за какво са ги направили тогава?bss написа:Здравейте,
Форумът чета от 2-3 дни за Квебек, изтеглих си всички документи, макар че, в Уикито, повечето линкове не са актуални (преместени или изтрити от сайта на емиграционните). За ходенето - знам къде и какво правя, просто съм още в началото. Понеже съм зеленокартовец от САЩ, понеже четох и за федералната прожедура и за други варианти, не е ненормално да не съм в час с всички термини, още повече когато са на френски... какво ще кажете. Питам учтиво и изисквам учтив отговор, съвети приемам, чета чинно и по много... само да ми се обясни нормално... та, приятно ми е да се запознаем!
Незнам още при кой са ми курсовете, само платих капаро, а чакали да се съберат 5 души. Запознах се само със секретарката и шефката на АФ - Бургас - много приятни и мили хора ми се видяха...

Кой ти го каза? Със сигурност не е някой имиграционен. Така че каквото са ти казали няма никакво значение. Системата е точкова и трябва да минете праг от 57 точки, за да ви извикат на интервю. Колко френски трябва да знаете (т.е. какво ниво трябва да покриете) зависи от това колко точки събирате по другите критерии и колко не ви достигат, за да минете прага. Точките можеш да сметнеш тук:Star Dust написа:Освен това, на мен ми казаха като водещ, че трябва да изкарам курсове до ниво Б2, но за мъжът ми, да изкара до А2 и после там на място да ходи за Б1 и Б2, по програмата за платени курсове от Имиграционното министерство.
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... nthese.pdf"
Съвет: сметни всички останали точки без френски, от 60 извади каквото си събрала по другите фактори и виж тук (http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... PI-3-1.pdf" ) на стр. 39 на какво ниво по европейската рамка отговарят точките, които ти трябват.
Ако сте решили да емигрирате, ще трябва да инвестирате в това начинание, а не да тръгвате с мисълта кой какво ще ви върне. Има логика в това да връщат пари само за курсовете след придобиване на сертификат и тя е следната: явяващите се на интервю кандидати обикновено са на средно ниво - масово Б1 и най-много да са на Б2.1, рядко С1. И така - това е абсолютно недостатъчно за успешна адаптация и интеграция там. Ако кандидатите са показали ниво от А1 до Б1, се водят нефранкофони и им се полагат така наречените безплатни курсове там. Идеята е, че ако вдигнете нивото тук след придобиване на сертификата, ще им е по-изгодно да ви върнат парите, отколкото тук да не учите повече и там да ходите на безплатния курс. Този курс на тях им излиза доста скъпо - плащат един път на преподаватели и втори път на вас, тъй като курсовете са целодневни и вие не можете да работите.
Два-три дни са недостатъчни, за да добиете представа за процедурата. Освен Вики-то трябва да четете и официалния сайт: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/index.html" . Можете да го четете на английски. Можете да ползвате и преводач. Моят съвет е да отделите десетина дни да почетете - повярвай ми - много неща ще ви се изяснят. След това ако нещо не е ясно питайте.
Желая ви успех!
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Благодаря ти за отговора, аз чета разбира се... но все повече въпроси си задавам, докато чета... Не че искам да ни върнат парите, просто исках да проверя как стоят нещата. От това, което виждам в таблицата, която определя степента на владеене на чужд език, смятам, че трябва да добавя точките от следните таблици:Колко френски трябва да знаете (т.е. какво ниво трябва да покриете) зависи от това колко точки събирате по другите критерии и колко не ви достигат, за да минете прага. Точките можеш да сметнеш тук:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... nthese.pdf"
Съвет: сметни всички останали точки без френски, от 60 извади каквото си събрала по другите фактори и виж тук (http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... PI-3-1.pdf" ) на стр. 39 на какво ниво по европейската рамка отговарят точките, които ти трябват. Желая ви успех!
от които по моята логика събирам 12 точки (6+6) за ниво 7 да речем за мен (поне в АФ ми казаха да изкарам до 7, както и ще направя) и 4 точки за придружител (2+2) за ниво 5 например.
Има и още една таблица, която определя степента на владеене на френски език:
Това предполагам са резултатите от тестове по френски. На мен в АФ ми казаха, че няма нужда да се явявам на TCFQ, незнам дали е добра идея, но от това, което чета във форума, е по-добре да имаш такъв сертификат. о тъй като ще подаваме документи сега, незнам точно как да определя точките без този сертификат. По-скоро ще ги определя от нивото на курса, а на интервюто ще го представя, нали?
За английският език, по тази таблица:
си изчислявам ниво 9 (3+3) точки за мен, тоест общо 6 точки, за придружител, незнам дали се изчисляват, но да речем определяме ниво 4, което е (1+1 точки) - 2 точки.
На английски също има и друга таблица, с резултати о TOEFL и IELTS, аз не съм държала тези изпити, необходимо ли е?
Освен това, в последната си част, тестът за оценка има ето тази информация, която според гайда, се определя с 1 точка при подписване на декларация за финансова независимост, а за адаптивността, точките се дават на интервюто, дано съм разбрала правило, но ако не съм, моля вие да ме насочите:
Предварително благодаря за времето, което ще отделите, за да ми отговорите.
Последно промяна от Star Dust на Вто Сеп 13, 2011 1:36 am, променено общо 1 път.