за социалните помощи

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
pumpy

Re: за социалните помощи

Мнение от pumpy »

kristian31 написа:мерси за отговора.значи нищо.ако не си намери работа"уж",ще дават ли?
Няма да дават, защото ти работиш. Дават само само ако и двамата са без работа. Ако единия иска да си стои вкъщи, другия ще го издържа, а не държавата ;)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

todor73 написа:За да взема жена ти помощи, също така "уж" трябва и да се разведете, та е по-сложно отколкото си мислиш.
Ще се изненадаш колко миз.......... намират разводът за напълно приемлив, щом е да се изтарикатеее.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Леле, ти сякаш ми четеш мислите. :o Ей сега точно обсъждахме с моят мъж следният вариант и доста се смяхме, между другото.Добре де развеждат се.Единият работи, а другият е на социал.Прецакват системата един вид.Питаме се в задачката: Какво се получава като се "осъзнае раята" (в случая работещия)?Елементарно,Уотсън! Хваща си пътя без да има никакви ангажименти и пречки поради елементарната причина, че са разведени. :D
Не го пожелавам на никого, ама са такива реалностите.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Даже направо ако ти дотегне половинката и ти се доще да се разведеш безпроблемно и казваш "така и така скъпа, голяма далавера ме открехнаха. Ти спираш да работиш, развеждаме се и минаваш на социал. А ние ще сме си заедно ..." :$
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ablood написа:
todor73 написа:За да взема жена ти помощи, също така "уж" трябва и да се разведете, та е по-сложно отколкото си мислиш.
Ще се изненадаш колко миз.......... намират разводът за напълно приемлив, щом е да се изтарикатеее.
Ами щом има толкова тарикати, да почнат да използват и критерий за conjugal partnership / common law marriage (както имиграционните), преди да отпускат социал. Пък да видим дали на някои ще им е изгодно да плащат за две жилища заради един социал. Въпреки че според мен няма нищо лошо в това, ако единият работи, другият да взима помощи, при положение че общият семеен доход е нисък и че неработещият си търси работа или учи ...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

roumensp написа:Пък да видим дали на някои ще им е изгодно да плащат за две жилища заради един социал.
На този въпрос има решение, но е свързано с допълнителни гимнастики. Най-изгодно е да преотдадеш (+++$$$) някоя дупка на някой нелегален и да разчиташ, че няма да ти врътне някой от хилядите възможни номера.

Познавах един в БГ който усърдно ме кандардисваше, че като дойдем ТРЯБВА да минем на социал и, че ТРЯБВА да се разведем за да е по-тлъста пачката. По неизвестни причини го бяха екстрадирали от Канада, ама се гласеше пак да кандидатства. :lol:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Дааа... да се работи е прекалено елементарно решение на уравнението. Трябва нещо по-елегантно ;)
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Guinness написа:
Serbian написа:В добрата стара Англия спират социалните помощи на чужденците, след като са ги предварително изгонили от работа.
http://uk.ibtimes.com/articles/196789/2 ... e-than.htm
Май английския не ти е силната страна. :D :D
E-Petition to Remove Rioters’ Benefits Reaches More Than 100,000 Signatures.
Тая петиция стигна над 220 хил. гласа.

Има и друга петиция: Do NOT remove all the benefits of convicted London rioters., която е подписана само от 3700 души :rofl:
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

valioiko написа:
Guinness написа:
Serbian написа:В добрата стара Англия спират социалните помощи на чужденците, след като са ги предварително изгонили от работа.
http://uk.ibtimes.com/articles/196789/2 ... e-than.htm
Май английския не ти е силната страна. :D :D
E-Petition to Remove Rioters’ Benefits Reaches More Than 100,000 Signatures.
Тая петиция стигна над 220 хил. гласа.

Има и друга петиция: Do NOT remove all the benefits of convicted London rioters., която е подписана само от 3700 души :rofl:
От тези които са арестувани и осъдени във връзка с безредиците в Англия, 83% са имали вземане-даване с полицията, а 75% от тях имат криминално досие ....
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Публикувай отговор