Леле, ти сякаш ми четеш мислите. Ей сега точно обсъждахме с моят мъж следният вариант и доста се смяхме, между другото.Добре де развеждат се.Единият работи, а другият е на социал.Прецакват системата един вид.Питаме се в задачката: Какво се получава като се "осъзнае раята" (в случая работещия)?Елементарно,Уотсън! Хваща си пътя без да има никакви ангажименти и пречки поради елементарната причина, че са разведени.
Не го пожелавам на никого, ама са такива реалностите.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Даже направо ако ти дотегне половинката и ти се доще да се разведеш безпроблемно и казваш "така и така скъпа, голяма далавера ме открехнаха. Ти спираш да работиш, развеждаме се и минаваш на социал. А ние ще сме си заедно ..."
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
todor73 написа:За да взема жена ти помощи, също така "уж" трябва и да се разведете, та е по-сложно отколкото си мислиш.
Ще се изненадаш колко миз.......... намират разводът за напълно приемлив, щом е да се изтарикатеее.
Ами щом има толкова тарикати, да почнат да използват и критерий за conjugal partnership / common law marriage (както имиграционните), преди да отпускат социал. Пък да видим дали на някои ще им е изгодно да плащат за две жилища заради един социал. Въпреки че според мен няма нищо лошо в това, ако единият работи, другият да взима помощи, при положение че общият семеен доход е нисък и че неработещият си търси работа или учи ...
roumensp написа:Пък да видим дали на някои ще им е изгодно да плащат за две жилища заради един социал.
На този въпрос има решение, но е свързано с допълнителни гимнастики. Най-изгодно е да преотдадеш (+++$$$) някоя дупка на някой нелегален и да разчиташ, че няма да ти врътне някой от хилядите възможни номера.
Познавах един в БГ който усърдно ме кандардисваше, че като дойдем ТРЯБВА да минем на социал и, че ТРЯБВА да се разведем за да е по-тлъста пачката. По неизвестни причини го бяха екстрадирали от Канада, ама се гласеше пак да кандидатства.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Май английския не ти е силната страна.
E-Petition to Remove Rioters’ Benefits Reaches More Than 100,000 Signatures.
Тая петиция стигна над 220 хил. гласа.
Има и друга петиция: Do NOT remove all the benefits of convicted London rioters., която е подписана само от 3700 души
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Май английския не ти е силната страна.
E-Petition to Remove Rioters’ Benefits Reaches More Than 100,000 Signatures.
Тая петиция стигна над 220 хил. гласа.
Има и друга петиция: Do NOT remove all the benefits of convicted London rioters., която е подписана само от 3700 души
От тези които са арестувани и осъдени във връзка с безредиците в Англия, 83% са имали вземане-даване с полицията, а 75% от тях имат криминално досие ....