ЗДРАВОСЛОВНО търпение

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: ЗДРАВОСЛОВНО търпение

Мнение от Bistra »

Ти нямаш спирка ще знаеш! :o
Не бяха какви да е полицаи, а данъчна полиция.
Колкото до зъбите си прав. На мой близък една кебекарка му разби зъбите. Полицията пристигна на втората минута за да я защитава нея.
Напълно съм наясно, че ни четат.Айде със здраве! Остани си със илюзиите, че познаваш Канада. :x
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
petar krastev
Напуснал форума

Мнение от petar krastev »

След кратка,но полезна консултация разбрах,че отдел финансова полиция отива на обиск в дадена фирма след като преди това е минала данъчна проверка,направен е протокол за извършено данъчно престъпление,който е подписан и от собсвеника на фирмата или негов представител(счетоводителя) и чак тогава съдията може би ще се сърласи да направи разрешително за обиск,при който обиск от страна на провинилия се присъства само лицето което е подписало протокола.
аре ся ти кажи ти какво правеше там през това време и каква се явяваше-собсвеник,счетоводител или си измисляш.
Признай си,че си си измислила този случей и да се оттам на по-търпеливи занимания.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

IFF написа: Разликата с БГ е в това, че там са некадърни и нямат никакво желание да те обслужат, докато тук са просто некадърни.
Това наистина е така обаче, в Бг на съитветния малоумник никой не му цепи басма, споменава се за майка му, за малоумието му, и изобщо не се пропуска да му се напомни какъв боклук е. Тука понеже секи е толерантен и възпитан и не смее нищо да му каже, бастунът прост си мисли че върши всичко както трябва и се има за профи от най голяма класа...
Dead Eyes See No Future
pumpy

Мнение от pumpy »

Rall написа:
IFF написа: Разликата с БГ е в това, че там са некадърни и нямат никакво желание да те обслужат, докато тук са просто некадърни.
Това наистина е така обаче, в Бг на съитветния малоумник никой не му цепи басма, споменава се за майка му, за малоумието му, и изобщо не се пропуска да му се напомни какъв боклук е. Тука понеже секи е толерантен и възпитан и не смее нищо да му каже, бастунът прост си мисли че върши всичко както трябва и се има за профи от най голяма класа...
Според мен проблема е там ,че в БГ всеки се има за супер майстор по всичко и всички останали са малоумници. Ерго никой не очаква някой да му свърши работата както трябва и затова обичаме да казваме на всеки как да си върши работата. Това за съжаление не върви тук, затова всички автоматично се оказват некадърници, които нищо не разбират от това, което правят, защото ние бихме го свършили много по-качествено, по-бързо и ИЗОБЩО по-по-най правилно...
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Едва ли някой имаше наум точно това. Говорим за хора на гише, рецепция, каунтър или всякакъв род кастъмър сървис. Независимо от степента си на компетенция, понякога пропускат че не са прави или маргинализират клиента и гледат да ти дисмисват оплакването ако не си достатъчно настоятелен. Без да бъдем нагли или предубедени, ако сме сигурни в твърдението си, да настояваме любезно да ни се помогне. Винаги върши работа. За това ставаше дума |(.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

petar krastev написа:След кратка,но полезна консултация разбрах,че отдел финансова полиция отива на обиск в дадена фирма след като преди това е минала данъчна проверка,направен е протокол за извършено данъчно престъпление,който е подписан и от собсвеника на фирмата или негов представител(счетоводителя) и чак тогава съдията може би ще се сърласи да направи разрешително за обиск,при който обиск от страна на провинилия се присъства само лицето което е подписало протокола.
аре ся ти кажи ти какво правеше там през това време и каква се явяваше-собсвеник,счетоводител или си измисляш.
Признай си,че си си измислила този случей и да се оттам на по-търпеливи занимания.
Браво!!! Добре си проверил, Овации!!! :clap: :D
С малката забележка, че това което разправяш са пълни глупости. :D
Тебе какво те еня какво съм правила? Зависи ли ти живота от това? :o :^)
P.S.Не си измислям. Аз говоря винаги истината, само истината и то цялата истина. 8)
Имаше обиски по същото време и в офиса (къща) на счетоводителя и в къщите на Босовете.
Не съм казала, че са правили обиск у нас. Значи прави си изводите. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Постинг над 3 реда или 3 пръста нямам нерви да изчета, даже и мой да е.

Здравословно търпение от БГ, по спомени:
Панаирно време, да кажем година 1987 или там някъде. Отиваме в Камбаната цяла компания с други командиравани колеги де се черпим нещо. След изчакване на нормалното време идва сервитьора и поръчваме. Минава време, идва друг и иска поръчката наново, че не знам си кво, всеки се напъва да харесва меню и преглъща плюнка... Минава двойно повече, след още усилия да привлечем вниманието на персонала идва един друг и вика: Било квото било, оная поръчка я няма, колегата готвач неска имал рожден ден и тнт... :) След новата поръчка, пиенето най-после дойде, а яденето го бяха оставили на една помощна масичка отстрани. Естествено изстина, трябвало да им се обадим да го донесат, когато сме го искали... :lol:

В Канада пък е предимно обратно: Всеки 5 минути досаждат дали всичко било ОК (да поръчваме още, разбирайте). Леле ако не щеш да оставиш бакшиш, къв проблем възниква - вече бил калкулиран в заплатата на персонала...
Embrace your climate change!
Публикувай отговор