Документи Букурещ - Пролет 2011
-
Re: Документи Букурещ - Пролет 2011
Днес получихме баркодовете. Подадохме документите на 12.04.
От колко време чакате за покана за визи след като сте направили медицинските? Защо не им пишете?!zory_bory написа:При нас (предишната сесия) голямото мотане почна след като направихме медицинските. Нещо стана много тромава процедурата, но не мисля, че е поради многото подадени молби, преди надали са били по-малко. Но е по-добре за вас сега да ви мотат (за предпочитане е да пропуснат все пак), а след медицинските да ви пускат бързо, щото в нашия конкретен случай, сме на път да трябва да правим нови. Старите скоро ще изтекат, а вече 600лв за нови ми идват малко в повече на и без това отънелия бюджет. Редно е да проучат досието преди медицинските, и те да бъдат като последен етап, а не тепърва да почват да го разглеждат. Все пак тия медицински изследвания имат срок една година, като се има предвид, че минимум 2 месеца от нея са необходимо време след момента на изпращане на покана за виза от тяхна страна за да може човек да получи виза, да се организира и да тръгне. Разбирам притесненията ви и нетърпението, за съжаление с времето това нетърпение и тези притеснения стават по-силни. Надявам се скоро да почнете да се хвалите с медицински формуляри, а след това бързо да получавате и покани за визи
.
Ние май останахме сами от предната сесия да чакаме покана за виза. Това стоене на полусъединител е доста убийствено. Голямо проверяване ни проверяват, да видим какво ще излезе
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Явно се очертава чакане на медицинските.
Зарових се в нета в търсене на форуми и статистика на румънците и молдовците - нали сме заедно в Букурещ. Оказа се, че за медицински се чака около 4-5 месеца (статистика на подалите след есенно-зимната сесия), преди е било като в нашата статистика от предната сесия), затова пък след около месец-два от ОК-я се получават поканите за виза. Предполагам, че са изтеглили проучването преди медицинските, за да не трябва да се правят втори път, поради изтичането им.
Ако на някой му се чете:
http://translate.googleusercontent.com/ ... 8h_DtehR5w" за Румъния
и
http://www.razgovory.com/ru/forum/index.php" за руските републики
и обща статистика, която молдовците си водят редовно, за разлика от другите:
http://www.razgovory.com/statistics/index.php?of=0"

Зарових се в нета в търсене на форуми и статистика на румънците и молдовците - нали сме заедно в Букурещ. Оказа се, че за медицински се чака около 4-5 месеца (статистика на подалите след есенно-зимната сесия), преди е било като в нашата статистика от предната сесия), затова пък след около месец-два от ОК-я се получават поканите за виза. Предполагам, че са изтеглили проучването преди медицинските, за да не трябва да се правят втори път, поради изтичането им.
Ако на някой му се чете:
http://translate.googleusercontent.com/ ... 8h_DtehR5w" за Румъния
и
http://www.razgovory.com/ru/forum/index.php" за руските републики
и обща статистика, която молдовците си водят редовно, за разлика от другите:
http://www.razgovory.com/statistics/index.php?of=0"
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Днес получихме баркодовете
Хайде сега приятели получавайте медицинските,че и ние да се хванем на хорцето след вас
Някой да ме впише в табличката....emili_vn ти си...

Някой да ме впише в табличката....emili_vn ти си...

Емили, дано си права ,както винаги 

http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
mishka77, готова си 

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Ей,страшна си
Благодаря!
p.s-днес се зарадвах на баркодовете и сега отново си поемам дъх за голямото чакане
Някой ме "следеше за баркодовете"дано съм го зарадвала 

p.s-днес се зарадвах на баркодовете и сега отново си поемам дъх за голямото чакане

azzura, това е само предположение на база на статистики на есенно-зимните сесии, каквато нямаше в Бг. Всички се движат с еднаква скорост. Надявам се ако наистина медицинските дойдат най-късно до 2-3 месеца (да се надяваме преди летните отпуски), след това поканите да дойдат бързо.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Здравейте и от мен
отдавна не съм писала, но въпреки това следя форума
Да се похваля заедно с другите, които днес са получили баркодовете, ние също сме в това число
. Сега дано наистина Емили е права и по-добре сега да ни забавят малко медицинските, защото така едни приятели изгърмяха и ще правят нови
а това са все допълнителни разходи както всички знаем.Айде успех на другите които чакам баркодове и скоро пак да четем хубави новини тук 

-
- Напуснал форума
Честито на получилите баркодове
Приятели, колелото се е завъртяло вече
А за да ви минава по-леко времето на чакане, ви препоръчвам да учите език - действа въодушевяващо 

Приятели, колелото се е завъртяло вече

Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Вини Джоунс
smt написа:От колко време чакате за покана за визи след като сте направили медицинските? Защо не им пишете?!zory_bory написа:При нас (предишната сесия) голямото мотане почна след като направихме медицинските. Нещо стана много тромава процедурата, но не мисля, че е поради многото подадени молби, преди надали са били по-малко. Но е по-добре за вас сега да ви мотат (за предпочитане е да пропуснат все пак), а след медицинските да ви пускат бързо, щото в нашия конкретен случай, сме на път да трябва да правим нови. Старите скоро ще изтекат, а вече 600лв за нови ми идват малко в повече на и без това отънелия бюджет. Редно е да проучат досието преди медицинските, и те да бъдат като последен етап, а не тепърва да почват да го разглеждат. Все пак тия медицински изследвания имат срок една година, като се има предвид, че минимум 2 месеца от нея са необходимо време след момента на изпращане на покана за виза от тяхна страна за да може човек да получи виза, да се организира и да тръгне. Разбирам притесненията ви и нетърпението, за съжаление с времето това нетърпение и тези притеснения стават по-силни. Надявам се скоро да почнете да се хвалите с медицински формуляри, а след това бързо да получавате и покани за визи
.
Ние май останахме сами от предната сесия да чакаме покана за виза. Това стоене на полусъединител е доста убийствено. Голямо проверяване ни проверяват, да видим какво ще излезе
Покани чакаме от септември месец (от тогава имаме ОК на мед.) А иначе им пиша почти всеки месец. Отговарят ми с готов отговор, от тези дето ги имат 2-3 вида и дето ги пращат на всеки досадник като мен: или, че срокът не е изтекъл (междувременно го смениха от 9 на 12 месеца) или, че ще се свържат с нас в началото на следващия етап от процедурата.
И аз мога да се похваля с баркодове...
Интересен е фактът, че писмото ми е написано на 29.04, пощенското клеймо е от 18.05, а го получих вчера на 25.05....
Имам чувството, че е изкарало 2-3 седмици на нечие бюро....
Дано някой да се похвали скоро с медицински..

Интересен е фактът, че писмото ми е написано на 29.04, пощенското клеймо е от 18.05, а го получих вчера на 25.05....
Имам чувството, че е изкарало 2-3 седмици на нечие бюро....
Дано някой да се похвали скоро с медицински..

You're responsible for your actions, not for your intentions.
07.2010 - Док. Виена
31.03.2011 - Интервю Виена
29.04.2011 - Док. Букурещ
28.05.2011 - Баркодове
30.01.2012 - Мед. формуляри
02.03.2012 - Мед. преглед
03.08.2012 - Виза
07.2010 - Док. Виена
31.03.2011 - Интервю Виена
29.04.2011 - Док. Букурещ
28.05.2011 - Баркодове
30.01.2012 - Мед. формуляри
02.03.2012 - Мед. преглед
03.08.2012 - Виза
Звучи ми много подозрително! Не може мед. изследванията да са ок и да ви карат да чакате от септември. Има нещо гнило в цялата история.zory_bory написа:Покани чакаме от септември месец (от тогава имаме ОК на мед.) А иначе им пиша почти всеки месец. Отговарят ми с готов отговор, от тези дето ги имат 2-3 вида и дето ги пращат на всеки досадник като мен: или, че срокът не е изтекъл (междувременно го смениха от 9 на 12 месеца) или, че ще се свържат с нас в началото на следващия етап от процедурата.smt написа:От колко време чакате за покана за визи след като сте направили медицинските? Защо не им пишете?!zory_bory написа:При нас (предишната сесия) голямото мотане почна след като направихме медицинските. Нещо стана много тромава процедурата, но не мисля, че е поради многото подадени молби, преди надали са били по-малко. Но е по-добре за вас сега да ви мотат (за предпочитане е да пропуснат все пак), а след медицинските да ви пускат бързо, щото в нашия конкретен случай, сме на път да трябва да правим нови. Старите скоро ще изтекат, а вече 600лв за нови ми идват малко в повече на и без това отънелия бюджет. Редно е да проучат досието преди медицинските, и те да бъдат като последен етап, а не тепърва да почват да го разглеждат. Все пак тия медицински изследвания имат срок една година, като се има предвид, че минимум 2 месеца от нея са необходимо време след момента на изпращане на покана за виза от тяхна страна за да може човек да получи виза, да се организира и да тръгне. Разбирам притесненията ви и нетърпението, за съжаление с времето това нетърпение и тези притеснения стават по-силни. Надявам се скоро да почнете да се хвалите с медицински формуляри, а след това бързо да получавате и покани за визи
.

Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Този срок го гледам от месеци и винаги си е бил 8 месеца. Тези от Букурещ нещо се бъзикат с нас.
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... ed-que.asp"

http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... ed-que.asp"
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
И аз седя и се взирам в тази таблица от известно време и все виждам 8 месеца, никъде не пише ни 9, ни 12 мес. Къде е написано черно на бяло не знам, но те го цитират в шаблонните си отговори доста убедително и кво да правиш, седиш и се побъркваш, хиляди въпроси заливат съзнанието ти, но уви няма на кого да ги зададеш. Миналата седмица пробвах да им се обадя дори, почна се с "натиснете едно за английски, 2 за френски....4 за български", казах си - искам с нашенец да си говоря, ще ме разбере човекът, продължи се после с "натиснете едно ако искате да правите бизнес.....натиснете 9 за да се свържите с консул", натискам си аз 9 и вече аха да си отворя устата с мил глас да кажа добър ден и пак се почна "натиснете 1 ако искате да сключите брак с българин....натиснете 9 да говорите с консул"....отчаяно натискам 9 и дава свободно най-сетне....3 пъти, после се включи войс мейл. Половин час и накрая....войс мейл.
А отделно още в началото съобщават, че не дават информация за визи по телефона...ама аз реших да пробвам все пак.
А относно това дали има нещо гнило - и аз вече какво ли не ми мина през главата, включително и, че са ни загубили досието, но дано да няма гнилости. Всички карти са на масата, ако загубим...не знам кво ще правим тук, не ми се мисли дори. Ще ми се да се подготвя психически за евентуален отказ, но не ми е толкова лесно. Стига песимизъм, ето пристигат акюзета честито на всички получили и успех на останалите!
А отделно още в началото съобщават, че не дават информация за визи по телефона...ама аз реших да пробвам все пак.
А относно това дали има нещо гнило - и аз вече какво ли не ми мина през главата, включително и, че са ни загубили досието, но дано да няма гнилости. Всички карти са на масата, ако загубим...не знам кво ще правим тук, не ми се мисли дори. Ще ми се да се подготвя психически за евентуален отказ, но не ми е толкова лесно. Стига песимизъм, ето пристигат акюзета честито на всички получили и успех на останалите!