Документи Букурещ - Пролет 2011

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
littlelenny

Re: Документи Букурещ - Пролет 2011

Мнение от littlelenny »

Днес получихме баркодовете. Подадохме документите на 12.04.
smt

Мнение от smt »

zory_bory написа:При нас (предишната сесия) голямото мотане почна след като направихме медицинските. Нещо стана много тромава процедурата, но не мисля, че е поради многото подадени молби, преди надали са били по-малко :!: . Но е по-добре за вас сега да ви мотат (за предпочитане е да пропуснат все пак), а след медицинските да ви пускат бързо, щото в нашия конкретен случай, сме на път да трябва да правим нови. Старите скоро ще изтекат, а вече 600лв за нови ми идват малко в повече на и без това отънелия бюджет. Редно е да проучат досието преди медицинските, и те да бъдат като последен етап, а не тепърва да почват да го разглеждат. Все пак тия медицински изследвания имат срок една година, като се има предвид, че минимум 2 месеца от нея са необходимо време след момента на изпращане на покана за виза от тяхна страна за да може човек да получи виза, да се организира и да тръгне. Разбирам притесненията ви и нетърпението, за съжаление с времето това нетърпение и тези притеснения стават по-силни. Надявам се скоро да почнете да се хвалите с медицински формуляри, а след това бързо да получавате и покани за визи :rock: .
Ние май останахме сами от предната сесия да чакаме покана за виза. Това стоене на полусъединител е доста убийствено. Голямо проверяване ни проверяват, да видим какво ще излезе :envy:
От колко време чакате за покана за визи след като сте направили медицинските? Защо не им пишете?!
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Явно се очертава чакане на медицинските. 8)

Зарових се в нета в търсене на форуми и статистика на румънците и молдовците - нали сме заедно в Букурещ. Оказа се, че за медицински се чака около 4-5 месеца (статистика на подалите след есенно-зимната сесия), преди е било като в нашата статистика от предната сесия), затова пък след около месец-два от ОК-я се получават поканите за виза. Предполагам, че са изтеглили проучването преди медицинските, за да не трябва да се правят втори път, поради изтичането им.

Ако на някой му се чете:
http://translate.googleusercontent.com/ ... 8h_DtehR5w" за Румъния
и
http://www.razgovory.com/ru/forum/index.php" за руските републики

и обща статистика, която молдовците си водят редовно, за разлика от другите:
http://www.razgovory.com/statistics/index.php?of=0"
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Днес получихме баркодовете :) Хайде сега приятели получавайте медицинските,че и ние да се хванем на хорцето след вас :)
Някой да ме впише в табличката....emili_vn ти си... :)
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Емили, дано си права ,както винаги :)
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

mishka77, готова си ;)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Ей,страшна си :y: :) Благодаря!
p.s-днес се зарадвах на баркодовете и сега отново си поемам дъх за голямото чакане :^) Някой ме "следеше за баркодовете"дано съм го зарадвала :)
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

azzura, това е само предположение на база на статистики на есенно-зимните сесии, каквато нямаше в Бг. Всички се движат с еднаква скорост. Надявам се ако наистина медицинските дойдат най-късно до 2-3 месеца (да се надяваме преди летните отпуски), след това поканите да дойдат бързо.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
desitta7

Мнение от desitta7 »

Здравейте и от мен :) отдавна не съм писала, но въпреки това следя форума ;) Да се похваля заедно с другите, които днес са получили баркодовете, ние също сме в това число :party: . Сега дано наистина Емили е права и по-добре сега да ни забавят малко медицинските, защото така едни приятели изгърмяха и ще правят нови :( а това са все допълнителни разходи както всички знаем.Айде успех на другите които чакам баркодове и скоро пак да четем хубави новини тук ;)
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Честито на получилите баркодове :party:
Приятели, колелото се е завъртяло вече :) А за да ви минава по-леко времето на чакане, ви препоръчвам да учите език - действа въодушевяващо :)
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
zory_bory

Мнение от zory_bory »

smt написа:
zory_bory написа:При нас (предишната сесия) голямото мотане почна след като направихме медицинските. Нещо стана много тромава процедурата, но не мисля, че е поради многото подадени молби, преди надали са били по-малко :!: . Но е по-добре за вас сега да ви мотат (за предпочитане е да пропуснат все пак), а след медицинските да ви пускат бързо, щото в нашия конкретен случай, сме на път да трябва да правим нови. Старите скоро ще изтекат, а вече 600лв за нови ми идват малко в повече на и без това отънелия бюджет. Редно е да проучат досието преди медицинските, и те да бъдат като последен етап, а не тепърва да почват да го разглеждат. Все пак тия медицински изследвания имат срок една година, като се има предвид, че минимум 2 месеца от нея са необходимо време след момента на изпращане на покана за виза от тяхна страна за да може човек да получи виза, да се организира и да тръгне. Разбирам притесненията ви и нетърпението, за съжаление с времето това нетърпение и тези притеснения стават по-силни. Надявам се скоро да почнете да се хвалите с медицински формуляри, а след това бързо да получавате и покани за визи :rock: .
Ние май останахме сами от предната сесия да чакаме покана за виза. Това стоене на полусъединител е доста убийствено. Голямо проверяване ни проверяват, да видим какво ще излезе :envy:
От колко време чакате за покана за визи след като сте направили медицинските? Защо не им пишете?!

Покани чакаме от септември месец (от тогава имаме ОК на мед.) А иначе им пиша почти всеки месец. Отговарят ми с готов отговор, от тези дето ги имат 2-3 вида и дето ги пращат на всеки досадник като мен: или, че срокът не е изтекъл (междувременно го смениха от 9 на 12 месеца) или, че ще се свържат с нас в началото на следващия етап от процедурата.
zjumbjula

Мнение от zjumbjula »

И аз мога да се похваля с баркодове...:-) ;)
Интересен е фактът, че писмото ми е написано на 29.04, пощенското клеймо е от 18.05, а го получих вчера на 25.05....
Имам чувството, че е изкарало 2-3 седмици на нечие бюро....

Дано някой да се похвали скоро с медицински.. :y:
You're responsible for your actions, not for your intentions.

07.2010 - Док. Виена
31.03.2011 - Интервю Виена
29.04.2011 - Док. Букурещ
28.05.2011 - Баркодове
30.01.2012 - Мед. формуляри
02.03.2012 - Мед. преглед
03.08.2012 - Виза
smt

Мнение от smt »

zory_bory написа:
smt написа:
Покани чакаме от септември месец (от тогава имаме ОК на мед.) А иначе им пиша почти всеки месец. Отговарят ми с готов отговор, от тези дето ги имат 2-3 вида и дето ги пращат на всеки досадник като мен: или, че срокът не е изтекъл (междувременно го смениха от 9 на 12 месеца) или, че ще се свържат с нас в началото на следващия етап от процедурата.
Звучи ми много подозрително! Не може мед. изследванията да са ок и да ви карат да чакате от септември. Има нещо гнило в цялата история. :?:
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Този срок го гледам от месеци и винаги си е бил 8 месеца. Тези от Букурещ нещо се бъзикат с нас. :^)
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... ed-que.asp"
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
zory_bory

Мнение от zory_bory »

И аз седя и се взирам в тази таблица от известно време и все виждам 8 месеца, никъде не пише ни 9, ни 12 мес. Къде е написано черно на бяло не знам, но те го цитират в шаблонните си отговори доста убедително и кво да правиш, седиш и се побъркваш, хиляди въпроси заливат съзнанието ти, но уви няма на кого да ги зададеш. Миналата седмица пробвах да им се обадя дори, почна се с "натиснете едно за английски, 2 за френски....4 за български", казах си - искам с нашенец да си говоря, ще ме разбере човекът, продължи се после с "натиснете едно ако искате да правите бизнес.....натиснете 9 за да се свържите с консул", натискам си аз 9 и вече аха да си отворя устата с мил глас да кажа добър ден и пак се почна "натиснете 1 ако искате да сключите брак с българин....натиснете 9 да говорите с консул"....отчаяно натискам 9 и дава свободно най-сетне....3 пъти, после се включи войс мейл. Половин час и накрая....войс мейл.
А отделно още в началото съобщават, че не дават информация за визи по телефона...ама аз реших да пробвам все пак.

А относно това дали има нещо гнило - и аз вече какво ли не ми мина през главата, включително и, че са ни загубили досието, но дано да няма гнилости. Всички карти са на масата, ако загубим...не знам кво ще правим тук, не ми се мисли дори. Ще ми се да се подготвя психически за евентуален отказ, но не ми е толкова лесно. Стига песимизъм, ето пристигат акюзета честито на всички получили и успех на останалите!
Публикувай отговор