Никой не е помогнал...хм..интересно. Това за 5-те месеца, го споменах още в началото на темата, но моите 5 месеца и твоите 5 месеца, явно са различни. Това за забавянето и че е обявено в официалния сайт - също е споменато по-горе. Ако трябва да сме точни - увелчението на молбите са имиграция през 2010-та са 55 % спрямо 2009 - официална статистика, обявена при планиране на имиграцията 2012-2015. Има и още нещо - кандидатите с търсени професии се разглеждат с приоритет (това е записано в гида на процедурата) - така че ако има много кандидати с търсени професии, другите чакат, при което 5-те месеца могат да станат 6.borisboris написа:zeli4ka
Понеже тука без да обиждам никого,никой не ти помогна с абсолютно нищо,ще го направя аз пък нищо,че това ми е едва четвъртия пост.От всички мнения ще се съглася само с тези които те посъветваха да имаш по-здрави нерви.Преди около 2 седмици в Букурещ имаше инфосесия по въпросите свързани с емиграция в Квебек.Имаше служители на посолството във Виена.Та с моя френски разбрах следното.Броят на молбите към Виена е увеличен 3 пъти.За това обявения срок от 30 работни дни за акюзе,така да се каже не е валиден,но друг посочен няма.Хората се извиняват за неудобството,но с две думи това е положението.В този момент при така създалата се ситуация за акюзе се чака 5 месеца.Значи август ще получиш убеден съм.Но това е при положение,че молбите не се увеличават,а кой знае поже пък да намалеят.Но като сметнеш,че е и отпускарски сезон до края на август всичко при теб ще е окей.Ще си позволя да ти дам един съвет.Чети официалния сайт на Квебек.Там има всичко написано подробно относно процедурата и най-важното е,че е 100% достоверно.За съжаление в този форум,много малко от мненията ще са ти от полза.Чета го от години и стоя зад думите си.От мен успех в процедурата и горе главата!
А този линк тук е от официалната страница в същата тема и се отнася за сроковете:
Но явно ти си открил топлата вода и помагаш, а ние не.emili_vn написа:zeli4ka, няма нужда да пускаш пост през 2 минути. В цял свят обработката на досиетата до покана за интервю е стигнала максимум до подадените през октомври 2010, само за Бразилия е по-добре и вече са минали в 2011: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... .html#note"
И на мен лично ми е интересно защо четеш този форум от години, след като смяташ че много малко от мненията са от полза. Само аз ли виждам противиречие в думите ти??? И ако наистина си чел форума, защо задаваш въпрос, на който би трябвало вече да можеш да си отговориш сам:
Дойде време да те потупам по рамото за помоща, която оказа, преповтаряйки всичко дотукborisboris написа:Добре де,но какво постигате с това явяване на този тест?Някой искал ли ви е резултатите от него или го правите по ваша инициатива?Защото ако е второто практиката досега е показала,че този тест с нищо няма да ви помогне относно процедурата за Квебек.

Успех в процедурата и на теб, и на zeli4ka!