ACCUSEE 2011

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
emili_vn

Re: ACCUSEE 2011

Мнение от emili_vn »

borisboris написа:zeli4ka
Понеже тука без да обиждам никого,никой не ти помогна с абсолютно нищо,ще го направя аз пък нищо,че това ми е едва четвъртия пост.От всички мнения ще се съглася само с тези които те посъветваха да имаш по-здрави нерви.Преди около 2 седмици в Букурещ имаше инфосесия по въпросите свързани с емиграция в Квебек.Имаше служители на посолството във Виена.Та с моя френски разбрах следното.Броят на молбите към Виена е увеличен 3 пъти.За това обявения срок от 30 работни дни за акюзе,така да се каже не е валиден,но друг посочен няма.Хората се извиняват за неудобството,но с две думи това е положението.В този момент при така създалата се ситуация за акюзе се чака 5 месеца.Значи август ще получиш убеден съм.Но това е при положение,че молбите не се увеличават,а кой знае поже пък да намалеят.Но като сметнеш,че е и отпускарски сезон до края на август всичко при теб ще е окей.Ще си позволя да ти дам един съвет.Чети официалния сайт на Квебек.Там има всичко написано подробно относно процедурата и най-важното е,че е 100% достоверно.За съжаление в този форум,много малко от мненията ще са ти от полза.Чета го от години и стоя зад думите си.От мен успех в процедурата и горе главата!
Никой не е помогнал...хм..интересно. Това за 5-те месеца, го споменах още в началото на темата, но моите 5 месеца и твоите 5 месеца, явно са различни. Това за забавянето и че е обявено в официалния сайт - също е споменато по-горе. Ако трябва да сме точни - увелчението на молбите са имиграция през 2010-та са 55 % спрямо 2009 - официална статистика, обявена при планиране на имиграцията 2012-2015. Има и още нещо - кандидатите с търсени професии се разглеждат с приоритет (това е записано в гида на процедурата) - така че ако има много кандидати с търсени професии, другите чакат, при което 5-те месеца могат да станат 6.
А този линк тук е от официалната страница в същата тема и се отнася за сроковете:
emili_vn написа:zeli4ka, няма нужда да пускаш пост през 2 минути. В цял свят обработката на досиетата до покана за интервю е стигнала максимум до подадените през октомври 2010, само за Бразилия е по-добре и вече са минали в 2011: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... .html#note"
Но явно ти си открил топлата вода и помагаш, а ние не.

И на мен лично ми е интересно защо четеш този форум от години, след като смяташ че много малко от мненията са от полза. Само аз ли виждам противиречие в думите ти??? И ако наистина си чел форума, защо задаваш въпрос, на който би трябвало вече да можеш да си отговориш сам:
borisboris написа:Добре де,но какво постигате с това явяване на този тест?Някой искал ли ви е резултатите от него или го правите по ваша инициатива?Защото ако е второто практиката досега е показала,че този тест с нищо няма да ви помогне относно процедурата за Квебек.
Дойде време да те потупам по рамото за помоща, която оказа, преповтаряйки всичко дотук :handshake: с изключение на инфо сесията в Букурещ, на която явно само ти си ходил.

Успех в процедурата и на теб, и на zeli4ka!
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

zeli4ka , ако имаш други питания се обръщай към borisboris, човека е много в час... лично съм го тествал със всевъзможни въпроси и за мое очудване винаги ми е давал точен и спретнат отговор.
Manchester United Football Club
zeli4ka

Мнение от zeli4ka »

[quote="borisboris"]zeli4ka
Понеже тука без да обиждам никого,никой не ти помогна с абсолютно нищо,ще го направя аз пък нищо,че това ми е едва четвъртия пост.От всички мнения ще се съглася само с тези които те посъветваха да имаш по-здрави нерви.Преди около 2 седмици в Букурещ имаше инфосесия по въпросите свързани с емиграция в Квебек.Имаше служители на посолството във Виена.Та с моя френски разбрах следното.Броят на молбите към Виена е увеличен 3 пъти.За това обявения срок от 30 работни дни за акюзе,така да се каже не е валиден,но друг посочен няма.Хората се извиняват за неудобството,но с две думи това е положението.В този момент при така създалата се ситуация за акюзе се чака 5 месеца.Значи август ще получиш убеден съм.Но това е при положение,че молбите не се увеличават,а кой знае поже пък да намалеят.Но като сметнеш,че е и отпускарски сезон до края на август всичко при теб ще е окей.Ще си позволя да ти дам един съвет.Чети официалния сайт на Квебек.Там има всичко написано подробно относно процедурата и най-важното е,че е 100% достоверно.За съжаление в този форум,много малко от мненията ще са ти от полза.Чета го от години и стоя зад думите си.От мен успех в процедурата и горе главата![/quot

Браво едно мнение по различно от другите, които са се налучили добре да слушкат и да си пишат правилно домашните, там много ще им трябва. :clap:

Ние - можещите, водени от незнаещите, правим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много от толкова малко и за толкова кратко време, че сме се специализирали да правим всичко от нищо.

На това коте знаещо и можещо трябва ли да разяснявам разликата между двата вида хора командвани и командващи.
Коте ти от кои си ? ама чесно. :tmi:
Последно промяна от zeli4ka на Пон Май 16, 2011 11:56 pm, променено общо 1 път.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

borisboris написа:Понеже тука без да обиждам никого,никой не ти помогна с абсолютно нищо......За съжаление в този форум,много малко от мненията ще са ти от полза.Чета го от години и стоя зад думите си
След като имаш, с какво да допринесеш за достоверността на информацията в този форум, защо имаш само 4 поста :fubar: Къде е гаранцията, че си бил в Букурещ....информация в нета, колкото искаш. Дори Емили те обори в това отношение, а тя е наистина в час с нещата.
Забелязал съм, че периодично се появяват някакви "осведомени" и след това изчезват, като пороен летен дъжд. Неблагодарници :puke:
borisboris
Изгонен от форума

Мнение от borisboris »

zeli4ka
Ето за това говорех и ти ме разбра идеално.Заради такива като martatabs тоя форум отдавна се е превърнал в нещо почити безполезно,но коментара по адрес на тази личност би бил по дстойнството на всеки уважаващ себе си човек.А emili_vn въпреки резливия си тон не е обидила никого с просташки изрази като индивида по горе и е винаги добронамерена.За това спри да питаш и ги остави да се надлъгват.
ARES

Мнение от ARES »

Граждани,не мога да разбера защо се заяждате за глупости?
Разтоварвате ли се,какво ли?
Помнете ВСИЧКИ СМЕ ОТ СЕЛО! ;) :D ;)
Аватар
highflyer

Мнение от highflyer »

Ето за това говорех и ти ме разбра идеално.Заради такива като martatabs тоя форум отдавна се е превърнал в нещо почити безполезно,но коментара по адрес на тази личност би бил по дстойнството на всеки уважаващ себе си човек.А emili_vn въпреки резливия си тон не е обидила никого с просташки изрази като индивида по горе и е винаги добронамерена.За това спри да питаш и ги остави да се надлъгват.
borisboris, ако си си направил труда да направиш и малка част от това, което направи martatabs с примерно попълнените документи за Виена и Букурещ, а emili_vn, която отговаря на секундата на подобни безумни, дразнещи и оспамващи форума мнения и теми като тази на zelichka, а и щом четеш форума от години, би трябвало да си станал добър анализатор на постове и профили, за да отсееш сеното от плявата. Е, да, ама не си.

Обиждането по "селски" е признак за комплексарщина и липса на малко интелект, при ясно изражено желание да се води ефективна дискусия. Ако нервите или хормоните са ви в повече в това прекрасно време, отидете на море във Варна или Бургас, или на психотерапевт.
18.01.2011 DCS Vienne
Joya

Мнение от Joya »

Четох, четох и не мога да повярвам. Точно Мартин ви е спретнал оная хубава тема за документите, превел ги е и се е опитал да помогне, на нечетящият, но вечно недоволен бъдещ емигрант. Емили помага на всеки, чак и се чудя на нервите да повтаря едно и също по 1000 пъти, за всеки софиянец или бургазлия. И пак недоволни .... Някой от вас помисли ли какво усилие е, да изчетеш всичко и да го представиш на достъпен език, за хора, които не си правят труда да прочетът нещата свързани със собственото бъдеще и живот.
Дано не сте утре от тия, които на Канадска земя, пак ще мрънкат че някой им е виновен.
На тъпа тема, такива отговори, пак много ви е писала Емили и пак много ви е обяснила. Ама друго си е да се каже "тук никой не помага" ...не колеги "тук никой не чете, тук всеки чака на готово"!

И в заключение, аз като гражданин на най-голямото село в България, с най-простите хора в България и с най-голямата мръсотия в България, бих искала да попитам Зеличка - Ти кое поколение софиянка си?
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

borisboris мерси за инфото за инфо сесията.
Не си прав обаче - и Емили и Мартин са помогнали с много информация тук.
Мартин си направи труда да даде примерно попълнени документи до Виена и Букурещ, което никой не беше правил.
Та нали тъкмо те отговарят на безумни въпроси, смятат точките на всеки написал "Имам ли шанс" и т.н.
И уфффф...защо се подхваща темата за село-град, при положение, че всички се стремим да отидем в страна, в която подобно разграничение е смешно?
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Аватар
Double Trouble

Мнение от Double Trouble »

Темата май е за заключване вече.
На бая глупости се начетохме в нея. Чак успях и да се възмутя и заради Мартата и заради Емили. И подчертавам, че не ангажирам никой с това си мнение, въпреки че мога да си проследя софийското потекло поне 200 години назад, което пък не е особена гордост, като се има предвид София на какво е приличала преди 200 години :rofl: . Друго си е да кажеш, например, родът ми е от Търново още от 13-ти век. Ето това вече е малко по-истински столичанин.
На някои хора им извира свободното мислене не знам от къде вече. Но да им пожелаем дружно успех!

А, и последно - Емили, вземи напиши на Зеличка едно писмо до министъра на емиграцията, че поне да е на читав френски. И без това никой на никого не помага тук, камо ли пък ти, та поне нещо да свършиш, егати...
Последно промяна от Double Trouble на Вто Май 17, 2011 2:56 am, променено общо 1 път.
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

Emili_vn :hug: и моля те просто не чети вече тази тема, която просто вече трябва някой от модераторите да я заключи. Няма смисъл от повече разяснения - който е успял да си вземе белжка от казаното до тук ще е добре, а който не е си е за негова сметка. Явно че хората, които сме малко по напред в процедурата и все пак сме минали повече неща, имаме известен опит в кореспонденцията с Виена и начина им на работа и сме се ровили сами из разни информации, за да успеем да сме полезни на себе си и хората, които ни питат разни неща не успяваме да дадем адекватен съвет на zeli4ka и borisboris.Или ние не разбираме тях или те нас - явно че имаме различни мирогледи, възгледи и най-вече опит и косенсуса и невезможен.
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

sudju4e, права си. След тази тема започвам да се замислям дали изобщо да продължавам да чета тази част от форума.

Всяка сутрин като се събудя виждам шефа в огледалото, тя ми казва - спри да пишеш в тоя форум, че ще те уволня, ама на - не ми се получава. Че и отпуска не ме пуска - направо съм загазила :rofl: :rofl: :rofl:

Коко, заключи я тази тема - тя няма да донесе никаква полза и нищо добро на никого.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Емили, Суджуче, Мартине
Опичайте си акъла :!: ... Емили знае за какво говоря.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Между другото преди около месец разбрах какво значи тролене :D
succes

Мнение от succes »

zeli4ka написа:
highflyer написа:Всички чакаме, в момента обработват декемврийските досиета от миналата година, което за януарци значи евентуално получаване на акюзе края на юни. А за тези, подали април като теб, zelichka - навярно още по-дълго. Междувременно, можеш да подобриш правописа си на български, както и да изучаваш усилено френски. Нищо лично, но престанете да се оплаквате за щяло и нещяло. Като сте се хванали на хорото, или го изиграйте докрай, или се откажете от сега. Както пишат много съфорумци, чакането на срокове е най-малкия ви проблем в емигрантството, чакане ви чака и в заветната Канада. ;)
Много е важно да разбереш разликата от София до бургас .
Подобна на тази между зеличка и Карфиолка
Заключено