Хората в този форум просто се опитват да кажат, че няма да е лесно. И по-добре да отидеш с донякъде песимистични очаквания, отколкото с голямата кошница и да се разочароваш и да се върнеш на втория месец, само че изхарчил около 10 000лв за процедура и билети и т.н. Затова - благодаря ви и за песимизма, и за реализма и за оптимизма

Има доволни, има и недоволни от Канада. И преди да обвиниш недоволните с думите "а вие защо не се върнете тогава?", си помисли, че решението да заминеш и да се върнеш е еднакво трудно. На теб лесно ли ти е да вземеш решението, да направиш организацията, да отделиш нужния разход, за да заминеш? На мен не ми е. Тука си градил положение в работата, отношения, има хиляди неща, на които разчиташ и дори не го осъзнаваш (роднини, приятели, навици и т.н.) Затова казвам - иска се дупе.
А иначе относно Канада и дали там ще ти е по-добре или по-зле, това според мен е строго индивидуално - ако тука си имаш книжарничка и т.н., значи си инициативен човек, склонен да рискува - и там ще си такъв, същия човек. Само че няма да има цялата редица държавни служители, които очакват да бъдат подкупени или съседите, които ти завиждат и ти пращат проверки и т.н. Но пък ще има по-сериозна конкуренция... Т.е. ще си има плюсовете и минусите, но щом тук си се оправил, значи просто ти си човек, който ще се справи. И тук, и в Канада, и в Зимбабве.
Аз така си мисля и за себе си - щом тук съм се справила без някой зад гърба си и си позволявам да си сменям работата и в най-голямата криза, защото ме търсят и без работа няма да остана, значи и там ще се оправя. Ще ми отнеме време, ще трябва да се понапъна, но... Важното е да не те мързи. И да имаш смелост. Съдбата обича смелите, нали знаеш