Какво е заплащането в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Leda78

Re: Какво е заплащането в Канада

Мнение от Leda78 »

Вижте, никой не може да ни убеди нито да заминем, нито да останем. Всеки си има своите причини - голямата безизходица или пък жвиее добре, но има множество мънички дразнители от всякакъв вид.

Хората в този форум просто се опитват да кажат, че няма да е лесно. И по-добре да отидеш с донякъде песимистични очаквания, отколкото с голямата кошница и да се разочароваш и да се върнеш на втория месец, само че изхарчил около 10 000лв за процедура и билети и т.н. Затова - благодаря ви и за песимизма, и за реализма и за оптимизма :) имаше от всичко в коментарите по тази тема.

Има доволни, има и недоволни от Канада. И преди да обвиниш недоволните с думите "а вие защо не се върнете тогава?", си помисли, че решението да заминеш и да се върнеш е еднакво трудно. На теб лесно ли ти е да вземеш решението, да направиш организацията, да отделиш нужния разход, за да заминеш? На мен не ми е. Тука си градил положение в работата, отношения, има хиляди неща, на които разчиташ и дори не го осъзнаваш (роднини, приятели, навици и т.н.) Затова казвам - иска се дупе.

А иначе относно Канада и дали там ще ти е по-добре или по-зле, това според мен е строго индивидуално - ако тука си имаш книжарничка и т.н., значи си инициативен човек, склонен да рискува - и там ще си такъв, същия човек. Само че няма да има цялата редица държавни служители, които очакват да бъдат подкупени или съседите, които ти завиждат и ти пращат проверки и т.н. Но пък ще има по-сериозна конкуренция... Т.е. ще си има плюсовете и минусите, но щом тук си се оправил, значи просто ти си човек, който ще се справи. И тук, и в Канада, и в Зимбабве.

Аз така си мисля и за себе си - щом тук съм се справила без някой зад гърба си и си позволявам да си сменям работата и в най-голямата криза, защото ме търсят и без работа няма да остана, значи и там ще се оправя. Ще ми отнеме време, ще трябва да се понапъна, но... Важното е да не те мързи. И да имаш смелост. Съдбата обича смелите, нали знаеш :)
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
Rambler
Обратна връзка:

Мнение от Rambler »

:y: Леда настина си много права. Не исках да нападам никой лично всеки има право на мнение и на вкус. Извинявам се ако съм обидил някой с горе написаното. Успех на всички в или извън Канада. :)
12.02.2011 - Първи урок по Френски

http://immigration2quebec.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

jovani написа:Проблемът на всички е, че един път като дойдат (и като видят дървото със собствените си очи) остава въпросът кога да се откажат.

По-умните се отказват моментално и наистина губят само 1, 2, 3 заплати. Някои си казват: "чакай да видим, може по-нататък да ни излезе късмета" или пък "може на по-високите нива да е по-добре", а веднъж като загубят 5-6 години (60-70 хубави заплати) и вече им е все тая. Пък и никой в България вече не ги чака. Тогава започват оправданията с "бъдещето на децата" и подобни.

И недейте да ми обяснявате, че не всичко било пари - като ви чета писанията ми е ясно че 99% от вас ако видят 4-5 000 лева месечен доход в България и ще вирнат нос и моментално ще забравят за чалгата и "мизерията" на другите.
Леле колко нелепи заключения си успял да натъпчеш в един пост!?!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Leda78

Мнение от Leda78 »

Rambler, не вярвам някой да се обидил. И на мен от време на време ми идва да ги овикам всичките видни емигранти - мои приятели, които току се приберат за малко от Канада и САЩ и обяснят колко е хубаво тука, колко е отвратително там, как не искат да си ходят и колко сме си добре, че сме тука и след 2 седмици си хванат самолетчето и си литнат обратно. А между другото докато са тука си накупуват апартаменти, коли, харчат едни луди пари, но иначе твърдят, че там не са добре, а тука сме си добре. И ми идва да им кажа аз вица за екскурзията и емиграцията (ако не го знаете този виц-притча мога и тук да ви го разкажа) :) Но аз си мисля, че просто ги гони носталгия, иначе напълно осъзнават, че там е много по-добре.

Друго, което съм забелязала - в Канада и САЩ не се харесва на индивиди ергени или на възраст под 30, които обичат българския бохемски начин на живот - кръчмичка, кафенце, бедни, но с пълни кръчми. Но питам ли тези със семейства, деца, които са се "находили" - те определено си харесват живота там и не биха се върнали никога. Там им е по-safe, по-уредено, живеят по-добре. Нормално - държава с по-висок стандарт означава, че с по-ниско ниво (ниска средна класа например) живее подобно на нашата класа от "мениджъри" с 4-5к заплати.
Казвам отново - зависи какво искаш, всичко е строго индивидуално.Ако искаш кръчми, иху-аху - надали натам е твоето място. Ако искаш нормален, сигурен, уреден живот със шанс да се развиеш, ако имаш този потенциал, без да ти пречат нашенските номера - там ти е мястото...
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
pumpy

Мнение от pumpy »

Pepon написа: А сега сериозно - в представителствата на фармацевтичните компании в София секретарките са на 2500 лева. Sales Representatives са на 5-6k средно.
Добре де, но тези представители са лекари - на колко е един лекар в Канада ?
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

jovani написа:[
Проблемът на всички е, че един път като дойдат (и като видят дървото със собствените си очи) остава въпросът кога да се откажат.

По-умните се отказват моментално и наистина губят само 1, 2, 3 заплати. Някои си казват: "чакай да видим, може по-нататък да ни излезе късмета" или пък "може на по-високите нива да е по-добре", а веднъж като загубят 5-6 години (60-70 хубави заплати) и вече им е все тая. Пък и никой в България вече не ги чака. Тогава започват оправданията с "бъдещето на децата" и подобни.
Това за децата не е оправдание.. Отговорните родители при възможност децата им да израстнат в БГ или в Канада винаги биха предпочели Канада. Дълбоко в себе си знаят че ако не го направят един ден най-вероятно ще съжаляват. Същот така пак дълбоко в себе си знаят че това е правилният избор..

Това ти го споделям като родител..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Leda78

Мнение от Leda78 »

Както каза един приятел... "Виж сега - детето ще учи в чужбина, това е ясно, защото това е предимството в момента при търсенето на работа и означава поне един перфектен език плюс. Има два варианта - или ние отиваме сега и на нас ни е трудно с адаптацията, но на него му е лесно после и има по-голям шанс да е по-близо до нас. Или после то отива само и му е трудна адаптацията и го виждаме от дъжд на вятър... Това е - изборът е твой, както се казва!" :)
leaf

Мнение от leaf »

Leda78
"...Ако искаш кръчми, иху-аху - надали натам е твоето място..."

Извинявам се, че ще прозвучи саркастично,
но не знаех, че тук всички ресторанти, барове и дискотеки са затворени за имигрантите. :D :D :D

Напълно ни е забранено да посещаваме такива места. :D :lol: :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

leaf написа:Leda78
"...Ако искаш кръчми, иху-аху - надали натам е твоето място..."

Извинявам се, че ще прозвучи саркастично,
но не знаех, че тук всички ресторанти, барове и дискотеки са затворени за имигрантите. :D :D :D

Напълно ни е забранено да посещаваме такива места. :D :lol: :D
Не са забранени, но посещението излиза по-скъпо отколкото еквивалентните в България. Като добавиш двойни тройни цени на цигарите, като добавиш че не можеш да ги пушиш в бара или дискотеката, като добавиш относителната липса на "европейски" тип кафенета - според мен наблюдението на Леда че на ергени под 30 години САЩ и Канада не им харесват точно по тези прични, си е много точно.
jovani

Мнение от jovani »

ablood написа:
jovani написа:Проблемът на всички е, че един път като дойдат (и като видят дървото със собствените си очи) остава въпросът кога да се откажат.

И недейте да ми обяснявате, че не всичко било пари - като ви чета писанията ми е ясно че 99% от вас ако видят 4-5 000 лева месечен доход в България и ще вирнат нос и моментално ще забравят за чалгата и "мизерията" на другите.
Леле колко нелепи заключения си успял да натъпчеш в един пост!?!
В мнението си коментирам индивиди, докарващи си 4-5 К месечен доход в България. Но нито ти, нито някой от другите, коментирали негативно мнението ми са били или са в това положение => мнението ми не се отнася за вас. Случаи на имигранти с високи доходи идващи в Канада и заминаващи си обратно скоропостижно е имало и ще има, така че мнението ми е напълно обосновано. Рамблер виждам, че е надъхан (а това е необходимо условие) и му пожелавам успех - смело напред и нагоре!
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Leda78

Мнение от Leda78 »

Имам приятели и в Канада и в САЩ и казват, че там е "скучно" в сравнение с България. Отиваш на дискотека, но тя затваря в 1 или в 2ч и не можеш да се напиеш едва ли не, защото пред дискотеката чака полицейска кола, която ако си пиян, те арестуват... Не претендирам, че навсякъде е така. Това са ми го казвали приятели от Сан Франциско. Казаха, че имало примерно дискотека, която работела до 5-6 сутринта, но тя била "тайна", т.е. понеже е незаконно, информацията не е достъпна до всеки и някакви такива - звучеше като пълна небивалица, но хората нямат причина да ме лъжат. Сигурна съм, че това зависи много от мястото, законите в съответния щат и провинция и т.н. Но като цяло се оплакват, че е много "скучно", "тъпо", "хората не умеят да се забавляват като в БГ" и всякакви тем подобни коментари, което най-вероятно означава, че хората в Канада не обикалят 5 заведеня до 6 сутринта и след това да хапнат шкембенце в Дивака... Това им липсва на тези, които са коментирали подобни неща, явно :)

А само си представям каква сума трябва да оставиш в Канада, за да обиколиш 5 заведения за вечерта и да хапнеш навън преди да се прибереш и естествено за цялото това време да изпушиш поне 2 кутии цигари... На което тук в България хората между 20 и 30 поне му викат просто "събота" :lol:
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Leda78 написа:Имам приятели и в Канада и в САЩ и казват, че там е "скучно" в сравнение с България.
Ето го важния момент. Слушай приятелите, не слушай случайни форумци.
Предполага се че приятелите са по-близо то твоя вкус.
Примерно на мене не ми е скучно, но какво от това.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
leaf

Мнение от leaf »

miteto

Значи според вас всички, които са по-млади от 30 пушат и пият. Много интересно заключение. Направо ме хваща страх за тези хора готови да разпиляват здравето и времето си. :(

Leda78
Да, през седмицата повечето заведения затварят рано по Български мерки. Това отразява просто факта, че хората мислят не само да си осигурят максимум удоволствия, но и да изпълняват задълженията си. Който желае може да си празнува до ранно утро, но малко работодатели ще търпят спящи хора на работното място.

Тук не ядат шкембенце сутрин. Но има други места като Тим Хортон, където могат да си хапнат някоя друга супичка. Обикалянето на 5 - 6 заведения звучи като странно поведение на хора с много психологични и социални проблеми. Това отразяава само неспокойни духове, които търсят нещо и не могат да го намерят до сутринта, когато на финала стигнат до шкембеджийницата. Тя им предлага домашния уют на топлата супа. И те са щастливи, че най-накрая са намерили това, което са търсели. И на другия ден имат за какво да говорят с други като тях как са обиколили много заведения. И ще го повторят пак, защото не знаят за какво да разговарят с другите си връстници. То е като състезание: колко повече мога да посетя. Наистина жалка картинка. Тук нямат с кого да се състезават, наистина ги разбирам. Изгубени души.
jovani

Мнение от jovani »

Leda78 написа:Имам приятели и в Канада и в САЩ и казват, че там е "скучно" в сравнение с България. Отиваш на дискотека, но тя затваря в 1 или в 2ч и не можеш да се напиеш едва ли не, защото пред дискотеката чака полицейска кола, която ако си пиян, те арестуват... Не претендирам, че навсякъде е така. Това са ми го казвали приятели от Сан Франциско. Казаха, че имало примерно дискотека, която работела до 5-6 сутринта, но тя била "тайна", т.е. понеже е незаконно, информацията не е достъпна до всеки и някакви такива - звучеше като пълна небивалица, но хората нямат причина да ме лъжат. Сигурна съм, че това зависи много от мястото, законите в съответния щат и провинция и т.н. Но като цяло се оплакват, че е много "скучно", "тъпо", "хората не умеят да се забавляват като в БГ" и всякакви тем подобни коментари, което най-вероятно означава, че хората в Канада не обикалят 5 заведеня до 6 сутринта и след това да хапнат шкембенце в Дивака... Това им липсва на тези, които са коментирали подобни неща, явно :)

А само си представям каква сума трябва да оставиш в Канада, за да обиколиш 5 заведения за вечерта и да хапнеш навън преди да се прибереш и естествено за цялото това време да изпушиш поне 2 кутии цигари... На което тук в България хората между 20 и 30 поне му викат просто "събота" :lol:
Това е 100% в десетката, с едно допълнение: в клубовете в Торонто работят до 2 часа, и ако по закон не би следвало да ти сервират алкохол, след като преценят че си изпил доста, то може да се нашмъркаш, напапкаш или напушиш със субстанции с неясно съдържание колкото ти душа иска - те са доста по-евтини и по-вредни от алкохола, но поне знаеш, че полицаите дето пазят на входа са партия с дилърите и няма да имаш грижи (стига да не дадеш фира).
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
jovani

Мнение от jovani »

leaf написа:miteto

Значи според вас всички, които са по-млади от 30 пушат и пият. Много интересно заключение. Направо ме хваща страх за тези хора готови да разпиляват здравето и времето си. :(

Leda78
Да, през седмицата повечето заведения затварят рано по Български мерки. Това отразява просто факта, че хората мислят не само да си осигурят максимум удоволствия, но и да изпълняват задълженията си. Който желае може да си празнува до ранно утро, но малко работодатели ще търпят спящи хора на работното място.

Тук не ядат шкембенце сутрин. Но има други места като Тим Хортон, където могат да си хапнат някоя друга супичка. Обикалянето на 5 - 6 заведения звучи като странно поведение на хора с много психологични и социални проблеми. Това отразяава само неспокойни духове, които търсят нещо и не могат да го намерят до сутринта, когато на финала стигнат до шкембеджийницата. Тя им предлага домашния уют на топлата супа. И те са щастливи, че най-накрая са намерили това, което са търсели. И на другия ден имат за какво да говорят с други като тях как са обиколили много заведения. И ще го повторят пак, защото не знаят за какво да разговарят с другите си връстници. То е като състезание: колко повече мога да посетя. Наистина жалка картинка. Тук нямат с кого да се състезават, наистина ги разбирам. Изгубени души.
Ами - няма с кого да се състезават - с имигранти може би няма (щото последните отиват да бичат на тръстиката сутрин рано), но местните след като се напапкат с туй-онуй и като затворят клуба отиват на "частен клуб" - някой скътан апартамент, където срещу скромна сума купонът продължава (макар и незаконно) цяла нощ.
Публикувай отговор