Средната учителска заплата е около 710 лева

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
7George

Re: Средната учителска заплата е около 710 лева

Мнение от 7George »

azzura написа: Ахаа, значи няма значение какви са ти отговорностите. Явно сексизма е дълбоко вкоренен.Разни виСшисти? Какъв е извода? Не си хвърляйте парите на вятъра за обучение, не инвестирайте в себе си, бачкайте като шофьорче, зидаро-мазач или хамалин - там е истината :rofl:
Явно не знаеш нищо за отговорностите за тукашните "бачкатори", щом ги пишеш такива. Счетоводител - може и да взимаш и по-малко, и повече от шофьор, зависи от фирмата или правителството дето им работиш. Една от причините да се привличат емигранти, е техния по-ефтин труд, знам фирми дето си правят труда да ги докарват насам, значи си струва в парично изражение. А канадските фирми не могат да си позволят да са неефективни повече от планираното, щото заминават в небитието. Затова се търси евтин труд, замразяват се заплати, съкращават се хора, режат се облаги и всичко дето се сетите. Парите тук се изкарват, не се дават, поне в частния сектор.
Ако бях решил "да се реализирам" в Албърта, поне в смисъла който много влагат тук, щяха сигурно да ме забият на кънда в дивия за по-малко пари, сега поне живея в милионен град и си спя вкъщи всяка вечер.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

azzura написа:Мога да го подкрепя с конкретен пример - аз счети с висше и стаж, младежа 19 годишен куриер /1 от 2-мата във фирмата/ , който по цял ден върти на ръчна служебните коли на паркинга взема колкото мен, мияча на служебната автомивка - не го знам дали има и средно, със 100лв под мойта заплата.
Тези примери не говорят много, но трябва да си убедена, че лесна работа няма и в общи линии всеки получава това, за което работи, поне като си намери правилното място. Един добър куриер със стаж и на заплата съвсем спокойно може да прави по $22-25/h + бенефити + платена отпуска, а един self-employed може и $35/h да прави. Един тейпър в строителството може и $50/h да прави, както и един стако мазач. Ти не можеш да правиш нито едно от трите, вярвай ми. Затова те получават повече пари от теб и така трябва да бъде. Квалификацията не е само какво си учил, а какво реално можеш и допринасяш. Умение е да въртиш цифри, както е умение да въртиш волан, шпакла, четка и т.н. Знаеш ли колко хора кандидатстват за работа в Toronto Transit Commission и колко от тях биват одобрени? Знаеш ли колко хора кандидатстват в Canada Post, колко години чакат за постоянно място и отново колко от тях биват одобрени? Да станеш куриер към Canada Post е по-сложно от това да завършиш CGA. Същото е и положението в Toronto Hydro. Мислиш ли, че твоята отговорност е по-голяма от един шофьор на градски автобус?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Marto написа:
azzura написа:Сега ще ти разкрия една обществена тайна - жените в Бг получават по-малко пари от мъжете на подобни длъжности, че даже и от мъже на по-ниски такива.
Toва със синьото се опитах(ме) да ти го обясня/им. Гарантирам ти, че като дойдеш тук, дори и ако - голямо АКО предвид големите ти претенции и колко ти е трудно да разбереш елементарни неща - успееш да се реализираш, никога няма да изкарваш повече пари от повечето водопроводчици, шофьори, и други такива "по-ниски" от тебе. А тва последното е такава булгаристанска простотия, съветам те да го забравиш като дойдеш тука...

Това с червеното - пак те питам, колко получават твоите колеги мъже със същото образование, опит, отговорници и т.н.?
Ти пък къде видя големи претенции? И кое според теб ми е трудно да разбера? Навсяскъде длъжностите са подредени в някакъв ред, например в прословутия NOC. Няма нужда от набиване на канчета, разбирам на кого колко и защо.А относно мъжете със същото образование и опит - повече Марто.Мисля, че няма нужда да цитирам конкретни цифри.Интересното беше, че когато сме дискутирали въпроса с управителите, отговора беше, да това е така защото са глави на семейства.Естествено моя контра въпрос беше - ами ако жената е сама с дете/деца/? Последва вдигане на рамене.
И какво толкова се засягате не мога да разбера?

POSTREACT(ions) SUMMARY

http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

А, за това "глава на семейството" съм с тебе. Не бива да е причината да ти плащат по-малко. Но зад тази фраза стои и нещо друго, което според мен е донякъде валидно. Работодателите знаят, че мъжете, от които по принцип все още се очаква да хранят семейството, са по-склонни да работят дълги часове и подобни неща*, а жените да вземат повече дни за грижа за деца и т.н. Това е част от старите, традиционни роли на половете, но повечето жени не се оплакват от този аспект.

Въпросът, на който никой досега не е успявал да ми отговори е ако една жена върши абсолютно същата работа за по-малко пари, защо работодателите въобще наемат мъже? Секзизмът не е по-силен от финансовия интерес. Ако това за заплатите наистина е вярно, ако наемам само жени ще банкрутирам конкуренцията за нула време.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
7George

Мнение от 7George »

Marto написа: Въпросът, на който никой досега не е успявал да ми отговори е ако една жена върши абсолютно същата работа за по-малко пари, защо работодателите въобще наемат мъже? Секзизмът не е по-силен от финансовия интерес. Ако това за заплатите наистина е вярно, ако наемам само жени ще банкрутирам конкуренцията за нула време.
Ами защото за тая работа ще кандидатстват и повече мъже, особено ако тя е от тежите и неприятните. А и ти не искаш да дискриминираш мъжете, нали така?

Има и 1 друг момент в Канада, око не се пазариш и не си искаш повишение, тоест да се продаваш по-изгодно, може и да си останеш по-ниско платен от останалите. Където няма прафсъюзи и някакви регулации, естествено. В типичния случай заплатите на останалите колеги не се знаят колко са точно.

POSTREACT(ions) SUMMARY

cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

John Smith написа:
azzura написа:Мога да го подкрепя с конкретен пример - аз счети с висше и стаж, младежа 19 годишен куриер /1 от 2-мата във фирмата/ , който по цял ден върти на ръчна служебните коли на паркинга взема колкото мен, мияча на служебната автомивка - не го знам дали има и средно, със 100лв под мойта заплата.
Тези примери не говорят много, но трябва да си убедена, че лесна работа няма и в общи линии всеки получава това, за което работи, поне като си намери правилното място. Един добър куриер със стаж и на заплата съвсем спокойно може да прави по $22-25/h + бенефити + платена отпуска, а един self-employed може и $35/h да прави. Един тейпър в строителството може и $50/h да прави, както и един стако мазач. Ти не можеш да правиш нито едно от трите, вярвай ми. Затова те получават повече пари от теб и така трябва да бъде. Квалификацията не е само какво си учил, а какво реално можеш и допринасяш. Умение е да въртиш цифри, както е умение да въртиш волан, шпакла, четка и т.н. Знаеш ли колко хора кандидатстват за работа в Toronto Transit Commission и колко от тях биват одобрени? Знаеш ли колко хора кандидатстват в Canada Post, колко години чакат за постоянно място и отново колко от тях биват одобрени? Да станеш куриер към Canada Post е по-сложно от това да завършиш CGA. Същото е и положението в Toronto Hydro. Мислиш ли, че твоята отговорност е по-голяма от един шофьор на градски автобус?
Като се замисля, по твоите изрази излиза че да си боклуджия е некаква невероятно сложна отговорна и трудна за изпълнение работа, щом кандидастването там и приемането ти на работа е по трудно от това да станеш....кво, кмет може би :) :) :)
А да, сещам се и за авто-ремонтьорите, те понеже вършат невероятно специализиран и отговорен труд (измерване на дълбочината на грайферите на гумите ти), та затова взимат по $100/час :tmi: :tmi: :tmi: :tmi:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
7George

Мнение от 7George »

cocose написа: Като се замисля, по твоите изрази излиза че да си боклуджия е некаква невероятно сложна отговорна и трудна за изпълнение работа, щом кандидастването там и приемането ти на работа е по трудно от това да станеш....кво, кмет може би :) :) :)
А да, сещам се и за авто-ремонтьорите, те понеже вършат невероятно специализиран и отговорен труд (измерване на дълбочината на грайферите на гумите ти), та затова взимат по $100/час :tmi: :tmi: :tmi: :tmi:
Въпрос на търсене и предлагане на съответния труд. Ако намереха хора и бизнеси на работят за по-мало, вярвай ми, щяха да взимат по-малко. Ти май не искаш да стоиш в канала под омаслената техника и да развърташ развалени части на труднодостъпни места. Хамали - не знам вече да има такива, тия в складовете и те вече работят с компютри поне част от времето си. И аз не се виждам да седя по цял ден зад компютъра, дори и за 100К или повече.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Дилъра може и да чарджва клиента 100 на час, ама това не означава, че механика взима толкова. И да - "само" грайфери мерят, нищо друго не правят. До преди 2 години в автомобилните фабрики на американските компании работниците взимаха, благодарение на синдикатите, по 70/час, докато в отсрещната фабрика на Тойота например, колегите им взимаха наполовината и видяхме докъде го докараха GM.
Кокосе, не си измислял цифри, някой счетоводител да не вземе да ти повярва и се преквалифицира на монтьор и после да те псува.

POSTREACT(ions) SUMMARY

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

cocose написа:Като се замисля, по твоите изрази излиза че да си боклуджия е некаква невероятно сложна отговорна и трудна за изпълнение работа, щом кандидастването там и приемането ти на работа е по трудно от това да станеш...
Не знам доколко е отговорна, но определено не е лесна. Скоро се заговори от новия кмет за приватизация на сектора и се каза, че това можело да стане само в определени части на Торонто, защото източно от Yonge служителите имали били договор "до живот" и няма как да бъдат освободени. Те са общински служители и общината трябва да им осигури работа същите часове при същото заплащане. Заплащането варирало от $24/h до $32/h, гарантирано индексирано всяка година + максимални бенефити. Да се влезе в системата трябвало да се чака да умре някой, едва ли не. Ти лично имаш ли гарантирана работа "до живот" при такива условия? Не ги гледай хората с жълто/зелените жилетки, те знаят за какво са там. Не ги оплаквай и куриерите в големите фирми, защото при нас идва един, който бил вече 19 година на работа, получава $24.75/h + 1.5X overtime + full benefits, от другата година имал 6 седмици платена отпуска + има достатъчно seniority в системата, че да не могат да го мръднат от там и след идването на извънземните + professional union му защитава правата.
Павел написа:До преди 2 години в автомобилните фабрики на американските компании работниците взимаха, благодарение на синдикатите, по 70/час...
Не "взимаха", а "струваха на фирмата" толкова. Но не това беше основната причина за състоянието на GM, по-скоро лошия мениджмънт.

POSTREACT(ions) SUMMARY

cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

КОлкото и да е "трудна" и "отговорна" и "животоспасяващ" боклуджийската професия, някак си не върви да се сравнява с хора които са вложили 15г в образованието си, и още 15г труд и учене за да са постоянно квалифицирани. Просто не излиза сметката и толкова :)
И не ми казвай че е доживот. Ето в Щатите вече му намериха колая, нарича се фалит на града. Съответното кмество като обяви фалит, нали знаеш какво става със всичките им задължжения към който и да е???? Или контракти? Или договори?
И да, заплатата на автомонтьор е $100/ч. Но там също трябва баща ти да е шеф на Хонда примерно че да се уредиш на тази сладка работа :)
Следващият път като ти оправят колата след некой инцидент, виж си добре разпечатката........ ще се изненадаш как материалите са примерно $500, а ТРУДА $2000 примерно :swear: :swear: :swear:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
7George

Мнение от 7George »

cocose написа: И да, заплатата на автомонтьор е $100/ч. Но там също трябва баща ти да е шеф на Хонда примерно че да се уредиш на тази сладка работа :)
Следващият път като ти оправят колата след некой инцидент, виж си добре разпечатката........ ще се изненадаш как материалите са примерно $500, а ТРУДА $2000 примерно :swear: :swear: :swear:
За фалитите си прав, ама тва другото е направо за темата със смешките. Сички СЕО-та са си уредили синчетата монтьори. :D Труда на мотньора е към 30-35 на час, другото отива за шопа и шефовете нагоре, даже и да чарджат 100 и повече на час. И тия монтьори за да почнат на тия пари са чиракували поне 3 години и учили нещо преди тва. И аз си пазя фактурите и са повече от твоите, нека и ние от нещо разбираме...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

cocose написа:Следващият път като ти оправят колата след некой инцидент, виж си добре разпечатката........ ще се изненадаш как материалите са примерно $500, а ТРУДА $2000 примерно :swear: :swear: :swear:
Тия пари не са за автомонтьорите, голяма част от тях отиват за заплати на разни бюрократи, работещи към сервиза, а "лъвският пай" е за собствениците. Същото е като при сервитьорките - бакшишът е за тях, ама парите от истинската сметка отиват при собственика, който после им плаща минимални заплати.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

cocose написа:КОлкото и да е "трудна" и "отговорна" и "животоспасяващ" боклуджийската професия, някак си не върви да се сравнява с хора които са вложили 15г в образованието си, и още 15г труд и учене за да са постоянно квалифицирани.
Аз такъв пример в темата не виждам. Видях неоснователни претенции на entry level счетоводител или нещо от сорта. Ако пък стажът и образованието на такъв счетоводител са големи, а все още получава по-малко пари от "куриерчето", значи не си е продал труда добре. Никой пари насила не дава. Уменията, в каквато и да било област, се търгуват на пазара на труда. Двама души, работещи едно и също нещо в една и съща фирма, могат да имат значителна разлика в заплащането. Същото важи и за транспорта, строителството и т.н. всякакъв вид услуги.

POSTREACT(ions) SUMMARY

jovani

Мнение от jovani »

cocose написа:А да, сещам се и за авто-ремонтьорите, те понеже вършат невероятно специализиран и отговорен труд (измерване на дълбочината на грайферите на гумите ти), та затова взимат по $100/час :tmi: :tmi: :tmi: :tmi:
Ентри левъл механиците - тези, дето ти сменят маслото и ти балансират гумите започват на $12 - $15 на час; това че сервиза те чарджи $100 на час за "труд" не са само заплати, а също и амортизация на помещение, инструменти, данъци, разходи за мениджмънт и реклама, средства за сертификация, отопление, електричество, почистване и не на последно място печалба на собствениците.

Кокосче - уж се бараш за великият програмист, а в акъла ти само "ори - мели - яж". Сега разбра ли защо "връзкарите и педалите" взимат по 10К на месец в България, а великите програмисти по-малко?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Легенди и митове :D
Къде ги видяхте тези заплати от по 10 000 лева бе?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Публикувай отговор