roumensp написа: В BC (6 години) и Washington (6 години). Иначе съм обиколил поне 10 други щата, като в Калифорния и Хавай ми се събират по 2 месеца. И твърдо държа на мнението си, че обслужването в Щатите е по-добро. Подобни мнения ще срещнеш и в много канадски вестници. А ти, ако така се чувстваш по-щастлив, може да си вярваш, че най-доброто обслужване е в Калгари.

A, и на мен ми се събират по няколко месеца в WA и ВC, и не само в тях, но това е друга тема, както и какво ме прави мен щастлив. Важното е, че ти се чувстваш щастлив с обобщенията си за още 9 провинции и близо 40 щата, които не си виждал. Това дали обобщенията ти са верни няма никакво значение.
Аз знам със сигурност, че обслужването може да бъде съвсем различно даже и на 100 метра разстояние и в две таксита дето си взел от едно и също летище.
Даже си спомням преди 6 години 9 човека пристигнахме в рамките на 6 часа на летище DFW. До едно и също място с такси като време беше отнело между 30 минути и 2 часа, а като пари между 30 и 80 долара някъде.
Знам, че на George Bush Intercontinental Airport съм стоял гладен, щото всички заведения на терминала затваряха в 21:00, и че климатика не работеше и беше мор в залата за местни полети. Е, верно след като ни натовариха на автобус, закараха ни до самолета, който се оказа, че не бил готов и ни върнаха обратно на терминала съвсем любезно ни разрешиха да седим още час в автобуса, където климатика работеше.
Знам, че като пристигнах в Midland, TX (там дето е отраснал "любимеца на нацията" George W. Bush) шофьора на шатъла не спря да мърмори през целия път до хотела (30 мин), че трябвало да работи до късно, като че ли ние бехме виновни за закъснението на полета.
Знам, че в хотела на полузаспалата латино на рецепцията и отне 30 минути да обслужи 3-ма пристигнали. Върха беше, че като си пъхнах ключа във вратата на стаята, отвътре се показа някаква сънена физиономия - беше ми дала стая дето вече беше заета. И това в Западен Тексас, дето първо стрелят, после питат, кой е!
На фона на горното факта, че стаите за непушачи бяха свършили (въпреки, че бях резервирал такава) и в стаята, която ми дадоха вместо заетата смърдеше, като в тоалетна на пътнически влак в България беше наистина без значение вече.
Особенно като си вземеш и един душ - водата там е непитейна и смърди като, че ли с нея току що са измили цистерна с нефт. Бяха ме предупредили за тази смрад в двата съседни града с по 100 000 население, но фантазията ми се оказа бедна за това, което е в действителност.
Спомням си и едно от първите ми впечатления от обслужването в WA през далечната 2000-на година. В заведение където сервираха еспресо (ако не се лъжа беше в баварското село), човека който беше с мен и беше от 10 години в САЩ обясни на перфектен английски на сервитьорката с вид на дебил, че иска 4 shots of espesso, но в малка чаша. (това е нормално двойно еспресо по света). Естествено получи "кофа" с кафе, която той просто плати и изхвърли в кофата.
От тези и други случки, аз не си правя изводи за обслужването в САЩ.
Бъди щастлив!
За много години!