Или поне сравнено с Американското.
Първо един арабски таксиджия от летището до къщи тук в Торонто ми направи лошо впечатление
с не до там доброто обслужване - да оставим настрани факта, че аз просто в Силициевата долина
съм свикнал да се движда с 1 доларче хартиено в джоба и навсякъде да си плащам с кредитни карти
е тук не Фърви в Канада на много места - от таксито, та до някои магазини, добре че не бях сам както и да е.
Та този таксиджия - нямам против да не приема каквито и да е карти - но поне да се държи културно и да каже -
Съжалявам Сър, приемаме само кеш. А той с някакъв пренебрежителен тон - след като му подадох картата.
Мълча 30секс и - изръси 45 долара.
Не става така - елементарна къстъмър сървис грамотност се изисква според мен.
Другото, отивам аз в някакъв магазин - Президент Чойс или нещо от сорта(май е Канадски, не съм го срещал в Америка, там главно си пазарувам от Лъки) та някаква Кака на касата - пак забравям факта, че не приема Виза, както и да е, минах с друга.
Отношението в пъти по лошо от Американското - даде ми продуктите - а за торбичка - нищо.
В Америка не само, че има човек след касата, който ти слага всички покупки в торбичката и те поздравява, за това, че си клиент на магазина, навсичкото отгоре, аз торбичка не съм платил нито една в Америка.
А тази Канадката, на въпроса от моя страна - А торбичка.....
Тя ми вика - 5 цента господине, казах и ок - ще платя.
И пак втори път - карта и т. н процедурата..............
незнам какво мислите вие но и това е тъпо - къде къде щеше да е по-добре, тук да оставим факта, че идеалния начин е американския, но къде къде по-добре беше поне да ме беше питала преди да ми калкулира сметката - искам ли торбичка.
За да не се налага да плащам 2 пъти, а да мина с 1 сметка.
И накрая ми хвърли торбичката - върху покупките - все едно съм в България.
Незнам ама, това дразни, когато идваш от ненам къде си - може би не прави впечатление, но когато идваш от Америка специално дразни.