Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
anibani

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от anibani »

martatabs написа:Аз защо останах с впечатлението,че Акюзето е документ,с който ти одобряват кандидатурата :?:
Не разбрах,има ли случаи на загубени документи и каква е била вашата реакция.
Повтарям се,но трябва да съм подготвен за всякакви ситуации.Все пак,това са си доста пари по документи,такси и прочие неща.Вчера на една сбирка в Бургас ме посъветваха да ползвам банков превод,и без това кредитната ми карта е с лимит 500лв.
Имам и още един малко по-странен въпрос,въпреки че мен не ме касае.Има ли такава практика при разглеждане на документите във Виена,те по-собствено усмотрение да предпочетът да обърнат водачеството в оглед на това,че са намерили нещо в ''придружителя'' било професия или нещо друго,което има по-големи шансове за успех,или ви пишат на емейла за намерението си?
martatabs, акюзето е само документ, с който удостоверяват,че са завели досие, получили са паричките и предстои разглеждане на документите.
По принцип документите за Виена е хубаво да се изпратят с обратна разписка, именно с цел предотврятяване на изгубването им по пътя. Досега за загубени документи не съм чула.
Това, че кредитната карта ти е с лимит 500 лева, не е проблем. Вкарваш си цялата необхосима сума за разглеждане на документите. Мисля,че някъде из формулярите се отбелязваше номера на кредитната карта, което е един вид съгласие те да си ги изтеглят.
Да, има случаи на размяна на кандидатите. Дори на предишната сесия едно семейство разбира за това на самото интервю. Тогава интервюиращия им насочва вниманите върху поканата за интервю, което е адресирано до сменения водещ от Виена. Но това се прави само и единствено в полза на кандидата. Дори може да се случи и на самото интервю, ако интервюиращия прецени, че така кандидатурата събира повече точки.
----------------------------------
документи Виена-03.07.2009
Визи - 23.12.2010
Полет - 23.01.2011
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Анибани,тази обратна разписка от куриера ли се изисква,или се пише до посолството?
Колкото до кредитната карта,не знам дали е важно,но при покриването ми на предишен кредит съм навнесъл 20 лева повече,и при намерението ми да си ги изтегля ми казаха,че И върху тях ще ми сложат лихва...какво правим ако навнеса още 500 лева.Май трябва да сменя банката :lol:
anibani

Мнение от anibani »

martatabs,
ние пускахме документите до Виена с български пощи и услугата обратна разписка. Когато тя се върне при теб, това удостоверява, че документите са получени. Услугата се заплаща още при изпращането на документите, но сумата беше 2-3 лева доколкот си спомням.
Колкото до кредитната карта, банков слжител съм и няма как на твоите собствени пари в нея да ти тече лихва. Ако кредитната ти карта е с лимит 500 лева, а ти поддържаш салдо над тази сума няма на какво да ти тече лихва, няма как.
Въпроса стана много професионален, ако те интересува пиши на лични.
----------------------------------
документи Виена-03.07.2009
Визи - 23.12.2010
Полет - 23.01.2011
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Приятели,изпратих документите да Виена на 17.06.2010г-на 16.08.изпратих запитване защо все още нямам акюзе :( Веднага ми отговориха,че са го изпратили на 28.07 :worried: Пощите казват"Ние нямаме вина ако не е препоръчано"Въпросът ми е да поискам ли да ми изпратят ново,познати ми казаха че имало номер под който ми е заведено досието и трябва да го знам :wasntme:
AVB

Мнение от AVB »

Не се притеснявай, не е голям проблем, че акюзето се е изгубило. При нас също беше загубено. Просто следи какво се случва, за да знаеш, кога са започнали да разпращат поканите за интервю, защото много често и поканата се губи. Точно такъв беше случаят при нас, но след няколко майла до Виена накрая ни пратиха поканата за интервюто по електронната поща. Факта, че не си знаехме номера на досието с нищо не ни попречи. Така че горе главата и успех!
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Колеги,на какъв език запитвате служителите във Виена и Букурещ относно възникнали проблеми по време на кандидатурата? Интересно ми е.На български,на английски,или на френски?
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Можеш и на български, но едва ли ще те разберат и отразят. Естествено, че на френски или английски, още повече, че ако си посочил в документите по-високо ниво от А1 (а това със сигурност е така), би следвало да можеш да спретнеш едно кратко писъмце. Иначе, за да се издигнеш в очите на кебекарите няма да е зле да им пишеш на френски, не че ако им пишеш на английски няма да ти отговорят....
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
kemy

Мнение от kemy »

Все още не сме получили accuse :( Дали да пиша e-mail до Виена и колко е най- дългия срок за получаване? Мисля да проверя дали са теглени парите от сметката , но дали това ще е някакъв признак, че ни разглеждат документите...... Някъде четох за срок от 40 дни - работни дни ли са това или календарни? Вече си мисля какви ли не глупости , а сме още в началото :(
09.08.2010- DCS

15.12.2011-Invitation visa
mariqpetrova

Мнение от mariqpetrova »

Aз изпратих документите си на 31.05.2010, а accusé получих на 26.07. 2010. Много ми беше притеснено (както предполагам ви е и на вас) , но бях решила да изчакам 2 месеца и в крайна сметка минах без да пращам писмо.Няма да е лошо да проверите дали са теглени пари.Аз бях превела парите по сметката във Виена. Стискам палци скоро да получите радостните вести. Успех!!!!
di_liana

Мнение от di_liana »

и ние пратихме документи на 10.09 още нямаме accusee , но като гледам статистиката ,че койте се оплаче и ден, два ,след това го получава реших и аз да пробвам дали няма да се получи и при нас така, :lol: дано .
sokolovi

Мнение от sokolovi »

При нас акюзето пристигна навреме. Изпратихме документите на 18 август, получихме писмо на 09 септември. Между другото, къде трябва да пиша за включване в табличката?
escape

Мнение от escape »

sokolovi написа:Между другото, къде трябва да пиша за включване в табличката?
http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 0%BA%D0%B0"
16.03.11 - интервю
11.11.11 - покана за медицински
28.06.12 - покани за визи
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
di_liana

Мнение от di_liana »

още нямаме акюзе :( да питам ли вече, кажете какво да правим .Документи пратени на 10,09,2010 г :doh:
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

Аз също бях пращала запитване относно забавяне на accuse-to ето го и отговора:
Dear Madam,

We will confirm you of receiving your application when processing it.

The Applicant understands that a period of thirty working days are
required to process an application.

Best regards,

BIQ VIENNA
т.е. имат право на 30 работни дни за разглеждане на документите . Според мен брой че са ти пристигнали документите там най-рано на 15-ти и се получава че днес е някъде 28-29 работен ден, но имай в предвид че днес за тях е официален празник и те не работят. Може би документите вече пътуват към теб, ако ли не ще ги изпратят утре. А ако случайно не получиш accuse до следващата седмица(всичко зависи от тия пощи) вече пращай запитване. :up: Успех
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
di_liana

Мнение от di_liana »

мерси за отговора . ще почакаме
Заключено