Уважението към родината, аз го изразявам по други начини, не чрез редовно ходене там, например един от начините е, старая се да пиша пълното име, вместо "БГ".

Аз съм от тези, които си ходят редовно, последните 5 години съм ходил в България 7 пъти. Мазохизъм май ще да е. За хора със семейства тука предполагам е по-логично да канят бабите и дядовците в Канада. В тази връзка искам да подчертая, че целта ми не е като хълц да се хваля колко много пътувам - много по-лесно е за сам човек (аз вече не съм съвсем де) да си развява байрака по треторазредни курорти в офф-сезонаoptics написа:Специално за ходенето до България - има 2 типа хора - едните СИ ходят редовно - как го правят незнам, другите ходим от немай къде.
Уважението към родината, аз го изразявам по други начини, не чрез редовно ходене там, например един от начините е, старая се да пиша пълното име, вместо "БГ".
Аз не сьм пушач и лично цигарите не ме интересуват ,колко искат да струват ,ама да намалат бензина .Алкохола скьп ,е кои е свикнал на количества ,че му се види тегаво,аз пием по малко ама гледам да е по квалитетно.Ми как да не са платени тия паркове ,навсекьде почистено ,тоалетни затворени с хартия ,всичко това струва пари ,кои не иска да плаща да си седи дома .За забавленията кои как си ги разбира ,места за посещение от наи различни интерси бол.За мен едно пьтуване от 400км в едната посока е играчка ,аз на плаж ходим на 100км.Крьчми и заведения наи различни и на различни цени ,е не е като да си всяка вечер,аз почти всяка сьбота сьм на "културно"разбираи нощни клубове и дискотеки и в петьк даже.Какви искаш кубове ,и в Миссага ходим.А извинения от типа ,ма имаме логистични проблеми и сме много бизи,за мене са оправдания .Има и един друг тип развлечения не много популярни ,че там се ходи по двоики.apple написа:Прави сте за съвета, но не е лесноТа като начало все пак да питам: Има ли БГ пушачи в Канада и как се справят с ограниченията? За финансовия аспект ясно и не питам всеки си плаща за пороците... Гледам навсякъде само жилища под наем без право на пушене и домашни животни. Алкохола скъп, парковете платени, отпуската 12 дни само годишно и то ако ти ги дадат накуп си е цяло чудо и други гадости.
Та питам как се забавлявате все пак и кога че не виждам време и място. Имам предвид обичайния начин за българите - да хапнем, да пийнем .... е те тия три работи
Един нов емигрант наскоро ми каза "откакто съм в Канада станах светец - вече не пия, не пуша и понеже по принцип по жени не ходя....." И не го каза доволно и щастливо уверявам ви. Горко допълни "пий моля те една ракия и заради мене
: Наистина ме притесни това. Има ли желаещи да споделят?
Все пак покрай сериозните неща и тези са важни поне за някои от нас. /под третото нещо да се разбира валидно за мене - пушенето да не стане обърквация
/
miteto написа:Ако пушенето, евтино пиене и евтини кръчми са изключително важни за тебе, то Канада ще те разочарова доста. Цигарите са по-скъпи, кръчмите са по-скъпи, пиенето е по-скъпо от гледна точка че няма пърцуци по 4 лева бутилката, иначе Джони и Смирноф са на една и съща цена с българските (с тая разлика че в Канада няма шанс "Джони" да е пълнено в гаража на циганина "Джони"apple написа:Един нов емигрант наскоро ми каза "откакто съм в Канада станах светец - вече не пия, не пуша и понеже по принцип по жени не ходя....." И не го каза доволно и щастливо уверявам ви. Горко допълни "пий моля те една ракия и заради мене: Наистина ме притесни това. Има ли желаещи да споделят?
Все пак покрай сериозните неща и тези са важни поне за някои от нас. /под третото нещо да се разбира валидно за мене - пушенето да не стане обърквация
/
). За забавлениеята - кой както си го организира, с изключение на това че заведенията в Канада са по-скъпи, разлика няма. Както се забавляваш в БГ, така ще можеш и в Канада.