А какви са цените на цигарите там? Защото и тук станаха доста солени. Дали си струва риска тази маневра

Viceroy - $5.50 - 7.50 (20 цигари)apple написа:Просто си сложи в чекирания багаж колкото искаш цигари / тютюн и не ги декларирай. Вероятността да ти проверят багажа е малка. Дори и да ти ги намерят ще те накарат да платиш акциз или ще ти ги вземат. При цените на цигарите тук риска си заслужава.
А какви са цените на цигарите там? Защото и тук станаха доста солени. Дали си струва риска тази маневра
АбсолютноСтранджата написа:Абе ,най-добре я отказвайте тази отрова,тука вече не е модерно,а и е забранено да се тровиш на обществени места.Със спестените пари от двама човека,за две години може да си купите бая сносна кола!
Ако пушенето, евтино пиене и евтини кръчми са изключително важни за тебе, то Канада ще те разочарова доста. Цигарите са по-скъпи, кръчмите са по-скъпи, пиенето е по-скъпо от гледна точка че няма пърцуци по 4 лева бутилката, иначе Джони и Смирноф са на една и съща цена с българските (с тая разлика че в Канада няма шанс "Джони" да е пълнено в гаража на циганина "Джони"apple написа:Един нов емигрант наскоро ми каза "откакто съм в Канада станах светец - вече не пия, не пуша и понеже по принцип по жени не ходя....." И не го каза доволно и щастливо уверявам ви. Горко допълни "пий моля те една ракия и заради мене: Наистина ме притесни това. Има ли желаещи да споделят?
Все пак покрай сериозните неща и тези са важни поне за някои от нас. /под третото нещо да се разбира валидно за мене - пушенето да не стане обърквация
/
Няма "регламентиран" отпуск. В зависимост от фирмата, най-често младшите позиции (entry-level, т.е. новозавършили студенти или такива като нас - недоказали се спецове от Мадагаскар или БГ) имат 2 седмици - т.е това са 10 бизнес дена или 14 календарни. Не знам откъде вадиш цифрата 12. Пак зависимост от фирмата като трупаш стаж след Н-на-брой години стават 3 седмици. Или като се прехвърлиш на нова работа се пазариш направо за 3 седмици (или 4, ако си наистина безкрайно ценен кадър. 99.99% от хората не са такива.)apple написа:И пак питам регламентирания отпуск в какви граници се движи наистина ли говорим за 12 дни годишно?