Ако може да внеса и аз някои уточнения относно цифрите, понеже на практика няма изменения от времето когато бяхме на социал. Говоря за семейство с 2 деца едното от които е под 6 години. Социал 1029$ (това за 2009 г.). Детски федерални 550$ + 100$ за дете под 6 години = 650$. Кебекарски детски 814$ за 3 месеца. Като теглиш чертата това прави 1950 $. Сега да допуснем че и двамата ходят на КОФИ, както в нашия случай.zigi написа:Прав си pumpy. Проверих. Не се удвояват автоматично. Грубо май идва социала и детските за семейство с две деца около 1700, не повече. Съжалявам, ако съм дал напразни надежди за охолен живот на някойНе ми се пишат отново конкретни цифри. Така че...в контекста на информацията за кредитните карти....внимавайте колко харчите. Както казах, всеки сам си преценява семейния бюджет и избира стила си на живот. Все още смятам, обаче, че това е много добра възможност да трупаш кредитна история почти от пристигането си. От вас зависи дали ще е добра или не
Детската градина която по принцип е 7$ на ден (3,50 ако си на социал) става 0$ понеже MICC плаща останалото. Агента от Емплоа-Кебек има право да отпусне по 45$ помощ на човек на седмица, т.е за двамата за месец стават 390$, които добавяме към предишните 1950 и получаваме 2340$. Забравих и 65$ на човек на месец които дава MICC за транспорт.
И както е казал българския народ: "Две дини под една мишница не се носят.". Защо трябва да учиш и да работиш, като може да се концентрираш само върху ученето. Сещам се за доста колеги от вечерния курс по английски, които само дремеха 3 часа и накрая нищо не научиха. Аз лично не виждам смисъл. Естествено това е само мое мнение и не искам да ангажирам никой друг с него...