КОФИ и заплащане

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Ascao

Re: КОФИ и заплащане

Мнение от Ascao »

zigi написа:Прав си pumpy. Проверих. Не се удвояват автоматично. Грубо май идва социала и детските за семейство с две деца около 1700, не повече. Съжалявам, ако съм дал напразни надежди за охолен живот на някой :rofl: Не ми се пишат отново конкретни цифри. Така че...в контекста на информацията за кредитните карти....внимавайте колко харчите. Както казах, всеки сам си преценява семейния бюджет и избира стила си на живот. Все още смятам, обаче, че това е много добра възможност да трупаш кредитна история почти от пристигането си. От вас зависи дали ще е добра или не ;)
Ако може да внеса и аз някои уточнения относно цифрите, понеже на практика няма изменения от времето когато бяхме на социал. Говоря за семейство с 2 деца едното от които е под 6 години. Социал 1029$ (това за 2009 г.). Детски федерални 550$ + 100$ за дете под 6 години = 650$. Кебекарски детски 814$ за 3 месеца. Като теглиш чертата това прави 1950 $. Сега да допуснем че и двамата ходят на КОФИ, както в нашия случай.
Детската градина която по принцип е 7$ на ден (3,50 ако си на социал) става 0$ понеже MICC плаща останалото. Агента от Емплоа-Кебек има право да отпусне по 45$ помощ на човек на седмица, т.е за двамата за месец стават 390$, които добавяме към предишните 1950 и получаваме 2340$. Забравих и 65$ на човек на месец които дава MICC за транспорт.
И както е казал българския народ: "Две дини под една мишница не се носят.". Защо трябва да учиш и да работиш, като може да се концентрираш само върху ученето. Сещам се за доста колеги от вечерния курс по английски, които само дремеха 3 часа и накрая нищо не научиха. Аз лично не виждам смисъл. Естествено това е само мое мнение и не искам да ангажирам никой друг с него...
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Ascao написа:Социал 1029$ (това за 2009 г.).
В момента са $907 на месец. Иначе другите цифри са верни.
Ascao написа:... Защо трябва да учиш и да работиш, като може да се концентрираш само върху ученето...
И аз това се чудя, ама това си е моя чуденка, с която не ангажирам никого.
Има и други неща, които Emploi Quebec може да ти поеме.
И стига с това, че обременяваме държавата. В България като плащах данъци (аз, не работодателя ми, той си плащаше отделно) над 650 лв./месечно, те да не би да отиваха за по-висока пенсия или за по-виско заплати на учителите?
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

pumpy написа:Работи се: четвъртък, петък, събота, неделя и понеделник вечер. На Колеж се ходи: вторник, сряда, четвъртък и петък.
COFI в Университета на Монреал се учи:
Понеделник от 8:30 до 16:00
Вторник от 8:30 до 16:00
Сряда от 8:30 до 16:00
Четвъртък от 8:30 до 16:00
Петък от 8:30 до 12:30.
Почивките са за по кафе и за обяд и няма стая за спане.
С кола да се ходи е много трудно, т.к. няма къде да се паркира, та и този вариант за спане не става.
Принципно преподавателите дават домашни, които ти отнемат около един час.
Ако желаеш да научиш нещо, а не просто да посещаваш курса, ти е необходимо минимум два часа занимания дневно в къщи.

Аз съм се записал да УЧА, а не да отчитам дейност, докато съм на социал. Ето защо, реално се самоангажирам поне с 45 (четиридесет и пет) часа седмично.

В момента е много трудно да си намериш работа само нощна смяна.
Знам за възможност, при която се работи в строителството от 17:00 до 22:00 през седмицата и от 9:00 до 17:00 събота и неделя. Това прави 41 часа седмично, с времето за пътуване (още поне 7 часа седмично), стават 48 часа седмично.

Някъде бях чел, че човек се нуждае минимум от 6 часа сън дневно. Това прави 42 часа седмично.

Простата сметка показва, че без да спя "разточително", ще са ми необходими 135 часа седмично за учене, работа и спане.
Остават цели 33 часа седмично, по около 4 часа и половина дневно за ежедневен тоалет (освен ако не спра да се къпя и мия зъбите), за грижи по децата или помагане в домакинството. За разни глезотии, като доспиване, нормално хранене, игра с децата и т.н. явно трябва да забравя.
pumpy написа: ... Въпрос на избор и това е бил моя...
За разлика от теб, както и много други, моят ВЕЧЕ не е такъв. И аз съм работил (санитар в Пирогов) докато следвах, ама тогава бях на двадесет и няколко години и "кръвта ми кипеше", а и семейство нямах. Сега съм на два пъти по двадесет и няколко и този режем не ми е по силите.
pumpy написа:... Ако днес трябваше пак да имигрирам бих го направил по друг начин и нямаше да ми се налагат такива комбинации, но човек се учи в крачка...
Нали затова пиша тук, дано някой се поучи от моите грешки и не ги повтаря.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

kerkira

Мнение от kerkira »

Здравейте, някои случайно да започва КОФИ в понеделник 23.08 в cegep Andre-Laurendeau v La Salle
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

blaster написа:Отново сттигнахте до вадене на кирливите ризи. Всички ги имат. Осрахте темата на човека. Някои от вас наистина ми се иска да ги срещна на тъмно.
Мисля че Blaster е прав. Авторът е поставил добър въпрос, от който ние новобранците живо се интересуваме. Затова си позволих да отделя мненията, които преливат в странични спорове и теми.
Ще сме ви много благодарни за споделена информация и съвети относно курсовете по френски в тази тема. А за басовете и останалите неща, мисля че е по-редно да продължите в КОФИ и заплащане #2.
Аватар
bttm

Мнение от bttm »

demococcus написа:
blaster написа:Отново сттигнахте до вадене на кирливите ризи. Всички ги имат. Осрахте темата на човека. Някои от вас наистина ми се иска да ги срещна на тъмно.
Мисля че Blaster е прав. Авторът е поставил добър въпрос, от който ние новобранците живо се интересуваме. Затова си позволих да отделя мненията, които преливат в странични спорове и теми.
Ще сме ви много благодарни за споделена информация и съвети относно курсовете по френски в тази тема. А за басовете и останалите неща, мисля че е по-редно да продължите в КОФИ и заплащане #2.

Благодаря demococcus :y:
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
Публикувай отговор