Падат визите за Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
miteto
Модератор

Re: Падат визите за Канада?

Мнение от miteto »

Може и с PR карта да си изкара 10-годишна виза без абсолютно никакъв проблем, т.е. не е нужно да чака гражданството.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

miteto написа:Може и с PR карта да си изкара 10-годишна виза без абсолютно никакъв проблем, т.е. не е нужно да чака гражданството.

и без пр карта може да изкара 10 годишна виза. :rofl:
Ако има български паспорт........

А и да те светна.
Америка не е като Канада
самата продължителност на престоя
не се определя от визата, а от служителя на границата
дори визата не значи, че ще те допуснат до страната....

много е различно от канадските закони.........
speedy

Мнение от speedy »

Абсолютно същото важи и за продължителност на престоя в Канада.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Californian, много си забавен. Ако всеки българин с паспорт можеше да вземе 10-годишна виза за САЩ без проблем, познай колко хора щяха да останат в България.
И кое му е различното на канадските закони - пак граничния служител има последната дума дали да те пусне без значение каква виза имаш.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Californian написа:
А и да те светна.
Америка не е като Канада

А аз да те светна, че разлика няма никаква - и в Канада никой не ти определя продължителността на престоя предварително и никой не ти гарантира, че като имаш виза ще те пуснат да влезеш.

Някъде беше написал, че австралийското правителство давало по 50 бона на всяко новородено - да те светна и тук - глупост не на квадрат, а на кубик.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

именно... с кво са по-различни канадските закони в случая? Престоя се определя по същия начин, дори май е по-зле, защото имат някакви много странни срокове за визи като 2-3-5 месеца, 10 месеца и 20 дни... с две думи, не виждам особена логика.
За САЩ изглежда по-ясно...година-2-5-10... на кръгли числа са :) Канадците едвам пускат по някои друг екстра месец с 300 зора.
Като трябваше да ходя до Канада, въпреки че имах ПР, но нямах картата още, ми дадоха виза за 2 влизания, за 2 месеца и няколко дена...!!?? На майка ми и дадоха многократна виза за 10 месеца и няколко дни която така и не успя да ползва нито веднъж..!!?? Просто имах чуството че този на гишето играе на тото, колкото дена уцели с затворени очи :)
Такова чудо в щатите не съм виждала.
third generation immigrant :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

mirkaa написа:именно... с кво са по-различни канадските закони в случая? Престоя се определя по същия начин, дори май е по-зле, защото имат някакви много странни срокове за визи като 2-3-5 месеца, 10 месеца и 20 дни... с две думи, не виждам особена логика.
За САЩ изглежда по-ясно...година-2-5-10... на кръгли числа са :) Канадците едвам пускат по някои друг екстра месец с 300 зора.
Като трябваше да ходя до Канада, въпреки че имах ПР, но нямах картата още, ми дадоха виза за 2 влизания, за 2 месеца и няколко дена...!!?? На майка ми и дадоха многократна виза за 10 месеца и няколко дни която така и не успя да ползва нито веднъж..!!?? Просто имах чуството че този на гишето играе на тото, колкото дена уцели с затворени очи :)
Такова чудо в щатите не съм виждала.

Точно така. Аз също съм бил с визи в Канада, навремето, колкото ми е писало на визата толкова съм и седял. Граничния нищо не ми е казвал за престоя. 3 туристически визи съм имал за Канада.
В Америка - туристическата виза ти е 10 години за Български граждани.
Но ако отидеш и му кажеш на граничния - искам да стоя колкото ми е визата........ще стане весело.
Макс срок който може да останеш на В виза е 6 месеца. Повече е нелегално.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

miteto написа:Californian, много си забавен. Ако всеки българин с паспорт можеше да вземе 10-годишна виза за САЩ без проблем, познай колко хора щяха да останат в България.
И кое му е различното на канадските закони - пак граничния служител има последната дума дали да те пусне без значение каква виза имаш.

http://bulgarski.pogled.info/news/9196/ ... za-balgari

Просто напиши 10 годишни визи за българи и виж какво ти пише чичо гугъл.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Павел написа:
Californian написа:
А и да те светна.
Америка не е като Канада

А аз да те светна, че разлика няма никаква - и в Канада никой не ти определя продължителността на престоя предварително и никой не ти гарантира, че като имаш виза ще те пуснат да влезеш.

Някъде беше написал, че австралийското правителство давало по 50 бона на всяко новородено - да те светна и тук - глупост не на квадрат, а на кубик.

Много голяма разлика има.
Още един пример - за Перманент резиденти.
Като Канадски перманент резидент - нямаш право да влизаш в Америка свободно, т.е няма виза лейвър, трябва да имаш паспорт при това с виза, при това могат и да ти откажат....
Като Американски перманент резидент - влиза се в Канада чисто и просто със зелената карта, паспорт дори не ти трябва

В Канада можеш да си стоиш спокойно колкото ти пише на визата - ......трябва ли пак да търся линкове......е мързи ме...........самите закони са различни от щатските......
speedy

Мнение от speedy »

Californian написа: В Канада можеш да си стоиш спокойно колкото ти пише на визата - ......трябва ли пак да търся линкове......е мързи ме...........самите закони са различни от щатските......
Няма да е лошо да потърсиш линковете.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
peterpitt

Мнение от peterpitt »

Californian написа: ... т.е няма виза лейвър,...
Кво речи?
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

speedy написа:
Californian написа: В Канада можеш да си стоиш спокойно колкото ти пише на визата - ......трябва ли пак да търся линкове......е мързи ме...........самите закони са различни от щатските......
Ми имам един линк от опит.
Туристическа виза - примерно посещение на член от семейство - 5 годишна виза Канадска.
На границата не ме питах нито колко възнамерявам да стоя нито какво ще правя нито нищо в страната. На всичкото отгоре и отпечатъци не ми сваляха нито при аплайването за Канадска виза, нито на Порт оф ентрито. ;)
Те дори като ставаш жител/гражданин не си спомням да съм давал отпечатъци......

В Америка това няма как да се случи. За това казвам, че законите са различни.
Първо без да даваш отпечатъци, не можеш да вземеш виза. Не можеш и в страната да влезнеш.
Няма вариант граничния да не те пита - за колко ще стоите в страната, нито какво ще правиш в страната и още хиляди въпроси и той - граничния преценява колко
време да ти даде, законовия срок е между 0 и 6 месеца.

Но както и да е, няма да споря вече, със здраве на всички.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

peterpitt написа:
Кво речи?

http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Waiver_Program
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Californian написа:
speedy написа:
Ми имам един линк от опит.
А линка дето дават по $50,000 на новородено в Австралия можеш ли да го намериш?
peterpitt

Мнение от peterpitt »

Californian написа:
peterpitt написа:
Кво речи?

http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Waiver_Program
Ха,ха.

А това с Австралия са измислици - личен опит.
Публикувай отговор