Българин-Такова животно нЕма

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
optics
Модератор

Re: Българин-Такова животно нЕма

Мнение от optics »

ivandaman написа:Много сте ми сладки..
Еми точно това е есенцията. Да сме сладки и да не се дърляме :-)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

poumpy написа:според мен тази е по-подходяща ;)

http://www.youtube.com/watch?v=fcLqawjm2UE
Хех.... това ми навя малко носталгия.... Дунав мост беше последно българско нещо, което видях тръгвайки за Канада....

;(
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Не съм го гледал този "Дунав Мост" но като гледам доста полемика е предизвикал... Явно е интересен..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Omega3

Мнение от Omega3 »

ivandaman написа:Много сте ми сладки..

Аз съм израстнал с щурците, харесвам им песните, ходил съм им на концертите и т.н. ...

Може ли някой да ми обясни какво общо имат щурците с темата??? Заради тях трябва да се върна да живея в БГ или песните доказват че Българите сме върха на сладоледа???

Нещо не схващам...

Тя и Шакира е от Колумбия и е патриотка но не смее да припари там??

Изкуството и социално-политическата обстановка в една държава са две различни неща според мен..

Май като гледам отговаряш на собствените си мисли, а не на това което е изписано.

Никои не те кара да се врьщаш в бьлгария.
Никой не твьрди, че Бьлгария е вьрха.

Това което искаше да се каже с песните е защо, по скоро, да не си вадиш извод какво животно е бьлгарина базирайки се на тези песни отколкото от лични изживявания по форуми или от пари дадени назаем без да се осигури, че ще си ги прибере?
На каквато и да е раса ако даваш пари на заем без да се подсигуриш, има голяма вероятност да хапнеш дрьвцето......

Аз в момента си позволявам луска да консумиран от бьлгаршината само това което има стойност, защото имам нужда да се изживявам като бьлгарин от време на време. Не ме интересуват политици, мутри,,бизнесмнеи и т.н или разни подобни индивиди които ми навяват само тьга.

Някой ден ще задьлбоча тази тема защото ме интересува.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Омега нямам намерение да се впускам в безмислени спорове..

Смятам че е логично да попитам какъв точно е смисъла на няколко
"youtube links" .. За мен те нищо не доказват освен че един певец (или група) пеят песни които се харесват на някои хора ( а на други не)..

Всяка държава си има певци.. От Панама до Япония.. Темата беше за това каква порода сме Българите..

П.С.
Между другото същият този Кирил Маричков не беше ли прегазил човек, докато е шофирал в пияно състояние та се прекланяте толкова пред неговото "величие" ???
kaloyan.radomirov

Мнение от kaloyan.radomirov »

Не, не бил в пияно състояние, а не спрял на знак стоп, загина една жена. Това преди повече от 15 г.
Не знам някой на който не може да му се случи подобно нещо.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

" Кирил Маричков причинява жестока катастрофа край Пловдив при която загива и 52-годишната Христина Чинчийкова, която пътувала във “Форда”, потрошен от “Фолксвагена” на музиканта.

Навремето хора от съдебните среди довериха, че рокветеранът е бил съден за изнасилване в Пазарджик. Той дори имал условна присъда, получена преди да настъпят демократичните промени през 1989-а. Пострадалата е с инициали М.Р. Изнасилването е станало причина Маричков да се разведе с първата си съпруга, която не могла да преживее факта, че на благоверния й му се налагало със сила да получава сексуални услуги от други жени. “Той и с мен може да постъпи по същия начин. Изобщо не съм сигурна дали няма да започне да ме бие”, казала тя на приятелките си.

Този факт от биографията на “щуреца” още се пази в пълна тайна, тъй като някак си не върви да поучаваш останалите хора на морал, а в същото време да си извършвал противозаконни неща. Явно срамната случка не е повлияла сериозно на кариерата на музиканта, защото след промените той успя да стане депутат във ВНС, а след това и собственик на вече фалиралото радио “Тангра”.
Заслугата известният певец да се размине със затвора имал най-вече неговият баща, който до 1992-а беше член на Висшия съдебен съвет. Негова била защитната теза по време на делото, че

пострадалото момиче едва ли не само влязло в леглото на Кирчо,

а той като човек с “добро сърце” не могъл да откаже. Според тази версия след сексуалния контакт момичето си въобразило, че вече има някакви права над певеца и започнало да му досажда. Когато пазарджиклийката разбрала, че Кирчо няма да я вземе за съпруга или поне за гадже, се озлобила и завела делото за изнасилване.

Свидетелските показания обаче застъпили обратната теза – че лидерът на култовата рокгрупа е обладал със сила М.Р. Момичето изобщо нямало намерение да си ляга с Кирчо и дори се съпротивлявала, доколкото може. В крайна сметка точно тези доказателства натежали пред съда. Според свидетелите Маричков задирял въпросната девойка от дълго време. Неговата покана за разговор била приета като желание за чисто професионален контакт. Мумикантът засипал М.Р. с обещания, че ще я направи естрадна изпълнителка, че ще я запознае с Тончо Русев, Морис Аладжем и Митко Щерев, за да й напишат хитови песни. Все пак намесата на Маричков – старши си казала думата и останал само с условна присъда."

И аз не знам каво толкова му се кефят ня Кирил Маричков - ното е кой знае какъв басист, нито певец. Това, че не пееш фалшиво не те прави автоматически добър певец.
Няма да забравя навремето след един техен концерт колко арогантно се държеше - даваше автографи само на момичета, а момчетата направо ги буташе настрани.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

Ех Павле, ти сега издребняваш..

Изнасилил някаква ... прегагазил друга .... ами човешко е ...на всеки може да се случи както казва колегата по-горе... важното е да си патриот и истински Българин, ако пък и можеш малко да пееш (особено пък ако не е много фалшиво) и в затвор може да не влезеш...
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

И Полански го пуснаха
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

И Уесли Снайпс нещо се разхожда на свобода.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

http://www.youtube.com/watch?v=-wa6q-PJJUU

Howard Stern: Roman Polanski Daycare and Dating Service

http://www.youtube.com/watch?v=gX41RQxKbEQ
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
kaloyan.radomirov

Мнение от kaloyan.radomirov »

Българин-Такова животно нЕма

Вярно е! Попрочете някъде нещо, подочуе нещо и се държи като очевидец :D

Кажете Вапцаров добър поет ли е, щом е бил в Коминтерна и е участвал в разделянето на Македония.... или ще питате какво общо има?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

kaloyan.radomirov написа:Българин-Такова животно нЕма

Вярно е! Попрочете някъде нещо, подочуе нещо и се държи като очевидец :D

Кажете Вапцаров добър поет ли е, щом е бил в Коминтерна и е участвал в разделянето на Македония.... или ще питате какво общо има?
Не знам дали е добър поет, щото кой съм аз, че да му давам оценки, но знам че бях захласнат от неговата поезия в 10-ти клас. Човека е бил отдаден на идеята. Рядко има такива.

2 юни 2012, budtel
Omega3

Мнение от Omega3 »

Абре май като гледам Ники477 е прав. Нема такова животно.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

чакай, чакай...
:-)

Оказва се че и македонците ги вълнуват същите неща:

:-)

Како би го окарактеризирале изминатиов период на кој сме сведоци како народ? Дали имате објаснување кое би можеле да го дадете на сето ова што се случува? Кога велам објаснување, мислам на праведно, рационално и нормално во одредени рамки, што не би се косело со веќе усвоените потврдени правила на функционирање на светската и европската реалност. Размислете за момент.... Најдовте ли одговор? Сигурна сум не, бидејќи и нема такво нешто.

Ние сме некој вид експеримент на нечија сулудна политика и гладни, лажни политичари. Нам ни се поставија и ни се поставуваат услови и критериуми кои треба да ги исполниме според Европските прописи и стандарди, но на крај нивното реализирање не е важно и не е релевантно. Нам ни се сугерира и ни се води евиденција за секоја ситница која ќе биде кажана на некоја телевизиска емисија, а да не зборуваме за нешто повеќе, а во други земји на теророт што го вршат врз сопствениот народ не се обрнува никакво внимание. Нам ни се замерува дека не биле во доволна мерка реализирани човековите права, па ни префрлуваат за дискриминација и сл. Во исто време во некои европски земји се тепани луѓето за својата определба и искажување на своето мислење.

Со еден збор ние сме доведени во ситуација на апсурд. Ние сме на тест до каде и колку може нашиот рационален капацитет да издржи, пред да попушти пред Лудоста и Глупоста. Овие зборови треба да ги применуваме и пишуваме со големи букви, бидејќи сега е нивно време и сега тие владеат. А како потврда на тоа е следното:

Нашите еминентни политичари, новинари, интелектуалци максимално се заложија за да ја воскреснат и да ја стават на високо ниво на употреба Пофалбата на Лудоста на Еразмо Ротердамски. Имено, сега впрочем човек и неможе да не помислува во секој миг, или ние или тие се луди. Незнаат што зборуваат. Не знаат што прават. Некои даваат предлози за Име на својата Земја, некои не се сигурни точно што се и од каде потекнуваат, а кај други има и голем напредок па тие знаат добро дека нешто се, ама сигурно не македонци. А богами имаме и пионерски чекори на веќе јавно изјаснување на тоа дека ние сме нешто друго освен македонци со конкретно посочување на нашето “право потекло”.

Им честитам на тие што откриле точно што сме ние, зошто ете така во заблуди сме живееле ние, но и нашите предци. Само размислувам сега како да им соопштам на своите предци дека загатката е решена, мистеријата е откриена и како да им кажам дека можеби некој ги лажел низ вековите наназад дека се македонци. Сигурна сум дека ќе се пронајде некој начин да им соопштиме исто така како што се пронајде начинот како откривме дека не сме ова што сме.... а иначе што сме? Бидејќи никој конкретно не кажува, само наговестува.

из: http://www.mn.mk/komentari/979-Ludosta-i-Gluposta

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор