mishka77, аз питах Кзор (интервюиращия от по-предната сесия) дали ще ми признае стажа за специалност технолог, при положение че съм на ръководна позиция и той ми отговори положително. така че ако си бил (а) управител, постарай се да си напишеш такава характеристика/препоръка и задължения, че да е свързано максимално с това, което ти е специалността.
musil, то никой не е специалист освен имиграционните служители, ама ето какво съм чел аз и то противоречи с написаното от теб:
1. Ако получиш точки за ОБЛАСТ на образованието, тогава точки за стаж се дават само за този стаж, който е свързан със специалността. За стаж, който не е свързан със специалността, точки не се дават.
2. Ако не получиш точки за област на обазованието, то тогава се дават точки за общия стаж, но дори и тогава има едно условие - стажът трябва да е по специалност по-висока от ниво D на
националния класификатор. А метач/чистач си е баш група D, така че няма точки в тоя случай.
това е от GPI-3-1 някъде към 28-ма страница го пишеше, ако някой не вярва ще пусна оригиналния текст