въпрос отново за стажа

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
mishka77

въпрос отново за стажа

Мнение от mishka77 »

Работя по специалността си от 26 август 2008г-преди това имам стаж като управител,но незнам дали ще ми го признаят по специалността,защото е във фирма свързана с търговията.Подадох документи на 17 юни-към тази дата имам 22 месеца стаж-тоест 4 т,продължавам да работя и ще достигна 24 м стъж към датата на интервюто.Дай боже да ме извикат :) Въпросът ми е мога ли да се преборя за 6 т трудов стаж? :wasntme:

Специалността ми е "публична администрация"
mmp

Re: въпрос отново за стажа

Мнение от mmp »

Моя стаж го сметна , считано до датата на подаване на документите. Месеците до датата на интервюто не ги включи в сметката.
11.2009 - Виена
05.2010 - интервю-Неуспешно
10.2010 - Виена-ІІ път
03.2012 - интервю-УСПЕШНО!!!
04.2012 - док. Сидни, Нова Скотия
05.2012 - баркодове
07.2012 - мед.формуляри (получени 06.08 )
09.2012 - ОК на мед.
10.2012 - покана за визи
11.2012 - визи
AVB

Мнение от AVB »

При нас пък сметна стажа към датата на интервюто. Сигурно при вас не е имало значение за точките дали се смята към датата на подаване или към датата на интервюто, но в горепосоченият случай това са си цели 2 точки разлика.
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Така е,аз разчитам на всяка точка.Разбрах,че при някои кандидати смятат към датата на интервюто,но на самото интервю(явно ако не достигат точките) На мои познати,на водещия са му поискали служебната карта за да разберат дали работи в момента и са му дали повече точки за стаж към момента на интервюто,дано и при мен да е така :worried:
AVB

Мнение от AVB »

Естествено като подаваш документите, ще ти смятат стажа към момента на получаването им, но после на самото интервю, интервюиращият ще ти сметне стажа към датата на интервюто.
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

AVB,дано!
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

mishka77 написа:AVB,дано!
Ако е така ще е добре. Аз съм ти казвал че се смята до момента на подаване без да се замисля че има хора които чакат 2-3 месеца за интервю, а други около година. Сигурно трябва да има някакъв регламент за стажа между подаване на докс и интервюто.
Последно промяна от loginn на Пон Юни 28, 2010 9:23 am, променено общо 1 път.
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Тук трябва да отговори консула! :)
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

AVB го е казал. Ако потвърдят още двама-трима няма да е зле.
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

Е ако нямаш стаж по специалноста няма ли да ти признаят общия стаж.
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Така излиза,ако е стаж като сервитьор-не :)
musil

Мнение от musil »

Без да се смятам за голям специалист това което знам аз е, че се дават точки за стаж независимо от това какво рабориш ( може и да си метач или чистач). Допълнително ако професията ти е от търсените ти дават още точки. А на самото интервю се носи служебна бележка от работодателя с която доказващ че продължаваш да работиш ( дори изпитващият сам си ги поиска ) .Така че предполагам че вземат на предвид и интервала между подаването на док. и интервюто
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

mishka77, аз питах Кзор (интервюиращия от по-предната сесия) дали ще ми признае стажа за специалност технолог, при положение че съм на ръководна позиция и той ми отговори положително. така че ако си бил (а) управител, постарай се да си напишеш такава характеристика/препоръка и задължения, че да е свързано максимално с това, което ти е специалността.

musil, то никой не е специалист освен имиграционните служители, ама ето какво съм чел аз и то противоречи с написаното от теб:

1. Ако получиш точки за ОБЛАСТ на образованието, тогава точки за стаж се дават само за този стаж, който е свързан със специалността. За стаж, който не е свързан със специалността, точки не се дават.

2. Ако не получиш точки за област на обазованието, то тогава се дават точки за общия стаж, но дори и тогава има едно условие - стажът трябва да е по специалност по-висока от ниво D на националния класификатор. А метач/чистач си е баш група D, така че няма точки в тоя случай.
това е от GPI-3-1 някъде към 28-ма страница го пишеше, ако някой не вярва ще пусна оригиналния текст
Публикувай отговор