Документи БУКУРЕЩ. Зимна сесия'2009.
-
Re: Документи БУКУРЕЩ. Зимна сесия'2009.
Здравейте, ето че днес, точно по обяд дойдоха с куриер на Спиди и нашите дългоочаквани визи /точно 10 работни дни от изпращането на паспортите ни/. Безкрайно сме щастливи и тази вечер подобаващо ще полеем събитието! На всички останали пожелаваме много късмет и успех в Канада!!!
това означава ли, че дори с покана за виза, пак не си 100 процента сигурен, че ще ти сложат такава в паспорта. А пък аз мислех да напускам работа в този период след поканатаМежду дрогото да вмъкна и че заветното писмо не е толкова чак заветно. За моя голяма изненада вътре пишеше че тепърва някакъв офисър ще ни гледа нещата и ще проверява дали всичко е ОК преди да сложи визите.. така че докато не гепи човек тескеретата с визи вътре, все си чака и трепери.. още около месец.
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
17-09-2010 г.ВИЗИ
Благодарим за окуражаващите думи!
demococcus и ние сме на това мнение по отношение на визите "око да види, ръка да пипне". Докато не ги видим в паспортите винаги ще има и много малка доза притеснение.
demococcus и ние сме на това мнение по отношение на визите "око да види, ръка да пипне". Докато не ги видим в паспортите винаги ще има и много малка доза притеснение.
bttm написа:това означава ли, че дори с покана за виза, пак не си 100 процента сигурен, че ще ти сложат такава в паспорта. А пък аз мислех да напускам работа в този период след поканатаМежду дрогото да вмъкна и че заветното писмо не е толкова чак заветно. За моя голяма изненада вътре пишеше че тепърва някакъв офисър ще ни гледа нещата и ще проверява дали всичко е ОК преди да сложи визите.. така че докато не гепи човек тескеретата с визи вътре, все си чака и трепери.. още около месец.
вие кога напуснахте работа? имали някой на който да са му поискали нови документи или да е бил забавян прекалено дълго (повече от месец) след като е получил покана за виза? Дайте да обсъдим този въпрос, че е много важен, предполагам за повечето.

17-09-2010 г.ВИЗИ
17-09-2010 г.ВИЗИ
- demococcus
Аз поне не съм чувал на някой да са му правили проблеми или да са го бавили след поканата за виза.
- hadministratora
- Хабсурден
Формално погледнато, дори с виза в паспорта, могат да те върнат от летището в Канада. Но май не сме чували още за такъв случай.bttm написа:това означава ли, че дори с покана за виза, пак не си 100 процента сигурен, че ще ти сложат такава в паспорта. А пък аз мислех да напускам работа в този период след поканата
Аз напуснах след като си получихме паспортите с визите.bttm написа:вие кога напуснахте работа?
- demococcus
Аз не бих напускал, преди да купя билетите. Но всеки си преценява - според това какви пари носи и какви усилия изисква работата. Според мен, ако човек ги има парите, добре е да напусне при получаване на поканата и да се съсредоточи върху ученето на френския. Така или иначе работата е вече почти опечена.
Виж по-интересен е моментът "кога да кажем на работодателя". Аз на моя му съобщих още преди година. Когато получих поканата за виза (юни), отново му го припомних, а той се самоуспокои с фразата "Е, те ще те мотаят още няколко месеца, колкото да избутаме и есента заедно"
Виж по-интересен е моментът "кога да кажем на работодателя". Аз на моя му съобщих още преди година. Когато получих поканата за виза (юни), отново му го припомних, а той се самоуспокои с фразата "Е, те ще те мотаят още няколко месеца, колкото да избутаме и есента заедно"

demococcus написа:Аз не бих напускал, преди да купя билетите. Но всеки си преценява - според това какви пари носи и какви усилия изисква работата. Според мен, ако човек ги има парите, добре е да напусне при получаване на поканата и да се съсредоточи върху ученето на френския. Така или иначе работата е вече почти опечена.
при мен не може да се получи така. Аз съм държавен служител и ако разберат че имам други планове, жална ми майка, и последните няколко месеца тук ще ми се видят черни. Рядко са, според мен, работодателите, които са толкова разбрани. Дори ако си в частна фирма ,те грози моментално освобождаване, за да можел той да си намери работодателя съвестни хора

Относно поканите за визи-аз тълкувам този момент от процедурата като "одобрени сте и чакаме само паспортите ви за да ви сложим вътре визи

17-09-2010 г.ВИЗИ
17-09-2010 г.ВИЗИ
- demococcus
Е то си зависи доколко е бил заменим служителят. Ако го освободят моментално, няма ли да му е малко трудно на работодателя докато си намери нов свестен служител и докато го вкара в час? Кой ще работи на освободеното място докато новият се намери и поеме нещата?
А колкото до това че си държавен служител - надявам се когато напуснеш, да "им" обясниш много ясно и отчетливо какво мислиш за "тях"
Ей, така, за да имат материал за размисъл.
А колкото до това че си държавен служител - надявам се когато напуснеш, да "им" обясниш много ясно и отчетливо какво мислиш за "тях"
![Evil ]:)](./images/smilies/emoticon-0116-evilgrin.gif)
ЗАДЪЛЖИТЕЛНОdemococcus написа:Е то си зависи доколко е бил заменим служителят. Ако го освободят моментално, няма ли да му е малко трудно на работодателя докато си намери нов свестен служител и докато го вкара в час? Кой ще работи на освободеното място докато новият се намери и поеме нещата?
А колкото до това че си държавен служител - надявам се когато напуснеш, да "им" обясниш много ясно и отчетливо какво мислиш за "тях"Ей, така, за да имат материал за размисъл.

17-09-2010 г.ВИЗИ
17-09-2010 г.ВИЗИ
Днес получихме писмо от Букурещ да им изпратим копия на дипломите за висше образувание по факс. От една страна хубаво, че има някакво движение и не са ни затрупани някаде документите
, но от друга явно нещо не им е харесало
Добре, че дипломите са легални
Пратихме ги и чакането продължава 

21.08.2009 - Док. Виена
28.08.2009 - Акюзе
02.10.2009 - Покана за интервю
08.12.2009 - Интервю
28.01.2010 - Док. Букурещ
22.02.2010 - Баркодове
15.03.2010 - Мед. формуляри
29.03.2010 - Медицински
12.04.2010 - O.K. на мед.
28.09.2010 - покани за визи
28.08.2009 - Акюзе
02.10.2009 - Покана за интервю
08.12.2009 - Интервю
28.01.2010 - Док. Букурещ
22.02.2010 - Баркодове
15.03.2010 - Мед. формуляри
29.03.2010 - Медицински
12.04.2010 - O.K. на мед.
28.09.2010 - покани за визи
Здравейте! Ето какво разбрахме ние днес: На 22.06 сутринта са се обадили от Канадското посолство на бившия ми вече работодател. Общо взето нещо като справка.
И от този момент през 15 мин. си проверяваме и-мейла
и напрежението се удвои.
----------------
вече три месеца от ОК на медицинските !

----------------
вече три месеца от ОК на медицинските !
Много интересно. И какво са ги питали ако не е тайна? Каква е твоята професия също ако не е тайна?mimsan написа:На 22.06 сутринта са се обадили от Канадското посолство на бившия ми вече работодател. Общо взето нещо като справка.

21.09.2009 - DCS Vienne
06.10.2009 - Accusé de réception
19.05.2010 - Entrevue de sélection, réussi
02.06.2010 - DRP Bucharest
14.06.2010 - Codes-barres
13.07.2010 - Formulaires médicaux(26.07-OK)
08.10.2010 - Lettre d'invitation de visa
09.11.2010 - Visa
06.10.2009 - Accusé de réception
19.05.2010 - Entrevue de sélection, réussi
02.06.2010 - DRP Bucharest
14.06.2010 - Codes-barres
13.07.2010 - Formulaires médicaux(26.07-OK)
08.10.2010 - Lettre d'invitation de visa
09.11.2010 - Visa
Какво им става на тези в Букурещ?
Хайде да оставят нашата група вече ааааааааааааа,това тяхното на нищо не прилича.
Ние вчера получихме визите , но ми се иска цялата ни групичка да се запълни защото знам какво е да чакаш и да тръпнеш при всеки е-майл .
Само още мъничко търпение .

Хайде да оставят нашата група вече ааааааааааааа,това тяхното на нищо не прилича.

Ние вчера получихме визите , но ми се иска цялата ни групичка да се запълни защото знам какво е да чакаш и да тръпнеш при всеки е-майл .
Само още мъничко търпение .

Специалността ми е технолог в хранителната промишленост като последните 9 месеца имам и стаж по нея. По-конкретно на хляб и хлебни изделия. Питали са за периода, в който съм работила и конкретно за длъжността, която съм заемала. Нищо странично. Вече се чудя да не би да съм объркала нещо при попълването на документите за Букурещ?
Били са много учтиви, по думите на бившия ми шеф. Разговорът е протекъл на бързо в уточнения на тези неща, за които споменах по-горе.
Благодаря за куража, elenagh, това да си един от последните никак не е лесно.
Със всяка получена покана изживяваме тръпката, която чакаме с вече оскъдно търпение.
Поне сме сигурни, че ни разглеждат в момента.

Благодаря за куража, elenagh, това да си един от последните никак не е лесно.

Поне сме сигурни, че ни разглеждат в момента.