преди да заминем

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
anxeli

Re: преди да заминем

Мнение от anxeli »

Хм, на мен за юли ми одраха кожата франсетата. Гледам август е $500 по-малко за двама, но пък все минават на връщане през Ню Йорк, какви са тези спирки в щатите :?: ?
Циганите - на Сатурн !
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

IRA написа:В момента билетите от София към Монтреал не са толкова скъпи сравнено с миналата година .
Да, защото сега еврото е по-евтино, а ти плащаш в евро.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

По евтини са тази година сравнени и в евро. Майка ми винаги прави проучване колко пари й искат в евро в София, после аз сравнявам колко ми искат от тук в кад. Обикновено ги взима аз от тук ,че ми излиаз по малко.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Някои други работи:

1. Билета да е двупосочен, не само щото така е по евтино...

2. Неплатен отпуск ако дават от там дет фърляме камък, максимално възможен срок. Чисто психологическо средство.

3. Казваме че отиваме на гурбет/ на никого нищо не казваме/ правим официално изпращане в ресторант или в палатка.
Embrace your climate change!
miliS

Мнение от miliS »

На всички, които по нещо споделиха съм много благодарна, но.... аз като един съвсем нов емигрант, който се вълнува от всичко което предстои пред него бих искала да попитам:
Може ли някой да ми опише накрадко следното: как премина полета ви? - как и каво се случи на летищо, когато кацнахте вече на Канадска земя? - как намерихте първото си жилище?...... и нещо друго може би :)
Благодаря предварително. :) Може да ви се струва тъпо, но ще съм много благодарна ако някой сподели тези първи стъпки ;)
Виза - 15.06.2010
Канада - 21.07.2010
Аватар
7George

Мнение от 7George »

как премина полета ви?
- Дълъг и досаден, самолета пълен с шумни деца и странни народи... но бяхме изпълнени с мерак, и както казват тукашните автодилъри - "ексайтид"...
как и каво се случи на летищо, когато кацнахте вече на Канадска земя?
- Всичко е уредено, поемат те и ти казват какво да направиш, табели надписи, учтиви усмихнати служители, изгуби се 1 куфар, посрещнаха ни приятелите.
Чувството: "Вече сме в Канада, оттук нататък всичко ще се уреди от самосебеси...

как намерихте първото си жилище?..
... По вестникарска обява и съвет от приятелите.
и нещо друго може би - Другото е цял роман и още го пишем.
Embrace your climate change!
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

При нас полетът си беше ок. Летяхме през Амстердам. Имахме 5 часа между двата полета и успяхме да отидем до града и даже се повозихме на корабче из каналите. Презокеанският също мина нормално, но на монреалското летище беше кошмарно - огромна опашка за подаване на митнически декларации, после заядлив канадски имиграционен, след това квебекарски имиграционен (там поне мина много бързо), в резултат - кацнахме в 16.30, а излязохме от летището около 19.00 ч.
Жилището ни го намериха познати българи, за което им дължим огромна благодарност. Напълно отговаря на това, което искахме и засега изобщо не мислим да го сменяме. Те (българите) ни помогнаха изключително много и през първите дни, с транспорт, с информация, в покупката на кола и изобщо без тях щеше да ни е много по-трудно да се ориентираме, обзаведем и започнем нормален живот на новото място.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
arogance

Мнение от arogance »

Полета беше нормален, като всички останали полети.
Емиграционните - като знаеш поне малко език, няма проблеми.
Квартира - пренаехме от българи, пуснали обява във форума. Въпреки, че имахме познати решихме да пренаемем от българи, които никога не сме виждали.Тези хора ни помогнаха много и сме много близки приятели в момента. Късмет :)
Монреал - 08.2009
Едмънтън -09.2011
miliS

Мнение от miliS »

Благодаря на всички отзовали се :y: Скоро време се надявам и аз да сопделя как беше и при нас :)
Виза - 15.06.2010
Канада - 21.07.2010
Публикувай отговор