преди да заминем
Re: преди да заминем
Хм, на мен за юли ми одраха кожата франсетата. Гледам август е $500 по-малко за двама, но пък все минават на връщане през Ню Йорк, какви са тези спирки в щатите
?

Циганите - на Сатурн !
Да, защото сега еврото е по-евтино, а ти плащаш в евро.IRA написа:В момента билетите от София към Монтреал не са толкова скъпи сравнено с миналата година .
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
По евтини са тази година сравнени и в евро. Майка ми винаги прави проучване колко пари й искат в евро в София, после аз сравнявам колко ми искат от тук в кад. Обикновено ги взима аз от тук ,че ми излиаз по малко.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Някои други работи:
1. Билета да е двупосочен, не само щото така е по евтино...
2. Неплатен отпуск ако дават от там дет фърляме камък, максимално възможен срок. Чисто психологическо средство.
3. Казваме че отиваме на гурбет/ на никого нищо не казваме/ правим официално изпращане в ресторант или в палатка.
1. Билета да е двупосочен, не само щото така е по евтино...
2. Неплатен отпуск ако дават от там дет фърляме камък, максимално възможен срок. Чисто психологическо средство.
3. Казваме че отиваме на гурбет/ на никого нищо не казваме/ правим официално изпращане в ресторант или в палатка.
Embrace your climate change!
На всички, които по нещо споделиха съм много благодарна, но.... аз като един съвсем нов емигрант, който се вълнува от всичко което предстои пред него бих искала да попитам:
Може ли някой да ми опише накрадко следното: как премина полета ви? - как и каво се случи на летищо, когато кацнахте вече на Канадска земя? - как намерихте първото си жилище?...... и нещо друго може би
Благодаря предварително.
Може да ви се струва тъпо, но ще съм много благодарна ако някой сподели тези първи стъпки 
Може ли някой да ми опише накрадко следното: как премина полета ви? - как и каво се случи на летищо, когато кацнахте вече на Канадска земя? - как намерихте първото си жилище?...... и нещо друго може би

Благодаря предварително.

Виза - 15.06.2010
Канада - 21.07.2010
Канада - 21.07.2010
как премина полета ви?
- Дълъг и досаден, самолета пълен с шумни деца и странни народи... но бяхме изпълнени с мерак, и както казват тукашните автодилъри - "ексайтид"...
как и каво се случи на летищо, когато кацнахте вече на Канадска земя?
- Всичко е уредено, поемат те и ти казват какво да направиш, табели надписи, учтиви усмихнати служители, изгуби се 1 куфар, посрещнаха ни приятелите.
Чувството: "Вече сме в Канада, оттук нататък всичко ще се уреди от самосебеси...
как намерихте първото си жилище?..
... По вестникарска обява и съвет от приятелите.
и нещо друго може би - Другото е цял роман и още го пишем.
Embrace your climate change!
При нас полетът си беше ок. Летяхме през Амстердам. Имахме 5 часа между двата полета и успяхме да отидем до града и даже се повозихме на корабче из каналите. Презокеанският също мина нормално, но на монреалското летище беше кошмарно - огромна опашка за подаване на митнически декларации, после заядлив канадски имиграционен, след това квебекарски имиграционен (там поне мина много бързо), в резултат - кацнахме в 16.30, а излязохме от летището около 19.00 ч.
Жилището ни го намериха познати българи, за което им дължим огромна благодарност. Напълно отговаря на това, което искахме и засега изобщо не мислим да го сменяме. Те (българите) ни помогнаха изключително много и през първите дни, с транспорт, с информация, в покупката на кола и изобщо без тях щеше да ни е много по-трудно да се ориентираме, обзаведем и започнем нормален живот на новото място.
Жилището ни го намериха познати българи, за което им дължим огромна благодарност. Напълно отговаря на това, което искахме и засега изобщо не мислим да го сменяме. Те (българите) ни помогнаха изключително много и през първите дни, с транспорт, с информация, в покупката на кола и изобщо без тях щеше да ни е много по-трудно да се ориентираме, обзаведем и започнем нормален живот на новото място.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
-
Полета беше нормален, като всички останали полети.
Емиграционните - като знаеш поне малко език, няма проблеми.
Квартира - пренаехме от българи, пуснали обява във форума. Въпреки, че имахме познати решихме да пренаемем от българи, които никога не сме виждали.Тези хора ни помогнаха много и сме много близки приятели в момента. Късмет
Емиграционните - като знаеш поне малко език, няма проблеми.
Квартира - пренаехме от българи, пуснали обява във форума. Въпреки, че имахме познати решихме да пренаемем от българи, които никога не сме виждали.Тези хора ни помогнаха много и сме много близки приятели в момента. Късмет

Монреал - 08.2009
Едмънтън -09.2011
Едмънтън -09.2011
Благодаря на всички отзовали се
Скоро време се надявам и аз да сопделя как беше и при нас 

Виза - 15.06.2010
Канада - 21.07.2010
Канада - 21.07.2010