Пиша ви с един проблем:
Приятелят ми получи сертификат за селекция и в края на септември миналата година замина за Монреал.
Малко след това аз също започнах да подготвям документите си (меджу тях: бакалавърска диплома; магистърска; нотариално заверено свидетелство за семестриално завършена втора магистратура - предстои ми дипломиране през юни; документ от приятеля ми - адресна регистрация, че е там; трудова книжка; CV) за процедура и на 21.12.2009 г. ги изпратих.
На 11.02. получих акюзе, че вече имам досие и предстои да ми изпратят писмо с насрочена дата за интервю.
Дълго време нямах никава вест - два месеца и няколко дни. И днес получих писмо, в което ме уведомяват, че не покривам изискванията, необходими, за да продължа към интервю. От 49 точки, които ми трябват, съм събрала 47. Не са приели документа, от приятеля ми, като роднина, който живее там и професията ми е такава, че не носи точки. Интересен е фактът, че за език са ми дали 10 от 16, но не са ми изискали някакъв документ, който да помогне да покрия тези недостигащи 2 точки.
Ще се радвам ако някой може да ми помогне с адекватен съвет какво да правя в тази ситуация.
Точките, които са ми дали са:
Благодаря ви предварително

пп.: И още нещо важно: в писмото изрично ме уведомяват, че мога да обжалвам в срок от 60 дни от датата на изпращане, която е: 30 март 2010 г., а аз го получих днес, което автоматично скъсява срока ми за реакция с 15 дни... вече са 45.
Сабина