Интервю - май 2010

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
demococcus
Мнения: 1285
Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Местоположение: MTL

Re: Интервю - май 2010

Мнение от demococcus »

litlefish, стискам ви палци! Предполагам че дори и да не получите сертификатите сега, то ще ви даде стандартната 6 месечна отсрочка да си повишите нивото до необходимата степен - случвало се е и на други кандидати.

А защо ти излиза 12:53 - предполагам че защото форумът си мисли че си вече в Канада :) Пробвай този линк и избери Времева зона: UTC + 2. Ако линкът не тръгне - избери "Потребителски панел" и после "Настройки на форума".
blondi
Мнения: 74
Регистриран на: Съб Авг 22, 2009 3:18 am
Местоположение: Бургас

Re: Интервю - май 2010

Мнение от blondi »

Поздравления на всички преминали интервюто , и успех на всички останали . От много време на съм писала , но следя всяка ваша дума . Вярвайте в себе си и гледайте напред , бъдете спокойни и приветливи , не се стахувайте че ще направите грешки докато говорите , важното е да не мълчите , да покажете , че няма да се откажете по никакъв повод . Винаги има хора непреминали интервюто , всяка година ( дано аз да не съм от тях - на 26.05 ) . Не се вързвайте на приказките на kanak ли беше , само факта , че не се е задържал повече от 3 месеца на едно място го прави ненадежден , хората искат да видят семейства които искат да се установят за постоянно , а не някой който ще замине след месец , два . Не знам за вас , но аз бях кълбо от нерви до преди десетина дни , а сега съм учудващо спокойна , дано е за добро . Още веднъж успех и дано на 26 и аз да имам добри новини.
27.10.2009 г.-док.Виена
26.03.2010 г. -покана за интервю
26.05.2010 г. - интервю
21.06.2010 г. -док. Букурещ
04.08.2010 г. -мед. формуляри
06.09.2010 г.-ОК мед
31.12.2010г.-покана за визи
01.02.2011g.-визи
a_stefanin
Мнения: 18
Регистриран на: Пет Авг 21, 2009 6:47 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от a_stefanin »

litlefish написа:и защо на съобщението ми излиза 12:53 ам като сега е 02:55 през ноща :^)
Гледай горе в дясно на поста си.....там пише дата и час. Наистина си го пуснала второто съобщение точно в 2:55. :)

П.С. Късмет на всички които са днес на интервю......утре сме ние с жена ми ;)
Аватар
vivi_an
Мнения: 8
Регистриран на: Вто Юли 14, 2009 9:01 am
Местоположение: Dobrich

Re: Интервю - май 2010

Мнение от vivi_an »

Здравейте! Ние не успяхме да минем - не се справихме с френския добре и така господина прецени че няма да можем и добре да се адаптираме и ни отряза и адаптацията доста, макар че се бяхме подготвили добре. Та така - може да ни отпишете от табличката. Иначе човека е много спокоен и говори бавно и разбираемо... придържа се към дюмандите и това е. Добре е да знаете подробно да обясните какво вършите точно на работа... работния процес... на това май наблегна при нас най-много на професията и на евентуалната работа в Квебек. Бон шанс на останалите през майската сесия!
02.07.09 - izprateni docs do Viena
15.07.09 - accuse
irenavi
Мнения: 25
Регистриран на: Вто Май 18, 2010 2:23 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от irenavi »

На мен ми е ясно, че ще чистя къщи до побъркване, но искам да попитам освен за F/франкофон/ и за втора точка от сертификата, където пише квалификация. Там на мъжа ми нищо не пише, а на мен пише tehnologue et dessin. Аз по документи не съм технолог, а съм конструктор. На самото интервю ме попита дали не е по-добре да уча там за технолог, а не за конструктор, защото е по-лесно. Казах му, че определено е по-лесно, но ще видим какво ще уча. Та искам да питам какво означава това, че ми е сложил тази квалификация. Че само това мога да уча ли нямам представа просто.
nikolov
Мнения: 68
Регистриран на: Вто Окт 06, 2009 2:33 pm

Re: Интервю - май 2010

Мнение от nikolov »

vivi_an, много съжаляваме за отказа, ние също много се притесняваме дали ще се справим, но каквото стане. Blondi, ние също сме на 26ти. Интервюто ни е в 11ч. Успех!
Документи до Виена-29.11.2009
Акюзе-07.12.2009
Интервю-26.05.2010-успешноооооо!!!!!
Документи Букурещ-09.06.2010
Баркодове-23.06.2010
Формуляри за медицински-06.07.2010
Медицински-14.07.2010 (ОК-27.07.2010)
Покана за визи-07.12.2010
Визи-31.12.2010
Joya
Мнения: 474
Регистриран на: Чет Апр 20, 2006 3:49 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от Joya »

vivi_an :(
НЯма ли да ви даде шанс за повишаване на нивото ?
Мога ли да те попитам какви нива бяхте писали ?
НА миналите честито, на тези които им предстои успех !!!
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Nandy
Мнения: 17
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 4:53 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от Nandy »

Здравейте и от мен, която преди около час си прибрах в папката сертификата. :emo: ;) Интервю на 19.05. от 9:00 - Успешно!
Бях първата за деня и при мен всичко мина гладко, спокойно и ведро. Но както ви писах и вчера, влязох с идеята за победа! Самият човек много предразполага. Мил е, усмихнат и спокоен.
Ще ви напиша това, за което ме пита и как му хванах тактиката за задаване на професионални въпроси във всяка област ;)
Малко по-различни ми бяха въпросите, от тези на публикувалите до момента кандидати, може би заради нивото на езика (аз съм 12/12 френски и 8/8 английски). Ще пропусна проверката на документите и неговото представяне. Говори много разбираемо, бавничко, не се безпокойте от акцента; човекът е учил и живял в Белгия, така че езикът не е 100% квебекарски.
1. Каква е главната причина да вземете решение за емиграция и защо в Квебек?
2. Как виждате стъпка по стъпка професионалното си развитие и какви пречки можете да срещнете? Поиска подробно да му разкажа всичко.
3. Когато му казах, че искам да се реализирам в областта на НЛП (невро-лингвистичното програмиране) и коучинга и че съм проучила всички фирми там, които се занимават с това, той погледна странно (това не е широко разпространена област) и цъкна в google да види какво ще му излезе. Накара ме да му говоря за създателите и авторите на различните методи в НЛП, за различните подходи, после за 4-те етапа в коучинга... т.е. подгответе се добре най-вече в областта, в която работите и искате да се реализирате. Човекът влиза в нета и каквото му изскочи във връзка с това, което му говорите, ви пита за това. Един архитект е нормално да задава грамотни въпроси на строителен инженер, ама за етапите в коучинга, моля... Че даже ми цитира и бестселъра в областта. ;) Както се казва на френски: Айде, джанъм! ;)
4. Какво знаете за нивото на човешките ресурси в Квебек (това работя) и какво трябва да направите, за да се реализирате в тази сфера? Кои са стъпките, които ще предприемете, за да работите като HR в Квебек (ето за HR-ите, на кото им предстои интервю подробен линк - http://www.orhri.org/presse/fiche.aspx?f=57589)? Кажете ми няколко големи фирми, които имат RH отдели и каква е дейността им, как са структурирани? Говорете ми за процедурата по акредитирането и към коя институция, в кой университет, като редовен или задочен студент ще учите? Наблегнете на това, че даже и да искате да си повишите квалификацията, да учите и т.н. най-важното е да започнете работа, за да сте стабилни и сигурни, за да можете да продължите напред. Не подбират хора, които искат да са само студенти .
5. Стандартните въпроси бяха: Избройте ми главните градове в Квебек; Били ли сте някога там?; Имате ли роднини там?
6. На английски ме пита:
- Кои са пречките, които предвиждате, кацайки на канадска земя?;
- Разкажете ми за няколко щастливи случки в живота си;
- Ако спечелите голяма сума, какво бихте направили с нея?
Това беше в общи линии. Аз не му дадох много-много да пита, защото говорих без да спирам, и то за неща, за които той не беше особено в час. Но през цялото време проверяваше всичко в google и от там му идваха въпросите, особено за професията.
Накрая, като му стана ясно, че ще се боря да работя в областта на ЧР, ми принтира една декларация, която ми дава право да си търся работа като conseiller des RH и да кандидатствам в техния ORDRE DES CONSEILLERS EN RESSOURCES HUMAINES AGRÉÉS.
Пожела ми успех, след като ми принтира сертификата, и ме изпрати с усмивка. :)
Човекът оценява всяко добро желание и ясно намерение за реализация. Вярвам, че всички имате такова! Пожелавам ви успех от сърце и стискам палци да мине толкова спокойно и усмихнато, което при мен. :y: :y: :y:
За по-зиморничавите дами - климатикът духа много студено. Не рискувайте с ефирни ризки ;)
Аватар
MermaidBG
Мнения: 232
Регистриран на: Нед Дек 27, 2009 11:50 am
Местоположение: Varna, BG вече Vancouver, BC, Canada

Re: Интервю - май 2010

Мнение от MermaidBG »

Здравейте!
Вчера от 16 ч и ние минахме успешно. Отидохме с мъжа ми към 14:30, за да се запознаем с javor234. Още със събуждането си сутринта се усетих , че не съм в кондиция и не можех да се сетя за елементарни думи. Чувствах се уморена и имах лоши предчувствия.
Сега малко за нас: аз съм водещия кандидат, магистър електроинженер .От 2006 г работя в проектантско бюро като проектант. Имаме 2 деца на 3 и 7 г През последните 10тина година съм работила, учила и раждала и много се притеснявах, как ще им обяснявам как съм се справила. Никога не съм ходила в чужбина, нямам опит в говоренето на чужди езици. Писах нива на френски и английски 5/6,като много добре знаех , че няма да мога да ги защитя говоримо. Писмено може и по-високи да покрия :) На моя мъж писах нива 4/5 на френски . Аз уча френски от нулата от м. Юли , а моя мъж седна да го учи чак като получихме поканата :D
Та така, надявам се добихте представа.....
Влязохме към 16:30 ч. Имах подготовка за всеки един въпрос, който е задаван и на практика нямаше да му дам възможност да се заяде с мен особено в моята област на образование и професия.
Е добре , ама.......уж съм силен човек, справяла съм се с какви ли не проблеми ....седнах ли на столчето, ми застанаха едни буци в гърлото, сви ми се стомаха и какво ли още не....само дето не припаднах. Човека се представи. Много отчетливо говореше...наистина нямаше място за притеснение, ама на ...питаше ли ме нещо аз почвах а, ъ о , у откъсчлени думи, фрази с паузи между тях , изобщо не спазвах словоред , времена .......ужас ще се пукна от яд :@ Уж толкова добре се бях приготвила. Почнаха да ми се потят ръцете (за пръв път в живота ми) и си викам край, сама си се провалих..отиде ми трудеца на вятъра ;( Така бях глътнала джама, че през цялото време говорих някакви глупости. Например: исках да кажа че 95% от електроенергията се произвежда от хидроквебек, а казах 95% от енергията се изнася за другите провинции и в щатите. Те с преводачката така се разсмяха бурно.....аз веднага се усетих кво съм казала, ама пусто му като не мога да кажа :извинете обърках се исках да кажа това ...млъкнах. После другата глупост която изтърсих беше: той ме пита искате ли да живеете по на север, аз викам не - много е студено. А той: ами в Монреал как е. Викам modéré и те пак кис кис кис....направо се чувствах като ....някой изтърсачка. А всъщност можех да му кажа и средни годишни температури и още един куп статистически данни. Затова съвет от мен.....не си пълнете главата като мен с всякакви глупости (като например колко км е Квебек - Монреал и подобни), защото можели да те питат. Няма нищо лошо човек да не знае, ние да не сме енциклопедии.
Иначе човека си беше много добронамерен. Попълваше си данните в компютъра и сам си говореше: вие сте родена на 11 ноември...спираше поглеждаше ме и чакаше да си кажа годината....и така за всички членове от семейството. Гледаше ми дьомандето задаваше въпроси и даже сам си отговаряше. Например : вие сте се оженили месец преди да подадете документите......значи заради процедурата сте се оженили. Аз само потвърждавах (а иначе си бях подготвила такива изказвания , защо не сме се оженили досега и прочие). От датите на раждане отиде чак на образованието ни. Нито ме пита адреса ви същия ли е, има ли някакви промени. Пита ме само каква ми е специалността и подаде дипломите на преводачката да сверят номерата и датите на издаване. Изобщо не пита какво съм учила, колко време и прочие....гледаше си в компютъра и сам си диктуваше какво да пише. По едно време стигна на какво работите в момента. Там трябваше принципно да го разбия. Имах подготовка да обясня на френски с детайли даже, а само успях да кажа с 3-4 думи и толкова кратко , че ако този човек не е архитект (както разбрах в последствие от вас) и не беше запознат с процеса на цялостното проектиране на сградите, щеше да ми каже ми ти нищо не правиш значи. Зададе няколко въпроса по работата ми , аз отговорих с по една дума (а не трябваше) Оттам мина на това какво искам да работя там, аз взех да се обяснявам как в началото мога това, а после онова евентуално.....а той : не, не....какво ви се работи принципно....аз пак ....ами в началото мога и това и това като повтарях казаното с по нещо добавено. И той накрая вика: не, какво ти се работи по принцип в Квебек в далечното бъдеще. Викам: аааааа, ами електро инженер разбира се. И той : ми да де много ясно туй трябваше да кажеш .... и продължи да си попълва нещо си. Тъй като видя, че му говорих какво ще работя , следващия му въпрос беше: а сега да видим какво ще работиш като отидеш там. Аз пак повторих казаното и тръгнах да вадя обявите. Докато ги вадих му обяснявах, че има ужасно много работа в моята сфера и съм извадила малка част от тях (ами към 15 :D ). Той ги разгледа, видимо остана доволен. Аз му обяснявах , че само да си подобря френския, работа колкото щеш. Докато ги гледаше , хвана една , обърна я към мен подчерта ми едно съкращение и ме пита какво означава: ASAP .Добре, че предната вечер питах мъжа ми и отговорих веднага: as soon as posible .
Зададе си традиционния въпрос , защо искаме точно в квебек да имигрираме и каза: сегааа да видим колко точки сте получили....изчакахме около 1-2 мин явно някаква програма е изчислявала нещо и каза: знаете ли колко точки трябва да имате за да минете. Отговорих че знам :68,а той: да, ама не.....63 ви трябват . Аз го погледах учудено. А сега искате ли да знаете колко имате. Кимнах. Той направи кратка пауза, погледна ми е каза: 64. Моментално изкрещях УИИИИИИИИИИИ. Той се засмя и каза: ама колко бързо разбра за какво става въпрос. И всички се засмяха, после си каза словото че според закона бъра бъра бъра и ни обяви за одобрени. Докато говореше аз се разревах от радост...текнаха едни сополи аз се извинявах и пак продължавах да рева. А той ме успокояваше: не се притеснявайте госпожо, поплачете си , всичко е в реда на нещата . Разпечата сертификатите за около 5 мин и ни изпроводи . Погледнах часовника беше вече 6 без 10 , час и 20 мин сме стояли вътре. Ужасно много се радвам , защото аз ако бях на негово място щях да си се отрежа. Такъв френски демонстрирах, че направо ме е срам. Яд ме беше, че на практика имаш солидна подготовка. Но всичко е протекло добре, щом свършва добре.
Успех на останалите и наистина не се притеснявайте, да не попаднете в моята ситуация. Човека е много добронамерен и наистина не е дошъл да къса. Явно френския не е основен критерий за успешно преминаване. Ако всичко останало е наред в документацията ви и си отворите устата да кажете нещо на френски, за да покажете че наистина искате да отидете , преминаването ще е успешно.

Дългичко стана....а още много мога да ви разкажа. Основното е да не се притеснявате. Да докажете стажа си, да обясните точно какво работите и защо искате да отидете в Квебек, да покажете че сте запознати с пазара на труда и ви гарантирам успех.

П.С Ние бяхме последните за деня, след нас нямаше никой
18.09.2009=>Vienne
13.10.2009=>Accusé
18.05.2010=>Entrevue

31.05.2010=>Bucarest
15.06.2010=>Étiquettes
13.07.2010=>Formulaires
03.08.2010=>MC "Vita"
30.08.2010=>OK
10.01.2011=>Invitation pour visas
04.02.2011=>Visas
1 an 4 mois et 17 jours=>Durée de la procédure
01.03.2011=>Nous quittons la Bulgarie
Аватар
zory_bory
Мнения: 133
Регистриран на: Нед Окт 12, 2008 5:11 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от zory_bory »

Честито и от нас на миналите успешно, много се радваме. Благодарим ви,че споделяте впечатленията си, трудностите, които сте имали и въпросите, които са били задавани. Аз малко се ошашках като разбрах че мусюто е архитект, щото ние и двамата сме му колеги и доста ще ни поизпържи. Ама по добре да оставим притесненията, пък каквото стане. Още веднъж честито на добилите сертификат! :^:
Julia&Joro
Мнения: 72
Регистриран на: Вто Юли 15, 2008 12:40 pm
Местоположение: София, Монреал

Re: Интервю - май 2010

Мнение от Julia&Joro »

MermaidBG написа:Здравейте!
Вчера от 16 ч и ние минахме успешно.
Еееее, честито Мая! :beers: Поздравления и успех и занапред! Мисля, че е време за среща ;), някой има повод да почерпи. :D

Честито на всички, които са преминали интервюто и успехи на тези, на които им предстои!
blondi
Мнения: 74
Регистриран на: Съб Авг 22, 2009 3:18 am
Местоположение: Бургас

Re: Интервю - май 2010

Мнение от blondi »

Отново честито на успелите. Нашето интервю е на 26.05 от 14.00 ч. Ще пътуваме от Бургас предния ден.
27.10.2009 г.-док.Виена
26.03.2010 г. -покана за интервю
26.05.2010 г. - интервю
21.06.2010 г. -док. Букурещ
04.08.2010 г. -мед. формуляри
06.09.2010 г.-ОК мед
31.12.2010г.-покана за визи
01.02.2011g.-визи
Аватар
MermaidBG
Мнения: 232
Регистриран на: Нед Дек 27, 2009 11:50 am
Местоположение: Varna, BG вече Vancouver, BC, Canada

Re: Интервю - май 2010

Мнение от MermaidBG »

Мерси, Юле! Наистина трябва да се съберем. Нека да свърши сесията и ще го организираме :party:
zory_bory, не се притеснявай.....приеми го от положителната стана, че мюсюто е архитект. Именно, защото е архитект, знае какви качества трябва да притежаваш, за да завършиш , а още повече и да натрупаш стаж. Работа в тази сфера има много и ще ви сложи повече точки за адаптивност. Все пак един архитект може да работи и като чертожник, умее да борави с документация, има техническа грамотност така, че има широк диапазон от професии, които реално може да упражняваш, макар и ниско квалифицирани : консултант - продавач на строителни материали, секретар в строителна фирма, и много много други . На практика няма да останете гладни :!:

Успех! :y:
18.09.2009=>Vienne
13.10.2009=>Accusé
18.05.2010=>Entrevue

31.05.2010=>Bucarest
15.06.2010=>Étiquettes
13.07.2010=>Formulaires
03.08.2010=>MC "Vita"
30.08.2010=>OK
10.01.2011=>Invitation pour visas
04.02.2011=>Visas
1 an 4 mois et 17 jours=>Durée de la procédure
01.03.2011=>Nous quittons la Bulgarie
a_stefanin
Мнения: 18
Регистриран на: Пет Авг 21, 2009 6:47 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от a_stefanin »

Някой може ли да ми даде линк за работа в Квебек ???
litlefish
Мнения: 13
Регистриран на: Вто Авг 25, 2009 6:12 pm

Re: Интервю - май 2010

Мнение от litlefish »

Благодаря за подкрепата и окуражителните думи.Ние наистина се надяваме да ни върне за ниво на езика, но каквото и да стане ще се борим пак :)
И така... Мосюто е много учтив, сдържан и позитивно настроен.
1. Започнахме с международните паспорти, попита за детето ,но обясних че ще му направим по-късно- ок.
2. Дипломи, кога са придобити, на коя специалност в Квебек отговарят, какви дисциплини сме учили. Може би заради ниските нива ,но той почти сам си отговаряше четейки по документите.
3. Стаж-дали е по -специалността. Аз съм инженер-дизайнер, но му казах , че в България няма производство(то има но не в техния смисъл на думата, ако някой е гледал предаването "How is made?"по Discovery) и работя като проектант на кухни и други мебели, работила съм и като конструктор в мебелно производство.Той прие отговора, но продължи да си мърмори къде да ме класифицира.Мъжа ми-машинен инженер(в смисъл на автомобили и окачване)-защо работел като монтьор и така. Казах че съм в майчинство от декември 2008 и в България е 2 години платено-не ми поиска никакъв документ, само с преводачката обсъдиха нещо и продължихме .
Имаме малък проблем-в удостоверението на моя мъж от НОИ София за стажа за последните 2 години от компютъра им излизало само"осигурен", а за предишните си пишеше длъжноста по договор.От предишната работа му бяха казали че са му върнали трудовите книжки, но той е сигурен че такива не е получил и също не се е разписвал за такива.И така настана въпроса какво става в действителност.Естествено бяхме забравили да вземем трудовия му договор, но бях взела една служебна бележка от януари, която ми трябваше за яслата за малкия.Мосюто поиска да я задържи и се надяваме да си направи проверката-доколкото знам имат достъп до такава информация.
То и аз съм "продавач" по договор, но какво да се прави така е в нашата мила родна страна.
4. Защо искаме в Квебек?- приключвах с 4-те изречения ,когато той леко вдигна ръка и въздъхна, без да ме погледне все едно казва"достатъчно, ясно, разбрах ви"
5. Какви са вашите професионални планове, какво искам да работя, какви са условията за упражняване на професията ми?-тука малко се оплетох с времената и спрягането на глаголите, но ме разбра.
6.дали знам фирми кото се занимават с това което искам -казах само една.не пожела да извадя офертите, а да кажа наизуст.После вече показах колко оферти имам, но попита дали съм влизала във всяка една обява за да разбера точно какви са изискванията/условията за работа-не бях :worried:
Мъжа ми го пита как се казва(от притеснение не можа да му разбере въпроса), дали е женен, има ли дете, как се казва-ок, и пак как се казва той и тогава моя мъж се засмя на себе си и отговори.Пита какво ще работи-ок
И реши че ще му понижи нивата на 2/2, а при мен отбеляза в молбата че съм потвърдила 4/4 нива.
Тогава реши да ме пробва на английски и ме пита пак "какви са вашите професионални планове?"-не бях се подготвяла , но така го застрелях с бърз и изчерпателен отговор, че той само леко трепна изненадан в началото и ме погледна чак накрая.Пита и колко км са Варна-София-460 знам аз ,ама ми се изпари как беше "...стотин" на английски-срам.То от после ти идват много неща в главата, ама... И после колко е часът-след няколко опита отговорих успешно :lol:
Нищо не пита за Квебек-история ,население, климат, наеми, детски градини...-нищо.Мисля че заради нивата, но аз бях си подготвила една дебела папка 8 см(освен папката с основните документите)с инфо за Квебек и според моя мъж, който беше предимно наблюдател, това е направило впечатление. Не съм сигурна ,но май трябваше да му ги набутам за да види че сме се интересували за всичко там.
Само пита за нивото на безработица и аз му казах веднаха 8% за март 2010 , а той дори не реагира.
Накаря ни обясни че още при първата селекция във Виена имало някакво объркване с точките и сме имали 10 точки по-малко, после се оказа че били 5 точки по-малко.Проблемът идвал главно от ниските нива на френски.Каза че бил длъжен да провери и по новата система от 14.10.2010 ,но май пак не стигали.Повече от 20 мин пухтя и си мърмори и трака на лаптопа.Накрая каза че ще му трябва още около 1 час за да провери внимателно точките и ще ни изпрати отговора по пощата. Ние останахме с впечатление , че искаше да направи всичко възможно да ни пусне, но като няма на какво да се опре е безсилен.
Изчака ни тъпеливо до вратата да си приберем папките.Здрависахме се за довиждане,пожела ни всичко хубаво .Аз усмихнато му благодарих, въпреки че от 100 км си личеше че са ми потънали гемиите :lol:
И сега чакаме....
Браво на успешно преминалите! Трудът винаги си заслужава(когато става въпрос за извън България)!
На следващите кандидати в сесията- смело напред и защитавайте това което претендирате че можете и знаете!
Публикувай отговор