Сертификати без интервю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
zorbat

Сертификати без интервю

Мнение от zorbat »

Някой от тези на които им бяха поискали документи за език получил ли е сертификати без интервю?
Аз така и не изпратих документ за език различен от дипломите ми, не ни извикаха на интервю сега, та се чудих дали да се надявам за сертификати или да си чакам декември.... :angel:
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Arrivee au Quebec - 22.03.2011
Ninushevi
Обратна връзка:

Re: Сертификати без интервю

Мнение от Ninushevi »

zorbat написа:Някой от тези на които им бяха поискали документи за език получил ли е сертификати без интервю?
Аз така и не изпратих документ за език различен от дипломите ми, не ни извикаха на интервю сега, та се чудих дали да се надявам за сертификати или да си чакам декември.... :angel:

То идеята да пратиш документ за език е именно да не се явяваш на интервю. Според мен щом са ти поискали, следва да им изпратиш. Иначе подозирам, че резултатът може да е негативен за теб. Така като гледам имаш още време, за да изпратиш необходимия документ.При мен положението е сходно с твоето. Аз ще се явявам на изпит края на месеца. Успех!
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
zorbat

Мнение от zorbat »

Ами аз ги питах дали бакалавър и магистър по френски не доказват нивото ми на френски и те ми отговориха за сега да не се явявам на изпит. Ако преценяли щели да ме известят. Това беше февруари...
Аз им изпратих и договор за работа на френски, защото работя във френска фирма където пише че работя с езика и се надявам да е достатъчно. Исках да си спестя 200лв за изпит:-)
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

zorbat написа:Ами аз ги питах дали бакалавър и магистър по френски не доказват нивото ми на френски и те ми отговориха за сега да не се явявам на изпит. Ако преценяли щели да ме известят. Това беше февруари...
Аз им изпратих и договор за работа на френски, защото работя във френска фирма където пише че работя с езика и се надявам да е достатъчно. Исках да си спестя 200лв за изпит:-)
По мое мнение има вероятност скоро да ви пратят сертификатите. Това при условие че сте си сметнали така точките че да няма нужда от точки за мотивация.
Просто хората не бързат като нас. Нямат голям зор за нови емигранти ;) .
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

А що не вземеш да ги подпиташ пак за развитието с един имейл. Ще намериш начин как да подходиш. В БГ пощи се губи толкова кореспонденция....
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

zorbat написа:Аз им изпратих и договор за работа на френски, защото работя във френска фирма където пише че работя с езика и се надявам да е достатъчно.
Когато аз бях на този етап, четох в GPI-3-1 че ако кандидатът не представи резултати от тест, то номерът може да мине и със представяне на доказателство че наскоро е учил или работил, ползвайки съответния език. Инвестирах 15 минути да намеря точния текст и да го цитирам, но... не го намерих.
Стискам палци да ти дойде писмо със сертификати скоро :y: И не забравяй да се похвалиш ;)
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

loginn написа: Нямат голям зор за нови емигранти ;) .
Просто ми е интересно от какво произтича това заключение. Може и на лични да не цапаме темата.
atakama

Мнение от atakama »

Има ли хора, подали си документите след 11.04.2010 ? Някой знае ли със сигурност дали е задължителен теста за доказване нивото на френски език или не. Дали часовете по френски от дипломите ни за средно образование ще се признаят за доказателство за владеене на езика, при положение че са от преди 15 години.
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

atakama написа:Има ли хора, подали си документите след 11.04.2010 ? Някой знае ли със сигурност дали е задължителен теста за доказване нивото на френски език или не. Дали часовете по френски от дипломите ни за средно образование ще се признаят за доказателство за владеене на езика, при положение че са от преди 15 години.
Тестът изобщо не е здължителен. Те си преценяват, на базата на документите и събраните точки, кои да се явяват на изпит и кои на интервю. Относно часовете по френски от средното-вероятно няма да ви ги признаят, защото е минало много време. Аз съм завършил английска гимназия преди 15г. и сега ми искат да се явя на изпит за ниво по английски(освен по френски). Явно смятат времето за фактор(може пък да сме ги забравили тея езици :D ) Успехи!
atakama

Мнение от atakama »

Благодаря за бързия отговор. Успех и на вас! :y: :)
zorbat

Мнение от zorbat »

demococcus написа:
zorbat написа:Аз им изпратих и договор за работа на френски, защото работя във френска фирма където пише че работя с езика и се надявам да е достатъчно.
Когато аз бях на този етап, четох в GPI-3-1 че ако кандидатът не представи резултати от тест, то номерът може да мине и със представяне на доказателство че наскоро е учил или работил, ползвайки съответния език. Инвестирах 15 минути да намеря точния текст и да го цитирам, но... не го намерих.
Стискам палци да ти дойде писмо със сертификати скоро :y: И не забравяй да се похвалиш ;)
дано, дано!
Ще се похваля и ще почерпя ако стане:-)
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

kill_u написа:
loginn написа: Нямат голям зор за нови емигранти ;) .
Просто ми е интересно от какво произтича това заключение. Може и на лични да не цапаме темата.
По-добре тук, не мисля че ще "изцапаме темата".
Това не е заключение. Написах го с голяма доза ирония и с презумпцията че на повечето от нас е известно че имат огромна нужда от емигранти. Затова добавих едно намигване в края.
И на мен ми се иска да не е така проточена процедурата. Чудя им се защо така спокойно я карат, а в същото време пресата им тръби че са закъсали за работна сила.
Извинявам се на тези които са го приели буквално.
Аватар
hoyden
Обратна връзка:

Мнение от hoyden »

atakama написа:Има ли хора, подали си документите след 11.04.2010 ? Някой знае ли със сигурност дали е задължителен теста за доказване нивото на френски език или не. Дали часовете по френски от дипломите ни за средно образование ще се признаят за доказателство за владеене на езика, при положение че са от преди 15 години.
Сега виждам написаното и се сетих, че аз като подавах документи, не съм прилагала никакви сертификати за ниво на езика. За доказателство си изпратих дипломата за средно образование от фр. гимназия със общо 1720 часа френски език. Явно им е било достатъчно, защото не са ми искали допълнителни документи. А в момента на подаване на документите, бяха изминали точно 10г от завършването ми.
Явно, обаче правилата са се попроменили малко :(
А относно търсенето на нови имигранти...хм, спорен въпрос, нека по-старите емигранти да се изкажат. Аз лично съм чела из местните вестници, че прираста на населението расте доста бързо, имаше и някакви статистики, че след незнам си колко години, имиграните ще са почти наравно с местните. Което е малко плашещо за местните и от което следва, че ще вдигнат критериите за кандидат емигрантите.
Само казвам какво съм прочела, мнение не давам, вие си правете изводите.
Желая ви успешна процедура и учете френски, ама много френски, защото и аз с моите 1720 часа език, в голямо чудо се видях в началото. Щото кебекарския не си е баш френски.
Успех!
Ако някой има въпроси, моля да пише на лични. :beer:

“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

hoyden написа:
Сега виждам написаното и се сетих, че аз като подавах документи, не съм прилагала никакви сертификати за ниво на езика. За доказателство си изпратих дипломата за средно образование от фр. гимназия със общо 1720 часа френски език. Явно им е било достатъчно, защото не са ми искали допълнителни документи. А в момента на подаване на документите, бяха изминали точно 10г от завършването ми.
/quote]

Е хубаво, ама аз защо с английска гимназия трява да се явявам за ниво по английски и то при условие, че не е водещия език...Направо избеснявам. Тея хора знаят ли какво е езикова гимназия. А и при положение, че не държат чак толкова на английския. Много странно се получава. Сега не стига, че се мъча да науча колкото се може повече френски, за да защитя добро ниво на изпита, ами после за месец най-много трябва да оправя и английския. Ужас голям! Дали ще ми помогне, ако си извадя хорариум от английската за езика и да им го пратя. Да вземат да се съгласят и да не се явявам и по английски, че ми идва в повече :))
Аватар
hoyden
Обратна връзка:

Мнение от hoyden »

Ninushevi написа:
hoyden написа:
/quote]

Е хубаво, ама аз защо с английска гимназия трява да се явявам за ниво по английски и то при условие, че не е водещия език...Направо избеснявам. Тея хора знаят ли какво е езикова гимназия. А и при положение, че не държат чак толкова на английския. Много странно се получава. Сега не стига, че се мъча да науча колкото се може повече френски, за да защитя добро ниво на изпита, ами после за месец най-много трябва да оправя и английския. Ужас голям! Дали ще ми помогне, ако си извадя хорариум от английската за езика и да им го пратя. Да вземат да се съгласят и да не се явявам и по английски, че ми идва в повече :))
Ако не си го направил досега това с хорариума, действай! Тук училищната система е съвсем различна от нашата и хората идея си нямат що е туй Английска или Френска гимназия. Затова остави фактите и цифрите да говорят :y:
Странна е работата с това да ти искат серификат за Английския, но както вече казах, явно сменят лека полека изискванията и затягат коланите за кандидатите. Дано да мине номера с хорариума и да си учиш френския на спокойствие :^)
А между другото, той и английския ще ти трябва, съотношението англ.- френски, които ползвам тук са 50/50. Мъжа ми например, говори само на английски, защото сме в англофонски квартал и фирмата му е англофонска. Обаче, ако дойдете и се преселите в източните квартали, дупе да ви е яко, забравяте за английски, ще ползвате само чист кебекарски френски :lol:

“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
Публикувай отговор