Аз така и не изпратих документ за език различен от дипломите ми, не ни извикаха на интервю сега, та се чудих дали да се надявам за сертификати или да си чакам декември....

zorbat написа:Някой от тези на които им бяха поискали документи за език получил ли е сертификати без интервю?
Аз така и не изпратих документ за език различен от дипломите ми, не ни извикаха на интервю сега, та се чудих дали да се надявам за сертификати или да си чакам декември....
По мое мнение има вероятност скоро да ви пратят сертификатите. Това при условие че сте си сметнали така точките че да няма нужда от точки за мотивация.zorbat написа:Ами аз ги питах дали бакалавър и магистър по френски не доказват нивото ми на френски и те ми отговориха за сега да не се явявам на изпит. Ако преценяли щели да ме известят. Това беше февруари...
Аз им изпратих и договор за работа на френски, защото работя във френска фирма където пише че работя с езика и се надявам да е достатъчно. Исках да си спестя 200лв за изпит:-)
Когато аз бях на този етап, четох в GPI-3-1 че ако кандидатът не представи резултати от тест, то номерът може да мине и със представяне на доказателство че наскоро е учил или работил, ползвайки съответния език. Инвестирах 15 минути да намеря точния текст и да го цитирам, но... не го намерих.zorbat написа:Аз им изпратих и договор за работа на френски, защото работя във френска фирма където пише че работя с езика и се надявам да е достатъчно.
Просто ми е интересно от какво произтича това заключение. Може и на лични да не цапаме темата.loginn написа: Нямат голям зор за нови емигранти.
Тестът изобщо не е здължителен. Те си преценяват, на базата на документите и събраните точки, кои да се явяват на изпит и кои на интервю. Относно часовете по френски от средното-вероятно няма да ви ги признаят, защото е минало много време. Аз съм завършил английска гимназия преди 15г. и сега ми искат да се явя на изпит за ниво по английски(освен по френски). Явно смятат времето за фактор(може пък да сме ги забравили тея езициatakama написа:Има ли хора, подали си документите след 11.04.2010 ? Някой знае ли със сигурност дали е задължителен теста за доказване нивото на френски език или не. Дали часовете по френски от дипломите ни за средно образование ще се признаят за доказателство за владеене на езика, при положение че са от преди 15 години.
дано, дано!demococcus написа:Когато аз бях на този етап, четох в GPI-3-1 че ако кандидатът не представи резултати от тест, то номерът може да мине и със представяне на доказателство че наскоро е учил или работил, ползвайки съответния език. Инвестирах 15 минути да намеря точния текст и да го цитирам, но... не го намерих.zorbat написа:Аз им изпратих и договор за работа на френски, защото работя във френска фирма където пише че работя с езика и се надявам да е достатъчно.
Стискам палци да ти дойде писмо със сертификати скороИ не забравяй да се похвалиш
По-добре тук, не мисля че ще "изцапаме темата".kill_u написа:Просто ми е интересно от какво произтича това заключение. Може и на лични да не цапаме темата.loginn написа: Нямат голям зор за нови емигранти.
Сега виждам написаното и се сетих, че аз като подавах документи, не съм прилагала никакви сертификати за ниво на езика. За доказателство си изпратих дипломата за средно образование от фр. гимназия със общо 1720 часа френски език. Явно им е било достатъчно, защото не са ми искали допълнителни документи. А в момента на подаване на документите, бяха изминали точно 10г от завършването ми.atakama написа:Има ли хора, подали си документите след 11.04.2010 ? Някой знае ли със сигурност дали е задължителен теста за доказване нивото на френски език или не. Дали часовете по френски от дипломите ни за средно образование ще се признаят за доказателство за владеене на езика, при положение че са от преди 15 години.
Сега виждам написаното и се сетих, че аз като подавах документи, не съм прилагала никакви сертификати за ниво на езика. За доказателство си изпратих дипломата за средно образование от фр. гимназия със общо 1720 часа френски език. Явно им е било достатъчно, защото не са ми искали допълнителни документи. А в момента на подаване на документите, бяха изминали точно 10г от завършването ми.hoyden написа:atakama написа:Има ли хора, подали си документите след 11.04.2010 ? Някой знае ли със сигурност дали е задължителен теста за доказване нивото на френски език или не. Дали часовете по френски от дипломите ни за средно образование ще се признаят за доказателство за владеене на езика, при положение че са от преди 15 години.
Ако не си го направил досега това с хорариума, действай! Тук училищната система е съвсем различна от нашата и хората идея си нямат що е туй Английска или Френска гимназия. Затова остави фактите и цифрите да говорятNinushevi написа:Сега виждам написаното и се сетих, че аз като подавах документи, не съм прилагала никакви сертификати за ниво на езика. За доказателство си изпратих дипломата за средно образование от фр. гимназия със общо 1720 часа френски език. Явно им е било достатъчно, защото не са ми искали допълнителни документи. А в момента на подаване на документите, бяха изминали точно 10г от завършването ми.hoyden написа:atakama написа:Има ли хора, подали си документите след 11.04.2010 ? Някой знае ли със сигурност дали е задължителен теста за доказване нивото на френски език или не. Дали часовете по френски от дипломите ни за средно образование ще се признаят за доказателство за владеене на езика, при положение че са от преди 15 години.
/quote]
Е хубаво, ама аз защо с английска гимназия трява да се явявам за ниво по английски и то при условие, че не е водещия език...Направо избеснявам. Тея хора знаят ли какво е езикова гимназия. А и при положение, че не държат чак толкова на английския. Много странно се получава. Сега не стига, че се мъча да науча колкото се може повече френски, за да защитя добро ниво на изпита, ами после за месец най-много трябва да оправя и английския. Ужас голям! Дали ще ми помогне, ако си извадя хорариум от английската за езика и да им го пратя. Да вземат да се съгласят и да не се явявам и по английски, че ми идва в повече)