Кога е възможно да кандидатстваш за потребителски кредит?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: Кога е възможно да кандидатстваш за потребителски кредит?

Мнение от MrGeek »

bttm написа:а към чекинг акаунта може да бъде издадена дебитна карта за разплащане и теглене, така ли е?
Към чекинг акаунта имаш карта, чрез която можеш да теглиш пари от наличната сметка или пък да се разплащаш в системата на Interac (което ще рече във всички магазини). Дори и същата банка да ти издаде кредитна картя, тя е съвсем отделна сметка. Разбира се винаги можеш да прехвърляш от чекинг акаунта в сметката на кредитната карта, за да погасяваш текущия баланс по кредита, но при всички случаи това си е съвсем отделна сметка, която няма нищо общо с чекинг акаунта.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
bttm

Мнение от bttm »

bttm написа:Имам и още един въпрос: ние сме 4 в семейство и сме посочили че ще влезем в страната с минимума от 5000$, което знаете е близко до задължителното за 4 човека. Нашите планове са обаче аз да вляза предварително в Канада и да се установя при познати за два три месеца докато намеря квартира и някаква работа.(знам че има много за и против това да влезеш без семейството предварително, но така сме решили за сега) Та въпросът ми е, ако влизам сам и трябва да "покажа" евентуално на границата сумата за самоиздръжка, мога ли да покажа такава само за един човек или независимо, че влизам сам, трябва да удостоверя притежанието на 5000$? Имали ли сте такъв случай или поне да сте мислили по него? Възможно ли е сумата която трябва да показвам да бъде по сметка на кредитна карта VISA която кредитна карта да нося с мен, ако да, как се удостоверява че парите са на нея (банкова референция, разпечатка, на място.......)?
някой може ли и цитирания въпрос по-горе да коментира?
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

За да не береш ядове донеси ги тези 5000 КАД когато влизаш независимо че си сам.
Като идва твоето семейство иди да ги посрещнеш на аерогарата и носи тези 5000 ако са все още в кеш или разпечатка от сметка от банката ( плюс телефония номер на банката за да може да се обадят да проверят ако искат )ако са в банката.
Кажи на твоето семейстово като ги приемат при имиграциония служител да те извикат и теб. Ти имаш право да бъдеш там също.
Ако имаш мобилен телефон жена ти да го даде на имиграциония служутел и да каже че си залата за посрещане и служителя ще ти се обади, ако нямаш мобилен, може да те извикат по радиоуредба има такава на всички летища.
petar krastev
Напуснал форума

Мнение от petar krastev »

Аз като влязох в Канада имах джобни пари+карта Visa electron от БГ и после теглих от нея докато ги изтегля всичките и ги сложа в месна банка.После картата я хвърлих,понеже нямаше вече нищо в нея.Не са ме карали да показвам пари на летището,само ме питаха колко нося.Може би ако се съмняват ще те накарат да вадиш пари в брой.Но да върнат някой,или да не го пуснат в Канада заради липса на пари ми звучи несериозно,не си престъпник,имаш си редовна виза и документи.Ако има някой да сподели такъв опит нека да каже,но ме съмнява.
За взимане на кредит-засега моxем да правиm само предположения колко ще стане лихвения процент докато ти отпуснат на тебе,и ако вземе та се вдигне много да не стане така че е по-изгодно да пращаш пари дирекно в БГ да си погасяваш кредита.Не давам акъл,но според мене взимане на заем да си платиш заема е само разсрочване на проблема в времето,а не решаване.Не се знае тук каква работа ще почнеш може да го изплатиш и за 2-3 месеца заема в БГ,да не говорим че съществува и възможността да работиш през почивните дни(чистене,деливъри,)и така да си го изплащаш.
Как да превеждаш пари в Бг в твоята банка най-добре ще ти обясни Uspial,той това работи на full time
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

petar krastev написа:...Не са ме карали да показвам пари на летището,само ме питаха колко нося.Може би ако се съмняват ще те накарат да вадиш пари в брой...
И мен само ме питаха. Но kill_u не веднъж е споменавал, че имиграционния, който го е обслужвал не мирясал докато не му е видял пачката. Та е сигурно и малко въпрос на късмет.
petar krastev написа:...Но да върнат някой,или да не го пуснат в Канада заради липса на пари ми звучи несериозно,не си престъпник,имаш си редовна виза и документи...
Може да ти звучи несериозно, но това е едно от законовите изисквания, за да си получиш PR статута. А статута го получаваш именно на летището и е напълно възможно да ти го откажат. Иначе наистина май няма известен и потвърден случай на човек върнат за това, че няма достатъчно пари..... Това все пак не отменя факта, че е възможно.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Парадоксът на закъсалия е, че получава право на кредит чак, когато докаже, че жече има редовни доходи, тоест вече не е закъсал.
Звучи кофти, но всъщност предотвратява изхарчването на пари, които не могат да бъдат върнати.
Нали се сещаш какво може да направи един малоумен тинейджър с една безлимитна кредитна карта? Цял живот после ще работи, за парите, изхарчени за един уикенд.
Човек получава заем сповед доходите си.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Abuser

Мнение от Abuser »

Като човек работил в една от двете големи кредитни фирми ето и моят съвет: Не ползвайте кредитната си карта за покриване на разходи и за източник на потребителски заем. Вярно е,че наличието на кредитна карта (и успешното и управление) гради кредитна история. Имайте предвид, че 31% от кредитният ви рейтинг (ако е базиран само на една кредитна карта) се калкулира според това дали си плащате минимума всеки месец. Едно забавяне само ще ви направи бели по реитинга (т.нар ФИКО резултат) които няма да може да оправите около 2 години, дори да сте изряден. Други около 30% (29-35%) от кредитният ви реитинг е базиран на това какъв баланс поддържате спрямо лимита си. Тоест, ако имате лимит от 1000 КАД и винаги имате баланс от 800, то това означава, че поддържате 80%, което не е никак добро за кредита ви. Трябва да се поддържа под 35%... това именно прави идеята за ползване на КК откровено лош вариант за кредит.

Аз какво бих направил - както други хора писаха, бих си извадил веднага КК с гаранционен депозит 500-1000. Ползвайте картата често но много внимаваите със сроковете (забаване с ден-два ви стои в кредитното досие 7 години). Ако лимите ви е 1000 долара, не надвишавайте 350.

Другото което ми прави впечатление е за парите които носим.... ще се убедите когато дойдете, че това изискване не е случайно. Всеки е различен, но знаейки през какво минах преди 10-на години, аз не бих тръгнал без поне 10,000 за двама човека и 14,000 - двама с дете.

М/у другото, не знам колко време имате преди да дойдете, но ако са поне няколко месеца, инвестирайте си времето в езика - просто е мноооого трудно без него (лош език--> ниско квалифицирана работа--> ниски доходи)

Успех!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Abuser написа:...но знаейки през какво минах преди 10-на години, аз не бих тръгнал без поне 10,000 за двама човека и 14,000 - двама с дете.
Стига си се надувал, че плашиш новопристигащите! И аз бих дошъл с четвърт милион, ама като го нямам знам, че и с $1000 ще се оправим без да гладуваме.
Abuser

Мнение от Abuser »

Не ги плаша бе човек. Верно, стандарти всякакви - някои могат и в Salvation Army да отседнат. Аз говоря за нормално, в никакъв случай разточително, преживяване за 3-4 месеца през които да си платиш всички документи, да си наемеш прилична квартира (не на Eglinton/Keele примерно) и да имаш поне малко време да се огледаш и да си намериш работа. Ако знаеш как 3-ма човека, новопристигнали, могат да го направят това с 1000 долара, ще бъде интересно да го напишеш.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Abuser написа:Не ги плаша бе човек. Верно, стандарти всякакви - някои могат и в Salvation Army да отседнат. Аз говоря за нормално, в никакъв случай разточително, преживяване за 3-4 месеца през които да си платиш всички документи, да си наемеш прилична квартира (не на Eglinton/Keele примерно) и да имаш поне малко време да се огледаш и да си намериш работа. Ако знаеш как 3-ма човека, новопристигнали, могат да го направят това с 1000 долара, ще бъде интересно да го напишеш.
Че как ще си наемеш прилична квартира без да имаш доходи от работа. Поне тук е така декларираш колко получаваш на месец и тогава ти дават ключовете иначе, ако кажа аз в банката имам 1 милион никой не ти вярва, защото не знам дали може да се провери това нещо.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Писали сме го и сме го обсъждали и преди.

Ти обаче, казвайки, че не би тръгнал с по-малко от $14'000 за трима, значи, че ако ги нямаше щеше да си останеш в БГ ли? :D

Пак смесваме туризма с емиграцията.
Abuser написа:Верно, стандарти всякакви...
Някои могат да започнат работа на втория ден, други имат нужда "да се ориентират", или да полежат на социал, трети просто да изхарчат парите от апартамента, за който родителите им са блъскали цял живот и после да се приберат в БГ.
Аватар
bttm

Мнение от bttm »

Както някои тук препоръча инвестираме в обучение по френски и учим усилено. Целта ни е веднага след пристигане и намиране на квартира (чрез наши познати за гарант), веднага в рамките на 1-2 седмици да започнем работа, дори и на минимална надница, стига да е на бяло, защото нямаме време да се размотаваме и прекалено дълго да се ориентираме. Ще имаме достатъчно пари с нас но нямаме намерение да ги харчим, живеейки три месеца като царе, а после да се чудим как да молим държавата да ни помага. Дано успеем да научим езика тук на нивото на което ни е необходим за комуникация, а то има такава възможност, за да не почваме и КОФИ, което, ще е загуба на време от финансова гледна точка. Всичко това ще го направим за да може да си върнем колкото е възможно по бързо заемите от БГ, а не да похарчим и малкото останало, за адаптация 3-4 месеца.
17-09-2010 г.ВИЗИ
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Това е един чудесен план.

Съжалявам, ако ще ви разочаровам, но в БГ не можете да научите френския, който се говори тук. Нищичко няма да разбирате, ако зададете въпрос на френски. Наблегнете на английския!
Аватар
bttm

Мнение от bttm »

Английския го владя на много добро ниво. Смяташ ли че това може да ми помогне за намиране на работа в Монреал, било то и неквалифицирана?
17-09-2010 г.ВИЗИ
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ablood написа:Това е един чудесен план.

Съжалявам, ако ще ви разочаровам, но в БГ не можете да научите френския, който се говори тук. Нищичко няма да разбирате, ако зададете въпрос на френски. Наблегнете на английския!
Уличния жаргон може и да не научи, но граматиката е една и съща навсякъде. Няма такова нещо като "време пропиляно в учене на език". Езика (езиците) са най-важното нещо, което можете да подготвите от БГ - колкото по-добре, толкова по-бързо ще дръпнете тук.
Заключено