Има ли Българи / БГ среда в Уинипег? Как е живота там?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Paradisa

Re: Има ли Българи / БГ среда в Уинипег? Как е живота там?

Мнение от Paradisa »

Темата е - Българи в Уинипег :drinks: , а не индианци в Канада :bow: еййй...развалихте ми темата :worried: :spam: :smirk:
Документи до Виена (спонсорска процедура) : 08.08.2009
Permanent resident виза : 28.10.2010
Кацнала на Канадска почва : 14.01.2011

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Paradisa, темата за индианците е отделена под Шипките:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 22&t=38621
Paradisa

Мнение от Paradisa »

miteto написа:Paradisa, темата за индианците е отделена под Шипките:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 22&t=38621
Благодаря :handshake: :party: :^:

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
Paradisa

Мнение от Paradisa »

Започнах да се ровя из нета, за по-доказана информация, а не само предположения за този град, в който никой не иска и не препоръчва да се ходи...Бърз линк, че сега няма време за повече..но то би континюйд: :emo:

http://images.google.cz/imgres?imgurl=h ... s%3Disch:1

Аватар
7George

Мнение от 7George »

Явно българите са доста малко там. Чувал съм за преместили се от там. Има и такива БГ семейства дето не общуват с други българи. Важното е че мъжа ти има работа там. Средата и живота ще си го направите вие.

Викаш - не става спонсорирането без живеене в Канада. Логично. Той и калифорниеца го преживява тежко. Няма да се плашиш. :)

http://www.artsforall.ca/
http://www.winnipeg.ca/interhom/
Embrace your climate change!
Paradisa

Мнение от Paradisa »

7George написа:Явно българите са доста малко там. Чувал съм за преместили се от там. Има и такива БГ семейства дето не общуват с други българи. Важното е че мъжа ти има работа там. Средата и живота ще си го направите вие.

Викаш - не става спонсорирането без живеене в Канада. Логично. Той и калифорниеца го преживява тежко. Няма да се плашиш. :)

http://www.artsforall.ca/
http://www.winnipeg.ca/interhom/
Охо Георге, привет. Мерси за подкрепящото рамо пак :y: както и друг път. Избрахме Уинипег,като начало, точно заради възможностите за работа, пък като свърши проекта му, най-вероятно ще се преместим. Чета инфо, слушам какво той ми казва и мисля, че няма да сме обречени на студ и самота и да пием кафе с индианци и белите мечки. :D дори и на опера и балет може да се ходи - да поддържаме културата все пак :geek: Има кафе, което най-вероятно се държи от БГ-ти, ако още съществува. И най-вече е много вярно, както си го направим ние, друг не може. :) :y:

Аватар
Bessy

Мнение от Bessy »

Ние живеем в Уйнипег от около година и половина. Познаваме много малко Българи тук, а и не ни остава много време за контакти (с малки деца сме). Имам книжка от България, но там не желаех да шофирам (живеехме в София). Тук имаме две коли и се движа само с кола. Шофирането е удовослтвие, а и не мога да си представя как иначе ще се оправя с децата зимата. Тя наистина си е студеничка. -30 всъщност е доста често мах температура презнякои периоди на зимата. Важното е че никъде не е студено на затворено (ние в апартамента сме само по тениски, докато в София все ми беше студено) и ако не стоиш много време на вън, не е страшно. Градския транспорт всъщност е добре организиран, но пътуването с него през зимата може да бъде доста екстремно ако изпуснеш някои абтобус или закъснее.
Иначе градчето е спокойно, центъра не е красив, но работят по въпроса. Има прекрасни кварталчета и цените на недвижимите имоти са доста прилични.
Успех!
Paradisa

Мнение от Paradisa »

Bessy написа:Ние живеем в Уйнипег от около година и половина. Познаваме много малко Българи тук, а и не ни остава много време за контакти (с малки деца сме). Имам книжка от България, но там не желаех да шофирам (живеехме в София). Тук имаме две коли и се движа само с кола. Шофирането е удовослтвие, а и не мога да си представя как иначе ще се оправя с децата зимата. Тя наистина си е студеничка. -30 всъщност е доста често мах температура презнякои периоди на зимата. Важното е че никъде не е студено на затворено (ние в апартамента сме само по тениски, докато в София все ми беше студено) и ако не стоиш много време на вън, не е страшно. Градския транспорт всъщност е добре организиран, но пътуването с него през зимата може да бъде доста екстремно ако изпуснеш някои абтобус или закъснее.
Иначе градчето е спокойно, центъра не е красив, но работят по въпроса. Има прекрасни кварталчета и цените на недвижимите имоти са доста прилични.
Успех!
Много благодаря Беси за полезната информация :) . При мен се забавят нещата малко..поредна бюрократична история, която ме извади извън нерви :envy: |( , та току виж докато дойде време а -джеба да взема тая виза, сме се преместили някъде другаде. Дечицата ти ли си ги гледаш или ходят на детска ясла, ако може да попитам. Какво е отношението към чужденците, ако имаш вече впечатления и опит.
Всичко хубаво и успех и на вас там! :handshake:

Аватар
Bessy

Мнение от Bessy »

Голямата ходи на училище - първи клас е. Тук почват малко по-рано и тя на 4 години започна предучилищна а сега е първи клас. Малката скоро ще е на три години. Като дойдохме тръгна в home day-care а сега си е в детска градина. Чувала съм противоречиви мнения за образованието в Канада, но лично аз съм много доволна от отношението, системата на обучение и атмосферата в училищата.
Към чужденците са толерантни, мисля че и родените тук не са забравили че родителите или бабите и дядовците им са били емигранти. Дори доста от местните търсят различна среда за себе си и децата си. На мен в началото ми беше трудно да го разбера (в Бг няма много националности и всичко различно ми е било далечно и трудно за възприемане) но сега гледам по-различно на доста неща :) . На мен определено сега ми харесва всичко повече отколкото в началото. Казвам го защото хората са различни и ако доста неща не можеш да възприемеш в началото - дай си време!
Дано нещата се развият бързо с визите!
Ако имаш други въпроси - ще се радвам да бъда полезна. :)
Публикувай отговор