Bessy написа:Ние живеем в Уйнипег от около година и половина. Познаваме много малко Българи тук, а и не ни остава много време за контакти (с малки деца сме). Имам книжка от България, но там не желаех да шофирам (живеехме в София). Тук имаме две коли и се движа само с кола. Шофирането е удовослтвие, а и не мога да си представя как иначе ще се оправя с децата зимата. Тя наистина си е студеничка. -30 всъщност е доста често мах температура презнякои периоди на зимата. Важното е че никъде не е студено на затворено (ние в апартамента сме само по тениски, докато в София все ми беше студено) и ако не стоиш много време на вън, не е страшно. Градския транспорт всъщност е добре организиран, но пътуването с него през зимата може да бъде доста екстремно ако изпуснеш някои абтобус или закъснее.
Иначе градчето е спокойно, центъра не е красив, но работят по въпроса. Има прекрасни кварталчета и цените на недвижимите имоти са доста прилични.
Успех!
Много благодаря Беси за полезната информация

. При мен се забавят нещата малко..поредна бюрократична история, която ме извади извън нерви

, та току виж докато дойде време а -джеба да взема тая виза, сме се преместили някъде другаде. Дечицата ти ли си ги гледаш или ходят на детска ясла, ако може да попитам. Какво е отношението към чужденците, ако имаш вече впечатления и опит.
Всичко хубаво и успех и на вас там!