Никой не твьрди че не е глупост. Факт е обаче, че вьпросните хора на които им е отказана визата са поискали да знаят причината за отказа и точно такьв е бил отговора от канадското посолство.smt написа:smt, не доколкото знаеш, а доколкото НЕ знаеш. Мислех си, че не може да има по-голяма глупост от твърдението, че баба гледа внуче = на отнемане на работно място.
Вярно ли е че?
Re: Вярно ли е че?
Изобщо не схвана какво исках да кажа...
Това е поредния пример, как се раждат градски легенди.
Хора, престанете да вярвате на измишльотините и глупостите на този и онзи. Не е необходимо да си адвокат по емигранстки въпроси, за да преценяваш кое е глупост и кое не. Наистина ли сте толкова наивни, да не кажа глупави, че да повярвате на твърдението на филанкишията, че от канадското посолство отговора е бил: "Визата ви е отказана, защото ние не даваме визи на братя и сестри"?
Това е поредния пример, как се раждат градски легенди.
Хора, престанете да вярвате на измишльотините и глупостите на този и онзи. Не е необходимо да си адвокат по емигранстки въпроси, за да преценяваш кое е глупост и кое не. Наистина ли сте толкова наивни, да не кажа глупави, че да повярвате на твърдението на филанкишията, че от канадското посолство отговора е бил: "Визата ви е отказана, защото ние не даваме визи на братя и сестри"?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Павеле,
Ти май не схващаш какво аз искам да кажа. Отговора е бил че бабата ще гледа внучето затова е отказана визата.
Ти май не схващаш какво аз искам да кажа. Отговора е бил че бабата ще гледа внучето затова е отказана визата.
Напишете в поканата, че бабата идва да види внучето, а не да го гледа. Не виждам каква по нормална причина може да има от това.
На английски трудно ще се сбъркат двата глагола.
На английски трудно ще се сбъркат двата глагола.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Здравей smt,
Майка ми и СЕСТРА МИ кандидастваха заедно за туристически визи и ги получиха преди три дни. Сестра ми е е на 31 години, неомаjена, без детса. Работи като медицинска сестра с доход под 400 лева месечно и аз имах своите притеснениа като видиат това да не си направиат извод, че ништо не я задарja в Булгариа и е потенциален имигрант. Да не говорим, че тиа преди ниаколко години дори кандидаства за имиграциа в Канада, но и беше отказно интерву. Сабирaше точките, заштото имаше над 5 години стаj и професиата и беше в списака на тарсените, но била посочила ниско ниво на френски (6 от 12 биахме писали).Това беше причината според писмото, поради коиато и отказваха иавиаване на интерву. Вапреки всичко горезиброено и дадоха туристическа виза. Изводат струва ми се е, когато нешто е в унисон с Боjиата волиа, то се случва колкото и да изглейда трудно постиjимо.
Sorry, the converter I am using to turn latin text into Cyrillic is not that good.
Sliven
Майка ми и СЕСТРА МИ кандидастваха заедно за туристически визи и ги получиха преди три дни. Сестра ми е е на 31 години, неомаjена, без детса. Работи като медицинска сестра с доход под 400 лева месечно и аз имах своите притеснениа като видиат това да не си направиат извод, че ништо не я задарja в Булгариа и е потенциален имигрант. Да не говорим, че тиа преди ниаколко години дори кандидаства за имиграциа в Канада, но и беше отказно интерву. Сабирaше точките, заштото имаше над 5 години стаj и професиата и беше в списака на тарсените, но била посочила ниско ниво на френски (6 от 12 биахме писали).Това беше причината според писмото, поради коиато и отказваха иавиаване на интерву. Вапреки всичко горезиброено и дадоха туристическа виза. Изводат струва ми се е, когато нешто е в унисон с Боjиата волиа, то се случва колкото и да изглейда трудно постиjимо.
Sorry, the converter I am using to turn latin text into Cyrillic is not that good.
Sliven
Така е Sliven, ако й е "дадено" на сестра ти да дойде в Канада, то тя ще дойде независимо по какъв начин...А нищо не й пречи естествено да кандидатства и по федералната процедура. Не е само квебек..
професията й е търсена много тук, и ако поучи малко ще има добра работа с прекрасно заплащане.
Моята сестра също е медицинска сестра в България с повече от 15 години стаж и взема 410 лв заплата, но не говори никакъв език освен български и не й се учи повече...
Но за този, който иска няма невъзможни неща.
професията й е търсена много тук, и ако поучи малко ще има добра работа с прекрасно заплащане.
Моята сестра също е медицинска сестра в България с повече от 15 години стаж и взема 410 лв заплата, но не говори никакъв език освен български и не й се учи повече...
Но за този, който иска няма невъзможни неща.
smt, e как да схвана като си all over the place. Първо знаеше, че на сестри и братя визи не се дават, после почна да обясняваш за баби и внучета.
Толкова ли не схващаш/схващате, че народа МАСОВО И БЕЗОБРАЗНО ЛЪЖЕ - никога няма да си признае, че или не е попълнил нещо както трябва, или доходите са недостатъчни, или че излъгал в документите, или кой-знае още какво.
И вместо да си признае грешката, за да могат други да се поучат и я избегнат, ще измисли най-нелепия и смешен аргумент, който после се препредава от хора скарани със здравото мислене.
mst, преди да си ме разбрал(а) отново погрешно, пояснявам че не твърдя, че никога на брат или сестра виза не е отказвано. Само твърдя, че няма такова положение, че на братя и сестри почти никога не се издават туристически визи.
Ако се беше постарала и поразровила в този форум, щеше да видиш много примери, вкл. и от мен, за издавани визи на братя и сестри... дори и без божията намеса.
Толкова ли не схващаш/схващате, че народа МАСОВО И БЕЗОБРАЗНО ЛЪЖЕ - никога няма да си признае, че или не е попълнил нещо както трябва, или доходите са недостатъчни, или че излъгал в документите, или кой-знае още какво.
И вместо да си признае грешката, за да могат други да се поучат и я избегнат, ще измисли най-нелепия и смешен аргумент, който после се препредава от хора скарани със здравото мислене.
mst, преди да си ме разбрал(а) отново погрешно, пояснявам че не твърдя, че никога на брат или сестра виза не е отказвано. Само твърдя, че няма такова положение, че на братя и сестри почти никога не се издават туристически визи.
Ако се беше постарала и поразровила в този форум, щеше да видиш много примери, вкл. и от мен, за издавани визи на братя и сестри... дори и без божията намеса.
Това няма как да го знаеш, всъщност
...
Аз пък преди 5 години даже и не съм предполагала че гледането на бебе ще се разглежда като "професия" и че имигрейшъна може да прецени, че една филипинка ще е по-добра в това от бабата на самото бебе /направо щях да им тегля една майна
/. Така че просто ги помолих в поканата да изпратят мама за да ми помага за бебето
. И да разгледа СН Тауъра и Каса Лома
. И те го направиха
.
Няма рецепта, всичко зависи от това кой служител ще разглежда случая, свестен или някакъв тъпанар(ка).

Аз пък преди 5 години даже и не съм предполагала че гледането на бебе ще се разглежда като "професия" и че имигрейшъна може да прецени, че една филипинка ще е по-добра в това от бабата на самото бебе /направо щях да им тегля една майна
![Evil ]:)](./images/smilies/emoticon-0116-evilgrin.gif)

Няма рецепта, всичко зависи от това кой служител ще разглежда случая, свестен или някакъв тъпанар(ка).
Циганите - на Сатурн !
Разни хора, разни мнения, обсолютно нормално. Немога обаче да приема, че някой може да льже че му е отказана виза по тази причина ( щото бабата ще гледа внучето и така отнема работно място) и да обьрва хората около себе си. Това аз не мога да повярвам. Все си мисля че чак толкова побьркани хора няма.Ама знам ли.., вече май нищо не знам.
Посетителска виза може да бъде отказана в случай че имиграционните заподозрят че човека кандидатстващ за визата, идвайки в Канада може да започне да работи нещо на черно - на което няма право ако е само с посетителска виза. Доколко гледането на внуче може да попадне в категорията на платена работа е друг въпрос.jivaka написа:Разни хора, разни мнения, обсолютно нормално. Немога обаче да приема, че някой може да льже че му е отказана виза по тази причина ( щото бабата ще гледа внучето и така отнема работно място) и да обьрва хората около себе си. Това аз не мога да повярвам. Все си мисля че чак толкова побьркани хора няма.Ама знам ли.., вече май нищо не знам.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Павле, ти сам си коментирал това, а после казваш, че аз съм обсъждала въпроса на Живака за баби и внучета! Нямам нищо общо с този въпрос.Павел написа:smt, не доколкото знаеш, а доколкото НЕ знаеш. Мислех си, че не може да има по-голяма глупост от твърдението, че баба гледа внуче = на отнемане на работно място. Оказа се, че имало - сестрите и братята почти не получавали (туристическа*) виза, освен ако не емигрират!
* туристическа виза при емигриране = оксиморон
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Коко, много точно казано! Точно това имах в предвид, като казах, че братя и сестри по-трудно получават туристически визи, но изглежда напоследък са отпуснали захватката.Koko написа:Посетителска виза може да бъде отказана в случай че имиграционните заподозрят че човека кандидатстващ за визата, идвайки в Канада може да започне да работи нещо на черно - на което няма право ако е само с посетителска виза. Доколко гледането на внуче може да попадне в категорията на платена работа е друг въпрос.jivaka написа:Разни хора, разни мнения, обсолютно нормално. Немога обаче да приема, че някой може да льже че му е отказана виза по тази причина ( щото бабата ще гледа внучето и така отнема работно място) и да обьрва хората около себе си. Това аз не мога да повярвам. Все си мисля че чак толкова побьркани хора няма.Ама знам ли.., вече май нищо не знам.
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Това което казва Коко е много вярно и се отнася до всички кандидати, не само до сестра, брат, сват или хан Кубрат.
И никаква захватка не са отпускали напоследък.
Всеки който вярва само в доброто в човека живее в нереален свят.
Когато някой ви покаже черно на бяло официален отгвор от CIC, че на братя, сестри или баби искащи да гледат внучета винаги се отказват визи, тогава му вярвайте.
И никаква захватка не са отпускали напоследък.
Всеки който вярва само в доброто в човека живее в нереален свят.
Когато някой ви покаже черно на бяло официален отгвор от CIC, че на братя, сестри или баби искащи да гледат внучета винаги се отказват визи, тогава му вярвайте.
Много ясно, и някакси заветно!
Да го издълбаем ли на каменни плочи
?
Да го издълбаем ли на каменни плочи

Циганите - на Сатурн !