Здравейте всички,
Вярно ли е че ако си по майчинство и поканиш родител да ти дойде на гости в Канада то най вероятно ще му откажат виза защото според канадците родителят идва да гледа детето и по този начин заема работно място на някой от Канада който родителите биха наели за да може жената да се варне на работа или да плати на детска градина. Моля ако има хора с опит да ми помогнат сьс сьвет. Благодаря
Поредната партенка и пример за това как от мухата се прави слон.
Тази глупост се е родила на базата на споделеното тук от някои хора, че са отказали на техен родител виза поради това, че или те в поканата си или родителя в молбата си за виза е писал, че иска да помогне за гледането на дете. Но в същото време има и хора дето при същите писани неща са им разрешили виза. Така че е неправилно да се обобщава на базата на такива отделни случаи.
Общовалидно е правилото да се докаже достатъчна финансова обезпеченост за времето на престой и липса на вероятност за оставане в Канада след изтичане на срока на визата. Финансовата обезпеченост се доказва или от канещият или от госта, или пък и от двамата.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
jivaka написа: Но в същото време има и хора дето при същите писани неща са им разрешили виза. Така че е неправилно да се обобщава на базата на такива отделни случаи.
Ти наистина ли знаеш такива хора или просто от тук от там си чул за тях като мен. В интерес на истината моя вьпрос не е породен от дискусий вьв форума, аз го чух това от хора извьн форума.
Това не е вярно. Бях в майчинство когато сестра ми и майка ми дойдоха да видят детето. На една приятелка майка й първо кандидатства за виза като детегледачка, те й отказаха, защото й липсваше стаж като педагог. 2 седмици по късно тя взе туристическа виза, за да гледа детето. Приятелката беше в отпуска по майчинство.Знам поне още 3 случая когато родата е идвала по време на посещение след идването на бебето, докато майката е в отпуска. Аз всъщност не познавам никой на който да са му отказали туристическа виза, само на един приятел му отказаха първия път виза, но когато си набави документите, които му изискаха , получи визата. За сведение беше на 33 , неомъжен , без каквато и да е собственост в България. Документа ,който му изискаха беше актуално състояние на фирмата му.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Благодаря за отговорите. Майка разбира се няма да пише в поканата че ще помага за детето а че просто ни идва на гости да ни види. Благодаря отново за помоща.
jivaka написа:Майка разбира се няма да пише в поканата че ще помага за детето а че просто ни идва на гости да ни види.
Ами много ясно. При най-малко съмнение се минава на по-сигурния вариант.
Тогава какъв е смисълът на въпроса въобще ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Малко пирбързано и надменно отговаряте на въпрос който за питащият може да е от огромно значение..
Може бе трябва да се разясни че в Канада си има определени стратегии които би трябвало да се спазват... Тоест да преставиш молбата си според това което очакват имиграционните а не според това което може да е в действителност..
В конкретният случай трябва да се наблегне на "хумманост" Бабата иска да сподели специални моменти с новороденото си внуче и след това по живо по здраво ще се изнася за БГ (като и изтече визата) думата помощ, не трябва да се използва..
Ако толкова ви притеснява майчинството, поканата може да дойде от името на съпруга ,който работи в момента . Просто кани тъщата на разходка. Не е необходимо да споменавате въобще ,че някой е в отпуска по майчинство.
Смисълът е да се създават само нови теми, без да се мисли. (Опа, малко тавтология се получи! )
Ами смисьльт е следния- освен че обясняваш целта на пьтуването сьщо прилагаш и Т4 на лицето което кани. Виждате ли смисьла сега??? Още не.?? Ами от Т4 ще видят че заплатата ти свьршва по някое време на годината освен ако не си излязал по майчинство точно на Дек 31. И тогава отговорите са два- или вьпросното лице е напуснало или е излязло по майчинство. Ако кажа че сьм напуснала няма да е много умно от моя страна. Още-посолството иска писмо от работодателя които няма да изльже за мен че в момента работя там. Може да спомене че ми се пази мястото докато се вьрна но само толкова.
Благодаря на ИРА за идеята. И аз мислех по този вариянт и го намирам за най-удачен в случая.
Смисълът е да си пита, без да се чете. Този въпрос е задаван 100 пъти и 100 пъти е отговаряно, че няма по-голяма дивотия от казаното, че да гледаш внуче няколко месеца се равнява на отнемане на канадско работно място. Всъщност тази дивотия беше написана само от един човек, но това явно не пречи да се създават легенди.
IRA написа: Бях в майчинство когато сестра ми и майка ми дойдоха да видят детето.
Това със сестрата на гости в Канада ме изненада. Доколкото знам сестрите и братята почти не могат да получат туристическа виза да не кажа изобщо освен, ако не емигрират. Наистина възможно ли е това, как е станало при вас?
smt, не доколкото знаеш, а доколкото НЕ знаеш. Мислех си, че не може да има по-голяма глупост от твърдението, че баба гледа внуче = на отнемане на работно място. Оказа се, че имало - сестрите и братята почти не получавали (туристическа*) виза, освен ако не емигрират!
IRA написа: Бях в майчинство когато сестра ми и майка ми дойдоха да видят детето.
Това със сестрата на гости в Канада ме изненада. Доколкото знам сестрите и братята почти не могат да получат туристическа виза да не кажа изобщо освен, ако не емигрират. Наистина възможно ли е това, как е станало при вас?
Да, сестра ми получи туристическа виза, не е имигрант, както и един приятел. На разни приятели също сестри и братя са идвали на гости без проблем. Подаваш документи за виза ,иначе няма как да разбереш дали ще получиш или не. Ако откажат се обосновават на базата на какво отказват. Събираш необходимите документи и подаваш пак за виза ...така докато не я получиш .