Моля за помощ
Re: Моля за помощ
Искам да попитам нужен ли е IELTS за тези които са завършили англ. филология
За вдигане на изискванията казах че нито е сигурна информацията и че ми е казано от трето лице.Честно казано не съм го приел като някакъв фактор.Според мен всеки който иска да замине трябва да знае езика предварително тъй че няма кво да се коментира това.
Искам да попитам относно женитбата,възможно ли взимане на виза чрез самостоятелна кандидатура и чак след това след като се вземе визата да се ожени човек и другия също да пристигне?Идеята ми е сам си подавам документи взимам виза отивам установявам се и чак след това другия човек да пристигне.
Искам да попитам относно женитбата,възможно ли взимане на виза чрез самостоятелна кандидатура и чак след това след като се вземе визата да се ожени човек и другия също да пристигне?Идеята ми е сам си подавам документи взимам виза отивам установявам се и чак след това другия човек да пристигне.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Вие кошмари ли сънувате. Лично според мен няма как да вдигнат изискванията при условие, че почти никой не идва по федералната процедури и те да сложат още една цедка. Верно че са идиоти ама чак пък толкова не вярвам. По скоро може да намалят изискването.tonich написа:Да, и аз го сънувах това снощи...tot2311 написа:Казаха ми че след април месец щели да вдигнат изискванията за средната оценка и ще стане по-трудно.
Сънувах, че ще се иска оценка минимум 9.0 на четирите части
kill_u написа:Вие кошмари ли сънувате. Лично според мен няма как да вдигнат изискванията при условие, че почти никой не идва по федералната процедури и те да сложат още една цедка. Верно че са идиоти ама чак пък толкова не вярвам. По скоро може да намалят изискването.

Уха!grace написа:Искам да попитам нужен ли е IELTS за тези които са завършили англ. филология
Тях не ги вълнува кой какво е завършил.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Аз винаги съм казвал, че процедурата им е пълен майтап. Направена е да се отбие номера и ако говорим реално възможноста да попаднеш в тия 38 професии е малка. Но пък също така съм казвал винаги, че попадаш ли вътре и имаш ли стаж който можеш да докажеш ти е в кърпа вързана визата.ivalin написа:kill_u написа:Вие кошмари ли сънувате. Лично според мен няма как да вдигнат изискванията при условие, че почти никой не идва по федералната процедури и те да сложат още една цедка. Верно че са идиоти ама чак пък толкова не вярвам. По скоро може да намалят изискването.На това се вика обективност!!!!!!!!
![]()
От там нещата се виждат по-истински...
Най-после да видя и мнение като моето! И все пак: "От твоите уста, в Божиите уши" - както казват старите хора, ама директно без да се губи време, че ни се изчака чакалото!!!kill_u написа:Аз винаги съм казвал, че процедурата им е пълен майтап. Направена е да се отбие номера и ако говорим реално възможноста да попаднеш в тия 38 професии е малка. Но пък също така съм казвал винаги, че попадаш ли вътре и имаш ли стаж който можеш да докажеш ти е в кърпа вързана визата.

- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Възможно е да вземеш виза сам/а, стига да събираш точките. Ако се ожениш/омъжиш след установяване в Канада, половинката трябва да емигрира или с нова процедура, или чрез спонсорска програма (ти да я спонсорираш). Информация за тази програма ще намериш в официалния сайт на имиграционните служби.tot2311 написа:За вдигане на изискванията казах че нито е сигурна информацията и че ми е казано от трето лице.Честно казано не съм го приел като някакъв фактор.Според мен всеки който иска да замине трябва да знае езика предварително тъй че няма кво да се коментира това.
Успех!
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
- hadministratora
- Хабсурден
Не смесвайте двете неща - да се явите на изпит и да прложите резултата към имиграционното си досие.smt написа:Искам да питам, какво мислите за следната хипотетична ситуация. Взет е изпита по английски още в края на миналата година, подава се през май месец и хоп искат по-високо ниво на английски. Това означава ли, че наново трябва да се ходи на изпита по английски, нали оценките важат за период от мисля 2 години или 1 не съм сигурна. Как би се практикувало в подобна ситуация?
IELTS важи две години, независимо от имиграционните процедури на Канада или която и да било друга държава. Ако се променят изискванията, то просто резултата ви ще бъде разгледан по нов начин от служителите в посолството и не трябва да се явявате на нов изпит.
Разбира се ако оценката или точките, които ще получите заради нея не ви задоволяват, винаги можете да се явите отново, за да опитате да постигнете по-висок резултат. Но това ще е само по ваш избор.
По въпроса какво би станало ако условията се променят след като сте подали документите, мога само да кажа какви са ми впечатленията от инфото, което имам до сега: обикновено при промяна в процедурата публикуват съобщение, в което се казва, че за подалите документи преди промените (посочва се конкретна дата) важат условията, които са били в сила в момента на подаването. Вероятно и при следващи промени ще е така.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Това, че резултатът от IELTS важи две години, не означава, че канадците ще ти го признаят. Изрично казват, че искат резултати от IELTS, не по-стари от една година от момента на полагане на изпита, до момента на изпращане на документите.hadministratora написа:Не смесвайте двете неща - да се явите на изпит и да прложите резултата към имиграционното си досие.smt написа:Искам да питам, какво мислите за следната хипотетична ситуация. Взет е изпита по английски още в края на миналата година, подава се през май месец и хоп искат по-високо ниво на английски. Това означава ли, че наново трябва да се ходи на изпита по английски, нали оценките важат за период от мисля 2 години или 1 не съм сигурна. Как би се практикувало в подобна ситуация?
IELTS важи две години, независимо от имиграционните процедури на Канада или която и да било друга държава.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
- hadministratora
- Хабсурден
Явно ми е убягнала тази подробност. Но това не променя факта, че ако процедурата се промени не е нужно да се явяваш отново на изпит, нали?valioiko написа:Това, че резултатът от IELTS важи две години, не означава, че канадците ще ти го признаят. Изрично казват, че искат резултати от IELTS, не по-стари от една година от момента на полагане на изпита, до момента на изпращане на документите.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Ами чест казано - незная. Като промениха критериите последния път, бяха определили някакви странни дати, според които ако си минал теста след нея, минаваш по новия критерий, ако си преди нея, по стария. Не видях никаква логическа връзка датата. Просто така я бяха обявили. Ако вече си подал резултатите си от IELTS и тогава променят правилата, не би следвало да не ти признаят резултатите.
Много ме заинтересова поста ти. Може ли да ми кажеш, къде точно пише, че теста от IELTS важи само 1 година пред емиграционните?valioiko написа:Това, че резултатът от IELTS важи две години, не означава, че канадците ще ти го признаят. Изрично казват, че искат резултати от IELTS, не по-стари от една година от момента на полагане на изпита, до момента на изпращане на документите.hadministratora написа:Не смесвайте двете неща - да се явите на изпит и да прложите резултата към имиграционното си досие.smt написа:Искам да питам, какво мислите за следната хипотетична ситуация. Взет е изпита по английски още в края на миналата година, подава се през май месец и хоп искат по-високо ниво на английски. Това означава ли, че наново трябва да се ходи на изпита по английски, нали оценките важат за период от мисля 2 години или 1 не съм сигурна. Как би се практикувало в подобна ситуация?
IELTS важи две години, независимо от имиграционните процедури на Канада или която и да било друга държава.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Четете внимателно ръководството. Затова са го написали хората.vasko44 написа: Много ме заинтересова поста ти. Може ли да ми кажеш, къде точно пише, че теста от IELTS важи само 1 година пред емиграционните?

Страница 9 от въпросното ръководство.
Много ти благодаря за бързия отговор. Радвам се, че все още помагаш на кандидат-емигрантите!kill_u написа:Четете внимателно ръководството. Затова са го написали хората.vasko44 написа: Много ме заинтересова поста ти. Може ли да ми кажеш, къде точно пише, че теста от IELTS важи само 1 година пред емиграционните?
Страница 9 от въпросното ръководство.