Моля за помощ

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
tot2311

Re: Моля за помощ

Мнение от tot2311 »

Аз преди време разпитвах във форума и ми беше казано че резултата от теста трябва да се представи заедно с първите документи в Сидни и поради тази причина се забавих 3 месеца докато го изкарам.Та в крайна сметка преди да пратиш първите документи в Сидни трябва да си минал теста със средна оценка поне 6.5 и да го пратиш с документите.
Казаха ми че след април месец щели да вдигнат изискванията за средната оценка и ще стане по-трудно.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Lira написа:...Питам, защото и аз трябва да се явявам на IELTS, но някъде в официалните инструкции прочетох, че не резултатът от теста не е необходимо да се изпраща в Сидни, а ще бъде изискан от съответния офис, в който продължава процедурата, т.е. Букурещ.
Ние подготвяме документите за изпращане в Сидни, но без положен IELTS все още.
Дали това ще е проблем?
Моля, нека и някой по-напреднал да даде инфо :)
Благодаря!
Правилно си прочел, че за Сидни не ти трябва IELTS. :y: След като се явиш успешно на него ще посочиш на един от екземплярите да бъде изпратен до Букорещ, но това не е проблем да бъде и на по-късен етап. Имам предвид, че ако се забавиш с явяването, можеш да пратиш първите документи без него и да обесниш, че си в процес на явяване след еди колко си дена или месец. Изпробвано е и действа. Не са крайни в това отношение. ;)
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

tot2311 и ivalin
Много благодаря за отговорите.
tot2311 написа:... трябва да си минал теста със средна оценка поне 6.5 и да го пратиш с документите.
Казаха ми че след април месец щели да вдигнат изискванията за средната оценка и ще стане по-трудно.
А би ли споделил от къде имаш информация за необходимата ср.оценка 6.5 и за предстоящото вдигане на изискванията. Последното ми звучи мнооого тревожно ... :?:
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
tot2311

Мнение от tot2311 »

За оценката някъде по официялните сайтове четох,а за вдигането ми го каза учителката,която от форума ми я препоръчаха и и имам доверие.Доколкото знам преди години е било 4.5,преди две години е било 5.5, а сега 6.5.Мисля че това минимално ниво го определят от IELTS и с него се съобразяват канадците и австралийсците.
Ще е добре за оценките и второ мнение да намериш защото на мен ми е казано това и никъде офицялно не съм го чел.
smt

Мнение от smt »

Щом никъде не е писано в официалния сайт, че ще вдигат нивото на английски след април от къде учителката знае това? Наистина, не се заяждам бих искала да разбера дали има някаква истина в това!
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Lira написа:...някъде в официалните инструкции прочетох, че не резултатът от теста не е необходимо да се изпраща в Сидни, а ще бъде изискан от съответния офис, в който продължава процедурата, т.е. Букурещ...
Точно така. Не изпращайте IELTS, докато не ви го поискат изрично с писмо или не срещнете инструкция, че трябва да го пратите. Това, в прочем, важи за всички документи :)
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Hadministratore,
Много благодаря за отговора.

Благодаря, че продължаваш да помагаш във форума, въпреки че сигурно вече сте във върхово напрежение по заминаването ... :handshake:
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

tot2311,
Виж на Лични.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Абе хора какво ви става? Резултатите от IELTS си ги пращате вие. Да не сте луди да ги пратите отделно от другите документи. Всички документи се пращат ънблок както се казва. На един път. Не се занимавайте да пишете в кандидатурата за IELTS адреса на букурещкото консулство. Дайте всичките адреси на своите близки и те ще получат по един екземпляр. Ако изпратите директно от Британика в Букрурещ IELTS най вероятно да ви върнат кандидатурата, която пък сте пратили без IELTS, заради непълен пакет документи.
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

kill_u,
Аз вече съвсем се обърках :worried:

Виж на линка по-долу. Там пише обратното - в Сидни да не се пращат резултати от IELTS ... И понеже срещам противоречиви мнения, затова питам как е на практика!

http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... sp#factor2

А времето си тече ... докато взема IELTS току виж затегнали процедурата ... затова ми се ще, ако може да си пратя първите документи без тези резултати ... поне да сме стартирали процедурата по настоящите критерии ...
smt

Мнение от smt »

Искам да питам, какво мислите за следната хипотетична ситуация. Взет е изпита по английски още в края на миналата година, подава се през май месец и хоп искат по-високо ниво на английски. Това означава ли, че наново трябва да се ходи на изпита по английски, нали оценките важат за период от мисля 2 години или 1 не съм сигурна. Как би се практикувало в подобна ситуация?
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
tot2311

Мнение от tot2311 »

Изпита важи за 2 години.Според мен през този период преди подаване на документите вдигнат ли изисквания за английски ще трябва нов изпит.
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

... но не и ако вдигнат изискванията, след като си си подал документите. Нали така?!
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

И още един въпрос:

Някой може ли да препоръча преводаческа агенция в София, която да е ползвал наскоро - надеждна и с тарифи, с които няма да ми отрежат главата до кръста (макар, че идея нямам как им вървят тарифите...)

Багодаря!
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

tot2311 написа:Казаха ми че след април месец щели да вдигнат изискванията за средната оценка и ще стане по-трудно.
Да, и аз го сънувах това снощи... |-)
Сънувах, че ще се иска оценка минимум 9.0 на четирите части
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"