важен въпрос

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
maria86

важен въпрос

Мнение от maria86 »

Здравейте,може ли някой да ми даде информация мога ли да кандидатствам за гражданство в провинция Квебек без съпругат ми ,имаме брак но сме разделени .
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Re: важен въпрос

Мнение от teomat.com »

Мисля че въпросът ти е малко неточно зададен.
Ако питаш дали можеш да кандидатстваш по процедурата за емиграция в Квебек без съпруга си с който все още имаш брак, мисля че можеш. В документите не пишеш че той ще те придружава и минаваш процедурата сама.
pumpy

Мнение от pumpy »

Факт е, че можеш да кандидатстваш за гражданство сам, ако половинката ти не е събралал необходимия "стаж" в Канада. Не виждам причина да има проблем когато си омъжена все още да кандидатстваш сам - никой не може да задължи половинката ти даже и в най-щастливия брак да вземе граждансктво.
kaleko

Мнение от kaleko »

Хубаво, че въпроса ти е важен. Но когато имам важен въпрос първо прочитам материала и се подготвям и ако нещо не ми е ясно тогава питам. Не го разбирай като заяждане.
Понеже аз също подавах документи за същото прочетох внимателно гайда и сега ти смилам всичко наготово:
If you are sending more than one application (for example, applications
for family members), you may send one receipt to cover all applications.
Mail the receipt (if applicable) and all applications together in one
envelope so that they will be processed together.
Надявам се да съм ти бил полезен.
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

maria86 написа:Здравейте,може ли някой да ми даде информация мога ли да кандидатствам за гражданство в провинция Квебек без съпругат ми ,имаме брак но сме разделени .
kaleko написа:...
... (for example, applications for family members) ...
...
:)

По темата: Съдейки по местоположението ти, следва, че питаш не за процедура за придобиване на канадско гражданство, а за имигрантска виза. Ако е така: МИСЛЯ, че ДА. Друг е въпроса как ще се процедира с детето/децата (ако имаш такова/такива).
Ако пък местоположението ти не е актуализирано, то отговора ми отново е: МИСЛЯ, че ДА. Аз поне никъде не намерих текст, според който семейството трябва да кандиданства едновременно за гражданство.
Успех
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Гешно е предположенирто ти, klisurov. Жената отдавна има карта за PR и точно за гражданство пита.
Потребителката получи оттговор на въпроса си, така че смятам излишно да разводняваме и разтягаме темата повече.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено