малко помощ за нива на френския

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
demococcus

Re: малко помощ за нива на френския

Мнение от demococcus »

Значи пред имиграционните седи задачата да приравнят няколко системи: 12 степенната от молбите към 8 степенната за точкуване. Освен това трябва да приравняват към тях и трите теста, всеки с различна степенна система, включително различна степенна систама за разбирането и изразяването. Така ще им се наложи бая да цъкат на калкулатора и да избират някой от долупосочените методи за закръгляване.
И мисля че точно тук са въвели таблицата, за да стават по-малко обърквания. Иии... ако се отпусна още малко да правя предположения.. най-разумно е в софтуера да се подават точките, а не резултати от изпити и оценъчни системи. Това ще избегне нуждата от обновяване алгоритмите на софтуера всеки път, котаго някой мозък смени таблиците - а явно това се случва.

И обещавам това да ми е последния пост в темата, за да не се изкушавам повече да я разводнявам.

Ето и няколко метода за закръгляване, измежду които би им се наложио да избират при пропорционално смятане на точките:
1. Едното е с половинка нагоре. Така 13.5 → 14, а 14.5 → 15. Това го ползват добрите даскали в гимназията :)
2. Второто е закръгляване към четно число. Така 13.5 → 14, и 14.5 → 14. Това знам че го ползват геодезистите.
3. Третото е в зависимост от отдалечеността от нулата (това не ни касае, защото нямаме отрицателни оценки).
4. Четвъртото е случайно закръгляване с половинта нагоре или надолу. Това добре за компенсиране на неточността като цяло, но е много объркващо, защото едно и също изчисление направено два пъти може да даде различен резултат.

Има и други, ама са ми сложни за разбиране на мен лично.
mag_66

Мнение от mag_66 »

Здравейте, Искам да попитам- от таблицата за изчисляване на точките за владеене на английски език никъде не виждам какви точки се дават на придружаващия кандидат. Значи ли това че основния и придружаващия кандидат получават едни и същи точки при еднакви нива на владеене на езика?
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

mag_66 написа:Здравейте, Искам да попитам- от таблицата за изчисляване на точките за владеене на английски език никъде не виждам какви точки се дават на придружаващия кандидат. Значи ли това че основния и придружаващия кандидат получават едни и същи точки при еднакви нива на владеене на езика?
На придружаващия кандидат не се присъждат точки за владеене на английски.
Все пак, ако придружаващия владее добре и двата езика, а не само френския, би могло да бъде в плюс по мое мнение. Интервюиращия може специално заради това да реши да прибави някоя точица за адаптивност.
Публикувай отговор