Има ли смисъл да се използват посредници за емиграция?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Аватар
tonich

Re: Има ли смисъл да се използват посредници за емиграция?

Мнение от tonich »

hadministratora написа:За това може би дори и аз бих се прежалил. Както и да е - късно е вече за мен... ;)
Защо да е късно? - Изчакай да ти изтече срока на визата и започни нова процедура! :P :rofl:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

:lol: Смях !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

tonich написа:Защо да е късно? - Изчакай да ти изтече срока на визата и започни нова процедура! :P :rofl:
:D :D :D Яка идея! Ще помисля по въпроса... А има ли фирми които да предлагат посреднически услуги на permanent residents, които искат да кандидатстват за гражданство?
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

hadministratora написа:
tonich написа:Защо да е късно? - Изчакай да ти изтече срока на визата и започни нова процедура! :P :rofl:
:D :D :D Яка идея! Ще помисля по въпроса... А има ли фирми които да предлагат посреднически услуги на permanent residents, които искат да кандидатстват за гражданство?
Има, потърси в интернет но мисля че се казва Канада и емблемата и е някакво листо.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

hadministratora написа:
Обади ми се горе-долу 3 години след като дойдеш, ще ти взема парите. :D Фактура не чакай и да знаеш, че на изпита трябва да се явиш сам, но ако искаш ще те подготвя. Нема да ти зема скъпо. ;)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

nov написа: Здравейте,
Има ли смисъл да се използват посреднически фирми които да уреждат и да придвижват документите по емгрицията в Канада или само ще си дам парите на вятъра?Днес разгледах ето тези:http://www.canadahill.ca/immigrate_help_bg.html, не съм се свързвал с тях но си мисля че бих амогли да са надеждни.Мисля си че коятои да е фирма освен ако не е фантом разбира се би могла да намали времето за получаване на всички документи или просто не могат да окажат някакво влияние?Моля ако някой е използвал услугите на такава фирма нека сподели опит!
Няма лошо, че си nov ;) , но що се отнася до това дали има смисъл да се ползват посреднически фирми, аз смятам, че всеки съвсем индивидуално сам за себе си преценява дали има нужда от помощ или не. И това дето го пишат тук някои изхвърлячи от рода, че видиш ли колко е лесно да си попълниш документите само следвай инструкциите тук или пък колко е лесно да се явиш на IELTS и ще вземеш 7 - 9 точки и тем подобни според мен са доста несериозни и съвсем относителни. Още един път казвам, че всичко е строго индивидуално и всеки сам за себе си трябва да реши дали има нужда от помощ на посредническа фима. А дали ще си дадеш парите на вятъра само един Господ знае... Ако извадиш късмет и не попаднеш на мошеници си е цяло чудо, но това зависи и от информацията, с която боравиш. :!: И все пак, ако имаш :cash: моя съвет е ползвай доказала се вече във времето фирма, че е лоялна и не се занимавай с глупости. Те са за това и би трябвало да имат достатъчно опит и ротина, за да си свъшат работата и да не допускат елементарни грешки като си изпипат нещата от всички ъгли, защото емиграцията в Канада не е проста работа. :!:
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

bai_ganiu написа: И това дето го пишат тук някои изхвърлячи от рода, ....

Те са за това и би трябвало да имат достатъчно опит и ротина.
Ми доста изхвърлячи са минали сами по пътя. Така, че си прави сметката сам дали човек, който може сам да се пребори с процедурата не е по адаптиран към условията отколкото този, който отиде и хвърли n-лева и в Канада като го накарат да попълни два екземпляра на трудов договор почва да се чуди какво е това и що е това.

и

Рутина се пише с У, човече.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

bai_ganiu написа:...дали има смисъл да се ползват посреднически фирми, аз смятам, че всеки съвсем индивидуално сам за себе си преценява дали има нужда от помощ или не...
Това е абсолютно вярно! И аз съм напълно съгласен, независимо че съм писал на разни хора да следват разни инструкции тук и там :)
bai_ganiu написа:...пишат тук някои изхвърлячи от рода .... колко е лесно да се явиш на IELTS и ще вземеш 7 - 9 точки...
Нещо много си се объркал! Първо: не съм видял някой да твърди че IELTS е лесен или нещо подобно. Второ: какво общо има IELTS с посредниците?!? Да не би да има фирми, които предлагат и ипита да ти вземат? С тях съвсем не бива да се занимава човек!!!
bai_ganiu написа:...Ако извадиш късмет и не попаднеш на мошеници си е цяло чудо .... моя съвет е ползвай доказала се вече във времето фирма...
Жесток съвет!!! И сега ако кажеш и коя е тази фирма цена няма да имаш. Само дето ще завалят писания на недоволни хора и на такива, които препоръчват друга фирма. И темата отново става безкрайна.

Така че нека си пишем кой какво мисли и нека си четат хората и нека всеки сам реши кой начин да избереи какво да направи.
nov

Мнение от nov »

Мерси на всички за мненията и съветите.Ами значи варианта да си подготвя сам нещата ще ми спести доста пари, е има сии млако риск защото ми е за 1 път, пък и както се изказа по-горе един колега ще имам и някакъв трейнинг, дето се вика не може да ти дадат 2 формуляра за работа и да се чудиш става смешно, та ще се помъча сам май, вярно е че хич няма да е лесно но и във форума има доста инфо.Ако админа реши може да заключва темата вече.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

http://www.canadavisa.com/ - Най-доказалата се фирма!
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
nov

Мнение от nov »

valioiko написа:http://www.canadavisa.com/ - Най-доказалата се фирма!
Мерси!Ще я разгледам.
bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

kill_u написа:...Ми доста изхвърлячи са минали сами по пътя. Така, че си прави сметката сам дали човек, който може сам да се пребори с процедурата не е по адаптиран към условията отколкото този, който отиде и хвърли n-лева и в Канада като го накарат да попълни два екземпляра на трудов договор почва да се чуди какво е това и що е това...
Ти не бери грижа за тези дето са заминали с чужда помощ. Сигурно и те се оправят някак си и са си направили добре сметката. Но си мисля, че и ти ползваш помощ от други лица макар и да не са фирма, но се изхвърляш защото вече си минал процедурата и вече си много голям. :^)
...и Рутина се пише с У, човече.
Хвана ме на тясно, а аз си мислех, че никой няма да ме зарбере, че съм неграмотен и на български. Прегледай си всички постинги и тогава критикувай другите!!!!!!! :!: :lol: 8)
bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

Ето и от мен нещо стойностно и което си заслужава парите - Павлин Пенчев. http://immigrationcanada-bg.com/contactus.html
Quod medicina aliis, aliis est acre venenum - Това, което за един е лекарство, за друг е отрова.
nov

Мнение от nov »

Ами мерси за линк-а, този пичага надежден ли е?Въпреки че почти се отказах да давам пари на агенти но все пак ако някой е разчитал на него да сподели няма да е зле.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Ако ще кандидатстваш по федералната процедура, ползвай канадската фирма (ако ще ползваш фирма де...).
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Заключено