Какво става ако роди няколко месеца след пристигането?
Re: Какво става ако роди няколко месеца след пристигането?
Какво захапахте Пумпи, той поне даде информация по темата. Другите глупости на кой познатите с какви пари за почнали не са по темата въобще. Или защото се изказа против социала сега е враг номер едно. Не ставайте смешни , всеки има право на мнение. Добре е някой да почисти темата от плявата
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Информацията на poumpy ще е конкретна и полезна ако каже как се намира работа за $13/ч. от разстояние и как се започва работа още на 2-рият ден след пристигането. Той говори сякаш тези неща се случват всекидневно и неговото не е изключение а едва ли не правило. А който не е направил като него просто не го е искал. 
Та тези дето споделят тук, че с 2-3 магистратури работят за $10/ч. или изобщо не могат да си намерят работа да не се оплакват изобщо, просто не са го искали.

Та тези дето споделят тук, че с 2-3 магистратури работят за $10/ч. или изобщо не могат да си намерят работа да не се оплакват изобщо, просто не са го искали.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Не знам как става от разстояние, затова не мога да го споделя.Linko написа:Информацията на poumpy ще е конкретна и полезна ако каже как се намира работа за $13/ч. от разстояние и как се започва работа още на 2-рият ден след пристигането. Той говори сякаш тези неща се случват всекидневно и неговото не е изключение а едва ли не правило. А който не е направил като него просто не го е искал.
Аз си намерих работата на място: Пристигнах в петък. Събота и неделя се рових по сайтове за работа. В понеделник сутрин си направих здравната карта и син-а, а пред бюрото за сина имаше стация с компютър и принтер и от там си разпечатах още обяви, за които можех да се кандидатирам. Вторник ходих на интервюта и в сряда започнах. Продължих да търся и след около месец започнах и втората си работа за 13.01. Първата я почнах на минимална заплата за първия месец, но после ми увеличиха надницата на 13 на час.
PS. Както казват едни мои приятели си бях написал домашното от София. Месеци наред, докато чаках визата четях и се рових по форума и по сайтове за работа, книжка, здравна карта, син номер, данъчни агенции и т.н. Една от първите среши в Монреал ми беше с много добър счетоводител и финансов съветник, за да ме ориентира в обстановката и да не трябва да прилагам приказката " за лудо работи, за лудо не стой". Всичко това за мен значи да го планираш. Съжалявам, че съм го направил и е проработило за мен. Много ми се иска да мога да подкрепя идеята със социала от стълбичката на самолета, но все още вярвам, че може и друго....
Linko, човека пита какво може да стане когато дойде с бременна жена. Аз казвам какво би могло да стане според мен. Вместо да ми противоречиш и да доказваш как моето е нереално, трудно изпълнимо и изобщо няма да стане, вземи да напишеш какво може да стане според теб. Мисля това беше едно от правилата, които ти самоя трябва да съблюдаваш да се спазват. Така може би темата ще е мног по-полезна....
Между другото не разбирам какво отношение имат магистратурите към часовата ставка в Канада. От моите наблюдения, колкото повече магистратури има, толкова по-зле платен е индивида

Последно промяна от pumpy на Нед Ное 29, 2009 7:09 pm, променено общо 1 път.
Някой пак три по темата без предупреждение и изчезнаха постинги. Пък после се добавиха и никой нищо не трие. Как стават тия работи.
Линко, ти с Пумпито може да си правиш словестна гимнастика, но човека си даде зор и през първите месеци си постла за да му е по-леко през следващите години.
В изтрития постинг бях пожелал на женките във форума да се постараят да отговорят на въпроса, а не да завиждат на Пумпи.
Ама...нали... по-лесно е да се говорят глупости и да се заяждаме вместо да си замълчи човек
Линко, ти с Пумпито може да си правиш словестна гимнастика, но човека си даде зор и през първите месеци си постла за да му е по-леко през следващите години.
В изтрития постинг бях пожелал на женките във форума да се постараят да отговорят на въпроса, а не да завиждат на Пумпи.
Ама...нали... по-лесно е да се говорят глупости и да се заяждаме вместо да си замълчи човек
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Никой не се заяжда с poumpy, а всеки търси информация и пътища за решаване на проблемите си. За мнозина казаното звучи недостачъно достоверно или поне малко вероятно и си го казват, но това не е заяждане. Заяждане са съвети като твоят, Godis, към "женките" и затова го изтрих.
poumpy, може да съм пълен с какви ли не недостатъци и кусури, но един определено не е сред тях - да си съчинявам измислици за тоя и оня. Просто много помня кой и какво е казал и когато един ден му го повторя ме обвинява в съчиняване на лъжи. Парадоксално но факт. Ето какво написа самият ти на 25 юли 2009 2 9:05 аm:
poumpy, може да съм пълен с какви ли не недостатъци и кусури, но един определено не е сред тях - да си съчинявам измислици за тоя и оня. Просто много помня кой и какво е казал и когато един ден му го повторя ме обвинява в съчиняване на лъжи. Парадоксално но факт. Ето какво написа самият ти на 25 юли 2009 2 9:05 аm:
Значи било на място по обяви и не на вторият а на петият ден след добре написано домашно още от София. Нищо невъзможно и невероятно според личното ми мнение. Но излизаме от реалността когато се твърди, че това е практика и валидно правило за всички. Аз бих казал не, не за всички а само за хората с характера, способностите, възпитанието, късметът и ред други неща като на poumpy. Мнозинството не са с добре написано домашно, или дори и да са си го написали нямат шанса да ги наемат на петият ден на работа, макар и да се явяват на интервюта и да пращат десетки и стотици CV-та. Не всеки може да си намери и "много добър счетоводител и финасов съветник" още с пристигането си, тук нещо отново се премълчава от страна на poumpy. Ta това са основанията ми да твърдя, че случаят на poumpy може и да не е нереален, може и да предизвиква възхищение или завист, но в никакъв случай не е масово явление и да разчита човек, че така ще му се уредят нещата означава да бъде излъган.poumpy написа:Не, намерих си работа сам, от разстояние, по телефона. Кацнах в Монреал на 4 март тази година и на 5 март бях на работа с пълен график. За двата дни, които не бях заел все още по това време ходих на още 4-5 интервюта и АЗ си избрах, кое ми харесва и къде да започна.
Линко, това, което си цитирал от пумпи отговаря на друг етап от имиграцията му
Годис, няма какво да отговаряме на въпроса, защото човека пита:
Пумпи предлага бащата да работи по 80 часа на седмица, а жената да си е намерила междувременно работа, която да й осигури застраховката /минималните седмици май са 12, ама не съм сигурна/. Това не е неговият случай, т.е. това не се случва по едно и също време с имигрирането му, или няколко месеца след това. Той предлага какво ? Аз и на най-големият си враг няма да препоръчам да се пъне по 80 часа на седмица. И не виждам за какво планиране става дума след като детето му се ражда някъде след 2 години, а не след 2 месеца имиграция.

Годис, няма какво да отговаряме на въпроса, защото човека пита:
Пумпи предлага бащата да работи по 80 часа на седмица, а жената да си е намерила междувременно работа, която да й осигури застраховката /минималните седмици май са 12, ама не съм сигурна/. Това не е неговият случай, т.е. това не се случва по едно и също време с имигрирането му, или няколко месеца след това. Той предлага какво ? Аз и на най-големият си враг няма да препоръчам да се пъне по 80 часа на седмица. И не виждам за какво планиране става дума след като детето му се ражда някъде след 2 години, а не след 2 месеца имиграция.

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Е той колко пъти е кацал в Монреал с цел имиграция? 

аз съм с още по-слонска памет
пумпи беше в щатите, защото жена му учи там, а той гледа децата.
В Монреал имигрира 2004 или 2005 г., обаче тъй като жена му е по-скоро англоговоряща и приема за тяхната специалност е много ограничен, тя беше приета да учи в Денвър. Та така ... той пък се върна в Монреал, за да поработи по специалността си преди да започне пак да учи.

пумпи беше в щатите, защото жена му учи там, а той гледа децата.
В Монреал имигрира 2004 или 2005 г., обаче тъй като жена му е по-скоро англоговоряща и приема за тяхната специалност е много ограничен, тя беше приета да учи в Денвър. Та така ... той пък се върна в Монреал, за да поработи по специалността си преди да започне пак да учи.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Ama ти това сериозно ли го мислиш ??? Хвърляш ме в здраво недоумение.Godis написа:...
.... а не да завиждат на Пумпи.
...
Линко да ти имам разбиранията за обида. Аз поне го казах директно, явно някой се е припознал.
Кримоне, човека верно пита това което цитираш, но има едно много важно АКО, виж ми отговора и ще разбереш. Надявам се, че ще се съгласиш. Иначе ако тръгнем по пътя на "ако"-тата - може да развием отделна тема за това какво ще стане "ако" жена му роди близнаци, тризнаци и т.н. В този случай, съвета ми ще е да си направят RealityTV и няма да имат грижи за финансите.
Памела, ти явно си от припозналите се заради които Линко е решил да изтрие поста
Кримоне, човека верно пита това което цитираш, но има едно много важно АКО, виж ми отговора и ще разбереш. Надявам се, че ще се съгласиш. Иначе ако тръгнем по пътя на "ако"-тата - може да развием отделна тема за това какво ще стане "ако" жена му роди близнаци, тризнаци и т.н. В този случай, съвета ми ще е да си направят RealityTV и няма да имат грижи за финансите.
Памела, ти явно си от припозналите се заради които Линко е решил да изтрие поста

съгласна съм, че трябва да се ползват презервативи 

Aми пусни го този прословут пост да го прочета , ако не те затруднява.
Само веднъж - 19 март 2004 и тогава си намерих работа на място и започнах следващата срядаLinko написа:Е той колко пъти е кацал в Монреал с цел имиграция?
Това, което цитираш се случва през 2009, пак март месец. Кацнах сряда вечер и в четвъртък сутрин бях на работа, на място, за която се бях уговорил по телефона, но това беше завръщане в Монреал след около 15 месеца в Денвър.
Относно счетоводителя не премълчавам - всички в този форум знаят за мнението ми за bgmnontreal - става дума за него - вече почти 6 години се познаваме и лично и професионално и мога само да съм му благодарен за всичко, което ме е научил и посъветвал. Но като част от домашното с него се бях свързал още от София, преди да съм кацнал и той беше една от първите ми задачи в Монреал.
Към Кримон: Да, аз не съм имал бебе, няколко месеца след като кацнах, защото както казах по-горе, аз планирам живота си, доколкото мога. Но работата по 80 часа на седмица са от този период на живота ми. Ако ме питаш днес - не знам защо съм го правил. Не са ми трябвали нито парите нито умората, но явно, че луд умора няма.
Относно бебето и тогава планирах кога и колко ще работя и кога ще почивам, за да мога в минимален период от време да събера неонходимите цедмици с подходящи доходи и да изляза на "бащински" и да получавам максимално възможното, докато сме си на вакакнция в БГ.
Аз проблем в 80 часа работа на седмица за определен период от време не виждам. Има хора, които така живеят с години - лекари, военни по мисии, финансисти и програмисти. Сигурно има и други.
Не виждам защо бъдещият хипотетичен татко да не поработи няколко месеца по 80 часа, ако това ще му осигури повече време после в къщи с бебето. Става дума за 16 седмици на пълни обороти срещу 37 седмици вкъщи - аз мисля, че си струва - въпрос на избор.Освен с бебето, тези 37 седмици може да се използват за търсене на добра и подходяща работа, вече имайки "канадски" опит.
Между другото и така следиш живота ми с дати и години, да ти кажа, че съм дошъл в Канада 7.5 седмици преди семейството си. Аз кацнах на 19.03.2004, а на 11.05.2004 пътувах обратно за БГ за да ги взема и доведа на 18.05.2004 в осигуреното вече жилище и обстановка. И имах една седмица отпуска от работата си, ако и тъпата виетнамка да ме заплаши, че ще ме уволни аз й казах да прави каквото иска, аз пътувам и се връщам другата седмица. Това й го казах на 11 май сутринта, а полета ми беше същия ден следобяд. И колкото и да е странно, другата седмица като се върнах в Монреал работата си ме чакаше там където си я бях оставил

абе не ти го следя, просто професионално изкривяване, всичко написано го класифицирам и организирам в исторически хронотопи
Така бгканада за мен е приказка без край
Да си жив и здрав, още деца да отчуваш, живей си живота както го разбираш. Аз просто не видях връзка между това, което написа първоначално и действителните събития. Чувството ми за справедливост и "историческа памет" се намеси 

krimon написа:абе не ти го следя, просто професионално изкривяване, всичко написано го класифицирам и организирам в исторически хронотопи![]()
Така бгканада за мен е приказка без край
Да си жив и здрав, още деца да отчуваш, живей си живота както го разбираш. Аз просто не видях връзка между това, което написа първоначално и действителните събития. Чувството ми за справедливост и "историческа памет" се намеси