Моля дайте подробности за федералната процедура

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
speedy

Re: Моля дайте подробности за федералната процедура

Мнение от speedy »

"Американски" - модерни сгради, широки, просторни и прави улици.

Например Бъфало, Рочестър, Нюарк... давам примери от паланки, където съм бил през последната половин година :) Като се сетя за Нюарк, още ме побиват тръпки.

А Европа е от Урал до Ирландия и също има доста голямо разноообразие, като Раднево и Рим.

Всеки може да си намери мястото. На мен ми харесват и Монреал, и Торонто, и Ванкувър, и Отава, и Кебек Сити, дори и Венеция.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Нинушеви написа:
Според мен т.нар. "социал" е предвиден основно за периода на адаптация докато се ориентираш в обстановката и намериш добра работа(отделен е въпросът, че много се пооловат с него, но това е чисто българска черта-да не бачкаш и да ти дават пари.)
Социала не е предвиден за адаптация.
Социала има 2-ва момента.
1. За рефюджита ( необразовани шриланковци бягащи от гражданска война нямали възможност да ходят да се образоват заради войната)

2. Соцала е за след като си загубил работа но първо си получавал Емплоймент инсуранс в продължение на 6 месеца примерно ( щото преди това си контибутвал в този фонд докато си работил) все още не си намерил работа но вече спират Емплоймент инсуранса ( щото не е вечен ) ей за тогава е социала. ( но пак има условия: да нямаш много пари в банката, да нямаш собствен имот, да нямаш скъпа кола или яхта )
А не за разни съдрани цървули правещи се на специалисти вишисти дошли вчера в Канада с 1500 $.

Чувал съм за социаладжии които са намерили работа за 11 $ след като 6 месеца са стояли на социал и са я търсили тази работа вместо да са почнали веднага на 9 $. Това ли е хубавата работа за 11 $?

Да ама а ко бяха отишли на училище вместо да кесят на социал щяха да намерят работа за 16 -40 $ на час.

Не познавам, не съм чувал и се съмнявам че има такъв дето бил голям специалист още от Бг но нямал пари и затова дошъл с 1500 $ в Канада.
След това стоял 1 година на социал през това време търсил работа и накрая станало чудо и намрил работа за 40 - 60 $ на час.
Такива филми няма.

Тези които ги взимат 40 - 60 долара на час са учили тук или бързо са си намерили работа щото са добри в това което правят, не са дошли с 1500 $ ( а с доста повече ) и поради този факт никога не са били на социал.

Това са илюзии че ще поседим на социал и ще намерим хубавата работа след година за 40 -60 $ на час.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

:y:
Последно промяна от ablood на Чет Ное 19, 2009 1:41 pm, променено общо 1 път.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Пак захапахте социала. То ще реши човек ,че 50 % от населението не работи.
Rates for all the provinces were (previous month in brackets):

Newfoundland and Labrador 15.3% (15.6%)
Prince Edward Island 11.8% (13.7%)
Nova Scotia 9.5% (9.5%)
New Brunswick 8.1% (9.3%)
Quebec 8.8% (9.1%)
Ontario 9.2% (9.4%)
Manitoba 5.3% (5.7%)
Saskatchewan 4.6% (5.0%)
Alberta 7.1% (7.4%)
British Columbia 7.4% (7.8%)
Видимо е че Квебек далече не е провинцията с най-голяма безработица.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Значи, момчета и момичета, искам да ви припомня заглавието на темата, а то е "Моля дайте подробности за федералната процедура"!!!

За съжаление моето второ мнение по темата постави началото на нещо, което в крайна сметка пак се сведе до вечните дербита федерална vs. френска процедура и федерална vs. френска Канада.

Моля ви, да обърнете внимание на факта, че аз не съм твърдял че едната процедура е по-добра или по-лоша, а само споделих какво съм чувал за френската процедура, какво знам за федералната и какво смятам за разликата между двете.

Ако някой има да добави нещо конструктивно да го направи. Ако няма, то по-добре да заключат темата, защото както се мина през социала, сепаратизма, архитектурата, качеството на живот, Европа, Америка и прочее офф-топици, така ще се мине през още 1000 глупости. Този под-форум все пак се нарича "Федерална проседура" и хората очакват да намерят тук инфо за именно за нея.

Моля да бъда извинен ако и аз съм допринесъл за разводняването.
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

hadministratora написа:Значи, момчета и момичета, искам да ви припомня заглавието на темата, а то е "Моля дайте подробности за федералната процедура"!!!

За съжаление моето второ мнение по темата постави началото на нещо, което в крайна сметка пак се сведе до вечните дербита федерална vs. френска процедура и федерална vs. френска Канада.

Ама това все същите всезнайковци, които, където и да се появят, почват да си мерят малките пишки, превръщайки темата в "шипкова"!
Аман! :fubar:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"