ablood написа: За да го рисетнеш откачи минусовата клема и дай на контакт за десет (10) секунди сякаш палиш.
Само не разбрах каква е ползата от даването на контакт и то за 10 секунди след като откача минусовата клема. Аз знам че се откача едната от клемите на акумулатора за едно денонощие, но при автомобили с газова уредба не фабрично поставена и не газов инжекцион за да се ресетват натрупани грешки.
Както кажеш пич. Не давай контакт за 10 сек, ами просто си вземи почивен ден и много гризкане и зарядът сам ще си падне.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
IvHaydu написа:
Има кабели от USB към DB9 (RS232), струват около 15$.
Верно имало. Даже за по $4 в Ибей. Преди три години когато се занимавах с проблема в България, беше почти невъзможно да се намери. Явно технологиите се развиват доста бързо...
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
ablood написа: За да го рисетнеш откачи минусовата клема и дай на контакт за десет (10) секунди сякаш палиш.
Само не разбрах каква е ползата от даването на контакт и то за 10 секунди след като откача минусовата клема. Аз знам че се откача едната от клемите на акумулатора за едно денонощие, но при автомобили с газова уредба не фабрично поставена и не газов инжекцион за да се ресетват натрупани грешки.
Както кажеш пич. Не давай контакт за 10 сек, ами просто си вземи почивен ден и много гризкане и зарядът сам ще си падне.
Да не си имал нещо такова в предвид Ако е да много си го съкратил
Reset Service Engine Soon- Nissan
1. turn ignition off and wait at least 10 seconds.
2. accelerator pedal fully released, turn ignition on and wait 3 seconds.
3. fully depress and then release accel pedal 5 times within 5 seconds.
4. wait 7 seconds, fully depress the accel pedal and hold it for approx. 20 seconds until the MIL stops blinking and turned ON.
5. fully release accel pedal within 3 seconds after the MIL goes off.
let me know how it goes.
При мен не работи
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)
Ето как реших днес проблема с Check Engine Soon
1. Разглобих предното табло ;
2. Откачих буксата /бяха две/ от ел. блока за индикацията на маслото, акумулатора и chek engine ;
3. Свалих клемата /+/ на акумулатора за 5-10 мин.;
4. Поставих клемата и запалих колата /без да връщам буксата/;
5. Изгасих колата и поставих буксата на мястото;
6. Запалих и за мое учудване лампата за енджина вече не светеше
rolyd написа:Ето как реших днес проблема с Check Engine Soon
1. Разглобих предното табло ;
2. Откачих буксата /бяха две/ от ел. блока за индикацията на маслото, акумулатора и chek engine ;
3. Свалих клемата /+/ на акумулатора за 5-10 мин.;
4. Поставих клемата и запалих колата /без да връщам буксата/;
5. Изгасих колата и поставих буксата на мястото;
6. Запалих и за мое учудване лампата за енджина вече не светеше
Сигурно е светнала вече, тази лампа е за катализатора и няма оправяне докато не го смениш, друг е въпроса дали си струва към 1000 $. Ако все пак те дразни или искаш да я продаваш (да не шашкаш купувача) знаеш как, вече си отварял таблото, просто я махни .
Катализаторите са направени да издържат около 200 000 км, зависи с какъв бензин си я карал и как.
Аз имах една Хонда Сивик, лампата започна да свети на около 200 000, в Квебек град има големи баири в центъра, разните му там Кот-ове, та като я изрежех на първа по някои баир и лампата изгасваше т.е. изчистваше се малко катализатора, но след седмица пак светваше, накрая я махнах и се оправи проблема.
На по-новите коли таблото понякога става като дискотека, този чек-енжин е свързан с такива глупости че ум да ти заиде, като например капачката на бензина, т.е. налягането в резервоара, така че може и това да е, виж просто за кои работи отговаря тази лампа.
Лампата отново светна .........
Оказва се обаче, че изтича гориво и EVAP Canister-a /SAE PA66, 14950 OM219/ малък резервоар за сгъстяване и изпарвяване на горивото е спукан
А освен него ще трябва да сменя и EVAP canister control valve -W0133-1838038
Днес го свалих защото капеше гориво.
Дайте някакви идеи /адреси/ за автогробища за втора употреба авточасти, че за нови поне за сега не ми се мисли..... тези части са малко по специфични ...
rolyd написа:
Дайте някакви идеи /адреси/ за автогробища за втора употреба авточасти, че за нови поне за сега не ми се мисли..... тези части са малко по специфични ...
Ами аз кат викам, че затука американска кола си требе :idea: Ама не - японските по не се чупели...
Хвърли едно око на булевард Сен Жан Баптист в района между 40-ката и Анри Бураса. Има доста голяма автоморга. Само не ми е много ясно кат си го свалил сичкия тоз чаркаляк от твойта кола, как ще се закараш до там?
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
Ascao написа:
Ами аз кат викам, че затука американска кола си требе :idea: Ама не - японските по не се чупели...
Хвърли едно око на булевард Сен Жан Баптист в района между 40-ката и Анри Бураса. Има доста голяма автоморга. Само не ми е много ясно кат си го свалил сичкия тоз чаркаляк от твойта кола, как ще се закараш до там?
С не става ли .................ако не ще видя с някой комшия да отидем утре. Един познат каза, че знаел някакво място на около 30-ина километра, където плащаш 2 долара и си търсиш ако имаш време и цял ден. Намираш си частта сваляш си я и я плащаш на минимална цена .....
85. Auto Europe Rebuilding 450-698-1227
86. Dynasty Auto 450-699-9111 (Chateauguay, Qc)
87. Pièce d'auto Marc Laroche 819-377-4815 Trois-Rivieres, secteur Pointe-du-Lac
rolyd написа:Лампата отново светна .........
Оказва се обаче, че изтича гориво и EVAP Canister-a /SAE PA66, 14950 OM219/ малък резервоар за сгъстяване и изпарвяване на горивото е спукан
Днес го свалих защото капеше гориво.
Evaporative emission control -поне както го описваш ,е за намаляване вредните емисии от изпарение на горивото,в смисьл отсмукване на бензиновите пари от резервоара.И вьпросния canister служи да погльща бензиновите пари когато двигателя не работи.Не би требвало да е проблем да си караш колата и без това нещо,поне да си потьрсиш части.Трябва да запушиш по някакав начин трьбата която отива кьм всмукателния колектор ,защото двигатела вероятно може да вдига оборотите на празен ход.Това само за информация,мнението е на не специалист.Та за каква кола става дума .Не ми е ясно защо требе да сменяш и клапана .
rolyd написа:Лампата отново светна .........
Днес го свалих защото капеше гориво. Става дума за Нисан Сентра 2001, 2,0л.
Evaporative emission control -поне както го описваш ,е за намаляване вредните емисии от изпарение на горивото,в смисьл отсмукване на бензиновите пари от резервоара.И вьпросния canister служи да погльща бензиновите пари когато двигателя не работи.Не би требвало да е проблем да си караш колата и без това нещо,поне да си потьрсиш части.Трябва да запушиш по някакав начин трьбата която отива кьм всмукателния колектор ,защото двигатела вероятно може да вдига оборотите на празен ход.Това само за информация,мнението е на не специалист.Та за каква кола става дума .Не ми е ясно защо требе да сменяш и клапана .
Ето каква е ситуацията при мен. Два скъсани болта на клапана при опит за отвъртане и пукнат EVAP Canister откъдето всъщност ми е изтичал бензин.
Вътре беше пълно с бензин и от там ми изтичаше бензин.
ПС. Мерси Diavolo, това са доста морги.
Последно промяна от rolyd на Нед Окт 04, 2009 9:02 pm, променено общо 1 път.